A Razer a CES 2020-on tovább feszegeti a PC-s és a mobil gaming kereteit

Kütyü Magazin - 2020. január 8.

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája bejelentette az új Razer Kishi univerzális mobil-játékvezérlőket, a Razer Sila 5G Home Routert, a Razer Tomahawk Gaming Desktopot, valamint a több játékkiadóval és technológiaszolgáltatóval együttműködésben létrehozott, új Razer Eracing Simulator koncepciót.

A Razer meghívja a látogatókat, hogy a Razer CES standján (#21000) egy külön zónában élvezzék ki a felhőalapú játékélményt, bepillantást nyerjenek az NVIDIA GeForce NOW felhőalapú játék-technológiájába, megismerjék a Razer piacvezető játékrendszereit - köztük az új moduláris, rendkívül kompakt asztali gamer gépet - és részt vegyenek egy háromkörös kihíváson a Razer Eracing Simulatoron.

Megnyitja az utat a nagy teljesítményű felhőalapú játékok előtt

A gamer hardverek, szoftverek és szolgáltatások vitathatatlanul vezető innovátoraként a Razer arra törekszik, hogy felkészítse a játékosokat a felhőalapú és a mobil gaming jövőjére. A nagy teljesítményű beviteli eszközök és infrastrukturális megoldások egyedülálló ökoszisztémájának létrehozása érdekében a vállalat bemutatja a Razer Kishit, iOS és Android telefonokhoz tervezett, univerzális felhőalapú játékokkal kompatibilis kontrollerét, valamint a Razer Sila 5G Home Routert, az első, kifejezetten játékfókuszú 5G routerét.

A Razer Kishi univerzális mobil játékvezérlők támogatják az alacsony késleltetésű játékmenetet mind az Android, mind az iOS eszközökön. Az elsősorban a Razer Phone 2 tulajdonosokat megcélzó Razer Junglecat kompakt és ergonomikus kialakítására épülő, új Razer Kishi felhő-kompatibilis vezérlői kattintható analóg gombokat és karokat kínálnak a telefon mindkét oldalán, a Gamevice-szal együttműködésben kialakított univerzális illesztés révén pedig kompatibilisek a legtöbb okostelefonnal. 

A rendkívül alacsony késleltetésű natív és a felhőalapú játékvezérlés a rejtett USB-C vagy Apple Lightning kapcsolaton keresztül valósul meg, a Kishi passthrough töltőportjai pedig lehetővé teszik az eszköz töltését játék közben is. A Kishi for Android támogatja a legtöbb Android és iOS játékot, amely kompatibilis a mobil játékvezérlőkkel - beleértve a natív címeket és a felhőalapú szolgáltatásokat is. 

„A Razer izgatottan várja, hogy a GeForce NOW Recommended programjához csatlakozva tovább erősítse együttműködését az NVIDIA-val.” - nyilatkozta Jason Schwartz, a Razer mobiljáték-részlegének vezetője. „A GeForce NOW maga a számítógépes játék a felhőben, amely a gyenge teljesítményű, vagy nem kompatibilis hardverekből erőteljes GeForce gamer PC-ket varázsol. A Razer mobil játékvezérlői tökéletes kiegészítői az ilyen típusú játékmódnak, amelyet örömmel mutatunk be itt, a Razer CES standján.”

A Razer Kishi (Android és iOS) mobilkontrollerei 2020 elején válnak elérhetővé.

A Razer Sila 5G Home Router koncepciója egy olyan nagysebességű, kifejezetten a játékosok igényeire szabott hálózati eszköz, amely rendkívül alacsony késleltetést biztosít mind a helyhez kötött, mind a mobil játékok során, és a Razer saját, szabadalmaztatott FasTrack technológiáját használja. A beépített újratölthető akkumulátor révén mobil 5G hotspotként is működtethető, így segítségével bárhol rögtönözhetsz késleltetésektől mentes bajnokságokat.

A Razer FasTrack technológiája egy intelligens, folyamatosan alkalmazkodó QoS (szolgáltatásminőségi) funkció, amely a nagy sebességű játékhoz és streaminghez szükséges alkalmazások és eszközök számára elsőbbséget biztosít a sávszélesség elosztása során. A különleges Gaming Mode (játékmód) lehetővé teszi a megszakítás nélküli online játékot. 

