A Samsung bemutatja kibővített MicroLED, QLED 8K és Lifestyle TV kínálatát

Kütyü Magazin - 2020. január 8.

A Samsung a CES 2020 kiállításon mutatja be MicroLED, QLED 8K és Lifestyle TV készülékeinek legújabb generációját. Az új kijelzőméretekkel, a 8K AI-alapú felskálázással, az innovatív kijelzőtájolási technológiával és további újdonságokkal a Samsung 2020-as szériája újraalkotja a tévézés élményét és forradalmasítja a háztartási eszközök integrációját. 

„A felhasználók nagy része minden nap használ különféle kijelzőket a munkahelyén és otthon is, sőt akadnak olyanok, akik a bevásárlást is digitálisan intézik. Az életmódunk folyamatosan változik, a TV képernyője pedig vele együtt alakul, hogy a felhasználók bármikor hozzáférhessenek kedvenc tartalmaikhoz vagy valós idejű hírekhez, információkhoz – mondta el Jong-hee Han, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának elnöke. – Nagy öröm számunkra, hogy a Samsung „Screens Everywhere” víziójának részeként minden eddiginél izgalmasabb, csatlakoztatott otthoni élményeket hozhatunk el a felhasználóknak AI alapú lehetőségekkel és lenyűgöző 8K technológiával.” 

A MicroLED forradalmasítja az otthoni szórakoztatást

A Samsung bemutatja egyedi, moduláris MicroLED készülékeit. Ezek korábban nem látott, személyre szabható formával rendelkező következő generációs kijelző-technológiát képviselnek. A felhasználók így megismerhetik a Samsung tervezőinek legújabb innovatív csúcskészülékét.

A 75-, 88-, 93- és 110 colos kijelzővel rendelkező MicroLED modellek a felhasználók széles körének nyújtanak ideális megoldást. Az új 88- és 150 colos MicroLED készülékek ultravékony határtalan kialakítással érkeznek, amelyben a kávák mind a négy oldalon szinte teljesen eltűnnek, így a TV könnyedén belesimul a környezetébe. A fogyasztók több MicroLED panelt is összekapcsolhatnak, hogy új kombinációkat hozzanak létre, és TV-jüket kedvük szerint alakítsák az adott térhez.         

A MicroLED kijelzők képminősége kiemelkedő. A képek mélysége, a magasabb felbontás és a tisztább kép mellett a kijelzők akár 5 000 nites fényerőre is képesek. A tévék a deep learning alapú felskálázásnak köszönhetően a lehető legmagasabb minőségű tartalmakat jelenítik meg, azok forrásától függetlenül. A legújabb MicroLED TV készülékek páratlan házimozi élményt nyújtanak.

 

A 8K QLED sorozat továbbfejlesztett kialakítással és 8K AI Quantum processzorral bővül 

A Samsung csúcsmodellje, a Q950TS QLED 8K TV az egyik első 8K készülék, amely egyesíti a lenyűgöző, ultravékony kialakítást, a prémium 8K képminőséget, és a kiemelkedő térhatású hangrendszert. A Q950TS a legújabb „Infinity Screen” képernyővel érkezik, amely 99 százalékos kijelző-test arányával egyedülálló felhasználói élményt biztosít.  

Magával ragadó 8K felbontásának köszönhetően a Q950TS a piac egyik legjobb LCD képmegjelenítését kínálja. A 8K AI Quantum processzor Mesterséges Intelligencia alapú 8K felskálázást és deep learning funkciókat biztosít, amelyekkel az alacsonyabb minőségű tartalmak is automatikusan valódi 8K felbontásban jelennek meg. Az Adaptív Kép/Adaptive Picture funkció egyszerre optimalizálja a megjelenítést az egyes képekhez és a környezet fényviszonyaihoz. Az AI Quantum processzor a csúcskészülék legfontosabb elemeként a Samsung nyílt hozzáférésű operációs rendszerét, a Tizent is támogatja, amely a kiváló képminőség mellett a kényelmes kezelést és a csatlakoztatott okos otthon irányításához szükséges funkciókat is biztosítja. 

A vállalat a QLED 8K készülékek képminőségén és formatervezésén túl folyamatosan fejleszti a 8K ökoszisztémát is, hogy olyan tartalomszolgáltatók 8K tartalmait is zökkenőmentesen jelenítse meg, mint például a YouTube. Az AV1 kódolás amellett, hogy jobb tömörítési arányt tesz lehetővé, támogatja a HDR10+ technológiát, valamint a képek méretezhetőségét, a fényerőoptimalizálást és a kontraszt módosítását is.

A kiváló képminőségen túl a QLED 8K sorozat prémium hangrendszereit olyan funkciók egészítik ki, mint a Q-Symphony, az Object Tracking Sound+ (OTS+), és az Active Voice Amplifier (AVA). Az új QLED sorozat egyedülálló hangzást biztosít a többdimenziós és dinamikus hangképzésnek köszönhetően, amely igazodik a képernyőn látható tartalomhoz. Amennyiben a készülékhez a CTA Innovációs Díjas HQ-Q800T soundbar csatlakozik, a TV hangszórói egy újabb hangsávot alkotnak, amely még dinamikusabb hangképzést eredményez. 

A Samsung lifestyle televíziója, a „The Sero” globálisan elérhető

A Samsung a „The Sero” szélesebb körű bevezetésével bővíti a lifestyle TV kínálatát. A koreai „Sero” szó magyarul annyit tesz, függőleges. Az elnevezés arra utal, hogy a készülék vertikális és horizontális tájolással is használható, akár egy okostelefon vagy tablet. A vállalat a tavalyi Dél - Koreai bevezetése után 2020-ban a világpiacra is elhozza a készüléket.

A “The Sero” kijelzője az okostelefonokhoz hasonlóan kétféle helyzetben képes megjeleníteni a tartalmakat, így alkalmazkodik a mobilos tartalomfogyasztás korához. Mind a tradicionális horizontális, mind pedig a vertikális elrendezést igénylő tartalmakat kivételes minőségben jeleníti meg. A felhasználók a különféle közösségi média felületeken vagy a YouTube-on elérhető, illetve személyes videóikat ugyanolyan minőségben és formátumban élvezhetik a készüléken, mint a telefonjuk képernyőjén. 

A “The Sero” modern formatervezésénél az Y és Z generáció igényeit vették figyelembe. A figyelemfelkeltő kialakítású készülék használaton kívül is számos hasznos funkciót biztosít. A televízió a csúcskategóriás készülékekben is megtalálható megoldásoknak köszönhetően a CTA legjobb innováció díját nyerte el a 2020-as CES-en. A készülék az otthoni szórakozás egy olyan új dimenzióját hozza el, amely tökéletesen illeszkedik a mobilos tartalmakat fogyasztó közönség egyre szélesebb táborához.

„A felhasználóknak ma arra van szükségük, hogy TV készülékeik maradéktalanul alkalmazkodjanak egyéni életstílusukhoz. Ennek megfelelően a Samsung újragondolja a képernyő szerepét, és a készülékeken elérhető új digitális szolgáltatásokkal, valamint az újfajta formatervezésnek köszönhetően még kényelmesebbé teszi a felhasználók életet” – mondta el Grace Dolan, a Samsung Electronics Amerika marketingkommunikációs alelnöke.

Vissza