Több Xiaomi innováció is debütál a Mi MIX FOLD okostelefonban

Kütyü Magazin - 2021. április 1.

A Xiaomi bejelentette az első összehajtható telefonjának piaci bevezetését. A Mi MIX FOLD 2021 tavaszán érkezik, a Mi 11 Pro és Mi 11 Ultra okostelefonokkal egyidőben. Az új, innovatív készüléknek egy hatalmas, 8,01 colos WQHD+ felbontású, belső oldali és egy 6,52 colos külső oldali kijelzője van, vagyis a Mi MIX FOLD rendelkezik jelenleg a legnagyobb kijelzővel az összehajtható okostelefonok között. De nem csak ebben a tekintetben úttörő az új készülék: debütál a Xiaomi saját fejlesztésű Surge C1 képfeldolgozó processzora is, amelyet kifejezetten a professzionális fotózásra terveztek és ez lesz az első „folyékony lencsével” (Liquid Lens) ellátott okostelefon is a világon.

A Mi MIX FOLD valódi prémium élményt kínál összesen négy beépített hangszóróval, egy 5,020 mAh-es akkumulátorral és 67 wattos turbótöltővel. A készülék technológiai újításainak köszönhetően fontos mérföldkőnek számít a Xiaomi és az iparág történetében. Ám az összes újdonság a felhasználói élmény fokozását szolgálja.  

 

Az iparág legnagyobb, 8,01 colos, összehajtható telefon kijelzője 

A Xiaomi első összehajtható okostelefonja, a Mi MIX FOLD U-alakú zsanért alkalmaz, ami amellett, hogy megbízhatóan működik, a készülék kis súlyához is hozzájárul. A Mi MIX FOLD 27%-al könnyebb versenytársainál. A tartóssági teszteken 200 000 alkalommal hajlították össze a telefont, a szélsőséges terhelésnek való ellenállás méréséhez pedig akár 1 milliószor is.   

A Mi MIX FOLD hajlékony, 8,010 colos WQHD+ felbontású OLED kijelzője 4:3 képarányú, vagyis nem csupán az összehajtható okostelefonok piacán számít a legnagyobbnak, de egyes tableteket is felülmúl kijelző-méretben. Tablet méretű, mégis kompakt, összehajtható kijelzője a Mi MIX FOLD-ot kategóriája legjobb munka- és játék készülékévé avatja.  

 

A Mi MIX FOLD megörökölte a Xiaomi csúcskategóriás okostelefonjaitól azok kimagasló minőségű kijelzőit, amelyek egyik legfontosabb védjegye a színárnyalatok gazdasága. A Xiaomi saját fejlesztésű színkalibrációs algoritmusa a maximumot hozza ki a kijelző 1 milliárdnyi színéből. Ennek köszönhetően, a kijelző színhelyessége egészen elképesztő JNCD≈0.29 és ΔE≈0.35 értékeket mutat. A kijelző fényerőssége maximum 900 nites, normál üzemmód mellett 600 nites, így szinte bármilyen körülmények között éles, jól kivehető képet biztosít. A kivételesen dinamikus, élethű és élénk színekről a 4,300,000:1 színkontraszt arány, a Dolby Vision és HDR10+ támogatás és a DCI-P3 színskála együttesen gondoskodik.  

A belső oldali kijelző mellett, a Mi MIX FOLD-nak van egy 6.52 colos külső oldali AMOLED kijelzője is, amely ugyancsak a legnagyobb jelenleg a hajlítható okostelefonok piacán. A 90 Hz-es frissítési ráta, a 180 Hz-es érintés mintavételi gyakoriság és a HD+ felbontás garantálja a nagy reszponzivitást és az éles, részletgazdag képet. Ennek a kijelzőnek 27:9-es a képaránya és a színhelyessége JNCD≈0.55 és ΔE≈0.52. A kijelző rendkívül széles betekintési szöget biztosít, kiváló képet, mély színeket és színkontrasztot mutat a 900 nites maximális és a 700 nites normál üzemmódbeli fényerősségnek, és a HDR10+ támogatásnak köszönhetően.  