A Razer Sila 5G Home Router lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fontossági sorrendet állítsanak fel a klienshardverek - például az Xbox vagy az asztali számítógép között - és úgy lett megtervezve, hogy optimalizálja a felhőalapú játékszolgáltatásokat. Ezen kívül egy manuális indikátor értesíti a felhasználókat arról, ha a prioritás megváltozik, így mindig képben vannak. 

A router a rendelkezésre álló Android vagy iOS alkalmazások segítségével könnyedén vezérelhető, és lehetőséget biztosít arra, hogy az egyes alkalmazásokat és játékokat - vagy ezek alternatívájaként ezen alkalmazások kategóriáit - prioritásként kezelje. A kísérő alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára a vendéghálózatok gyors és egyszerű menedzselését, a biztonsági protokollok beállítását, illetve az eszköz-prioritások kezelését.

A kompakt gamer rendszerek újradefiniálása

Az Intel-lel együttműködve a Razer bemutatja a Razer Tomahawk Gaming Desktopot - az első valóban moduláris asztali rendszert, amely az új, rendkívül kompakt Razer Tomahawk N1 házat használja. 

Az Intel NUC 9 Extreme Compute Elementhez tökéletesen illeszkedő Razer Tomahawk N1 egy karcsú, kompakt kialakítású, fejlett moduláris asztali ház, amely a Razer minimalista formanyelvét egy olyan különleges asztali házba ülteti át, amely a teljes méretű házak hatalmas helyigénye nélkül biztosít nagy teljesítményt és képfrissítési sebességeket.

A Razer Tomahawk N1 teljes egészében alumíniumból készült testét mindkét oldalán edzett üveg borítja, így teljes pompájában láttatja a függőlegesen beszerelt GPU-t, miközben a ház tetején elhelyezett nyitott szellőzőnyílás gondoskodik a hűtési teljesítményről. A hátsó oldalon egy minimális erőfeszítéssel nyitható toló-reteszelő szánszerkezet található, amely lehetővé teszi a belső alkatrészek gyors, szerszámok nélküli elérését.

A Razer Tomahawk Gaming Desktop akár Intel Core-i9 processzorral, 64 GB DDR4 RAM-mal és NVIDIA GeForce RTX 2080 Super videokártyával is felszerelhető. A NUC kártyán található RAM és SSD modulok egyaránt fejleszthetők, ahogy a ventilátorok, a GPU, sőt maga a NUC is, kielégítve a legmagasabb követelményeket támasztó játékosok, streamerek és tartalomkészítők igényeit is.

A Razer Tomahawk Gaming Desktop 2020 első felében lesz elérhető. A Tomahawk N1 ház önálló termékként kerül forgalomba a hardverekhez értő PC rajongók számára, akik saját maguk szeretnék megépíteni kompakt, mégis nagy teljesítményű gamer PC-jüket.

Az egyre igényesebb felhasználói bázis, valamint a következő generációs játékok növekvő feldolgozási sebesség iránti igénye miatt a Razer még az idei év során bevezeti a Razer Blade gamer laptopjainak következő generációját is. A magas elvárásoknak megfelelő, legújabb 10. generációs Intel Core H sorozatú processzorokkal rendelkező eszközök akár 300 Hz-es frissítési gyakoriságú kijelzőpaneleket, erőteljes grafikus processzorokat, valamint optimalizált kialakítást kapnak, hogy továbbra is játékban maradj. 

Az első rajtkocka megszerzése az új Eracing esport kategóriában

A Razer Eracing Simulator koncepcióhoz a Razer összehozta a szimulátoros versenyzés területének vezető vállalatait, annak érdekében, hogy az eddigi legimmerzívebb versenyélményt nyújtsák, és demonstrálják, valamint betekintést nyújtsanak a kompetitív eracing jövőjébe. A Project CARS Pro-t futtató koncepció-modell a Vesaro, a Simpit, a Fanatec és a Synthesis VR technológiáit használja, az izgalmas és magával ragadó eracing élményt pedig 202 fokos vetítőrendszerrel, hidraulikus versenyplatformmal, teljes manuális irányítással, és egy váltófülekkel ellátott kormánykerékkel éri el. 

