Márciusban érkezik az új Nokia 1.4

Kütyü Magazin - 2021. február 7.

A HMD Global bejelentette legújabb okostelefonját, a Nokia 1.4-gyet. A márka legolcsóbb okostelefon-szériájának új tagja az eddigi legnagyobb, vékonykávás kijelzőjét kapta, ez 6,51”-esre nőtt. “Két gyermek édesapjaként pontosan tudom, milyen kihívásokkal néz szembe a legtöbb család, amikor az otthoni időtöltést kell megoldaniuk. Egy olyan telefont terveztünk számukra, ami az összes családtagnak tartogat előnyöket, de nem terheli meg különösebben a kasszát” – nyilatkozta Juho Sarvikas, a HMD Global termékfejlesztési vezetője.

A Nokia 1.4 dupla hátlapi kamerát kapott (a főkamerán kívül egy makro kamera is a hátlapra költözött), a Google Camera Go alkalmazásával kiegészülve pedig akár gyenge fényviszonyok mellett is jó minőségű fotókat készíthetünk. A Portré és az Éjszakai módok segítenek, hogy a családi fotókat örömmel vegyük elő a későbbiekben is, a háttérelmosás segítségével professzionális hatást keltve.

 

A fennmaradó szabad tárhelyről egy új visszajelző tájékoztatja a felhasználót, új, hasznos jelző tájékoztatja a felhasználót, míg a makrofotózás lehetősége közelebb hozza a tárgyakat, a kicsik élvezni fogják, hogy éles képeket készíthetnek a virágokról, bogarakról, vagy éppen az asztal mintázatáról.

 

A Nokia telefonok a strapabíróságukról híresek, nincs ez másként a Nokia 1.4 esetében sem. Ez a megfizethető készülék arra született, hogy nyugodtan kölcsönadhassuk a gyerekeknek is anélkül, hogy aggódnunk kellene, milyen állapotban kapjuk vissza.

 

A megbízhatóságról a Qualcomm lapkakészlete és az ujjlenyomat-szenzor gondoskodik, illetve a rendszeresen érkező biztonsági javítócsomagok. A készülék készen áll az Android 11 (Go verzió) érkezésére, így kívül-belül időtálló. Az előre telepített szülői felügyelet segítségével a Play Áruház alkalmazásait a szülők kontrollálhatják, így nyugodtak lehetnek akkor is, ha a gyerekek használják a készüléket.

 

A Nokia 1.4 2/32 GB-os kivitelben érkezik Magyarországra 2021 márciusában.

Vissza