 

A Mi MIX FOLD külső és belső oldali kijelzőit egyaránt a Xiaomi saját fejlesztésű, mesterséges intelligenciával megtámogatott algoritmusa működteti, így a megjelenő képek és videók felbontása mindig optimális, sőt a készülék képes akár meg is kettőzni a felbontást 720 pixelről 1440 pixelre. A videók lejátszásakor az AI algoritmus megháromszorozza a felbontást, így a képminősége 480 pixelesről 1440 pixelesre javul. 

 

„Folyékony lencse” és Surge C1 képfelismerő processzor a világon először a Xiaomi készülékében   

A Mi MIX FOLD-ban lesz először Surge C1 processzor – egy professzionális képfeldolgozó chip, amely a Xiaomi saját fejlesztése. Kifejlesztése két évig tartott, amelynek érdekében a vállalat 140 millió jüant fektetett kutatás-fejlesztésbe. Ez a chip kivételesen nagy teljesítményre képes, ennek ellenére csak kis mértékben terheli meg a CPU-t és viszonylag kicsi a tárhely igénye is. Ez teszi lehetővé, hogy a chip kiszolgálja a továbbfejlesztett 3A algoritmust és a készülék kamerájának autófókusz, autoexpozíció és automatikus fehéregyensúly funkciója még rossz megvilágításban is megfelelően működjön, amely jobb képminőséget eredményez.

 

A világ első négyhangszórós okostelefonja, a Harman Kardon által hangolva

A korábbi Xiaomi eszközöknél elterjedt dual hangszórós sztereó minőséget a Xiaomi tovább fejlesztette a Mi MIX FOLD hangrendszerében. Az új négyhangszórós megoldás akár 40% -kal is hangosabb Mi 10 Pro-nál. A Mi11 sorozatban használt professzionális Harman Kardon által hangolt rendszert a Mi MIX FOLD is megörökli.

A Mi MIX FOLD az iparág első olyan okostelefonja, amely valódi panorámás térhangzást alkalmaz. A Xiaomi saját hangsugárzó algoritmusának használatával a készülék képes megvalósítani a 3D térbeli hangok lejátszását, amely további hangdimenziót épít, igazi 3D térbeli hatás élményét megteremtve.

A Mi MIX FOLD akkumulátora is a legnagyobb a hajlítható telefonok között: 5,020 mAh-es, ráadásul 37 perc alatt teljesen újratölthető. 

A Mi MIX FOLD beépített akkumulátora 5,020 mAh-es, vagyis teljesítményben felülmúlja a legtöbb ma elérhető hajlítható okostelefonét a piacon. A kettős akkumulátor kialakítása a Xiaomi szabadalommal védett konstrukcióját követi, vagyis egy 2,460 mAh-es és egy 2,560 mAh-es kapacitású akkumulátorból áll. Ez a két, egymással párhuzamosan működő egység elképesztő, 10 amperes áramforrást biztosít az okostelefon négy Harman Kardon által hangolt hangszórójának működtetéséhez.  

 

Forradalmi Butterfly hűtőrendszer és csúcsteljesítmény 

A Mi MIX FOLD a legújabb generációs, csúcskategóriás processzor platformmal rendelkezik: ez a Qualcomm Snapdragon 888. A legfejlettebb 5 nm-es gyártástechnológia javítja a mobil platform CPU-jának, GPU-jának és a mesterséges intelligenciát használó funkciók és alkalmazások futtatásának hatékonyságát, miközben a készülék energiafogyasztását is minimálisra csökkenti. A vadonatúj, 3,200 MHz-es LPDDR5 tárhely, az UFS 3.1 nagysebességű flash memóriával kiegészülve javítja tovább a Snapdragon 888 egyébként is csúcskategóriás teljesítményét. 

 

A készülék ajánlott fogyasztói ára konfigurációnként az alábbiak szerint alakul:  

  • 12GB+256GB – 9 999 jüan 
  • 12GB+512GB – 10 999 jüan 
  • 16GB+512GB – 12 999 jüan 
Vissza