A szimulátor fejlett, modulárisan frissíthető rendszer köré épülő alváza egy rendkívül erős, kézzel készített központi egységgel rendelkezik, amely számos szimulációs szcenáriót tesz lehetővé. A központi egység egy mozgó platformon helyezkedik el, amelyet két mozgatómotor, valamint egy játékvezérlő-doboz működtet, amely a professzionális versenyedzések során az immerzív élmény érdekében a terep felületeit, a gravitációs erőt és a hangokat alakítja mozgássá. A Simpit által nyújtott, valódi térhatású látványról két Full-HD kivetítő gondoskodik, amelyek képüket egy 128 hüvelykes, egyedi, fekete vetítővászonra sugározzák, 202 fokos látómezőt, mélyfekete és élénk színeket biztosítva. 

A Fanatec vezérlésének alkotóelemei egy puha bőrrel bevont, eloxált alumínium és szénszálas kormánykerék, amely mágneses fülekkel, és állítható gombokkal rendelkezik a sebességváltáshoz és a precíz vezetői segítséghez, ezekhez pedig egy három pedálos rendszer párosul. A versenyhám nyomás alkalmazásával szimulálja a gravitációs erők hatásait, lehetővé téve a test számára, hogy érezze a gyorsulást és a legszűkebb kanyarokat is.

"A kompetitív eracing szcéna az esport területének kiaknázatlan, de növekvő területe, amelyre a Razer egy olyan új innovációt hozott, amely a játékokat még élvezetesebbé, lebilincselőbbé és izgalmasabbá teszi a rajongók számára." - nyilatkozta David Tse, a Razer globális esport-igazgatója. "Készek vagyunk arra, hogy erőforrásokat fektessünk ezen versenyterület bővítésébe."

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a CES 2020-on együtt dolgozhatunk a Razerrel, miközben belépnek az esport (autó)versenyek világába - profi minőségű rendszereink egyikét és a Razer versenyszimulátorok terén tett erőfeszítéseit ötvözve már alig várjuk, hogy tanúi legyünk annak, ahogy a virtuális versenyzés a mainstream rivaldafényébe kerüljön, a következő szintre repítve a sportágat.” - nyilatkozta Nevil Slade, a Vesaro vezérigazgatója és tervezője.

A Razer az iparág legjobb hardver és szoftver technológiai vállalataival összefogva tovább folytatja a legjobb eracing szimulátor fejlesztését és építését. A Razer a közeljövőben emellett az eracing bajnokságokba és szövetségekbe is beruház. A szimulátor fejlesztésében való együttműködés iránt érdeklődő felek az eracing@razer.com címen léphetnek kapcsolatba a céggel. 

 

A RAZER KISHI MOBILE GAMING CONTROLLEREKRŐL

 • USB-C vagy Apple Lightning csatlakozás
 • Android okostelefonok: Samsung Galaxy S8/S8+/S9/S9+/S10e/S10/S10+/Note 8/Note 9/Note 10/Note 10+, Google Pixel 2/2 XL/3/3XL/4/4XL, vagy más Android 7.0 Nougat vagy újabb eszközök
 • iOS okostelefonok: iPhone 11/11 Pro/11 Pro Max, iPhone XR/XS/XS Max, iPhone X, iPhone 8/8 Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone 6 / 6 Plus
 • Passthrough töltés
 • Késleltetés nélküli kapcsolat

A RAZER SILA 5G HOME ROUTERRŐL

 • Qualcomm SDX55 + Hawkeye IPQ8072A
 • 5G NR (Sub-6 és mmWave), valamint 4G LTE
 • Wi-Fi 6 802.11ax 4x4
 • 1 x 2.5Gbps WAN, 4 x 1Gbps LAN, 1 x USB 3.0 port
 • 1 x SIM-kártyahely

Hálócsomópont-specifikációk

 • Qualcomm Atheros IPQ6000
 • Wi-Fi 6 11ax 2x2
 • 1 x 1Gbps WAN, 4 x 1Gbps LAN, 1 x USB 3.0 port

A RAZER TOMAHAWK GAMING DESKTOPRÓL

Intel NUC

 • Akár Intel 9. generációs i9 8-magos CPU
 • Akár 64 GB DDR4-es memória
 • Kettős M.2 SSD bővítőhelyek
 • Wi-Fi 6

Videokártya

 • NVIDIA GeForce RTX 20 sorozat, teljes hosszúságú PCI videokártyák támogatása

Kialakítás

 • Szerszámok nélkül is szerelhető kialakítás
 • Kis helyigény
 • Nyitott szellőzőnyílások a hatékony hűtés érdekében

Portok

 • 2x Thunderbolt 3, 2x 1G Ethernet, 2x HDMI 2.0A, 6x USB 3.2 Gen 2
Vissza