Itthon is megvásárolható az OPPO A16s okostelefon

Kütyü Magazin - 2021. szeptember 28.

Az OPPO okoseszköz-márka 2021. júliusában bejelentett OPPO A16s okostelefonja 2021. szeptember 27-től már Magyarországon is megvásárolható. A szolgáltatók közül a készülék először a Telenor, majd a Vodafone és a Telekom kínálatában is elérhető lesz, valamint megvásárolható az eMAG, az eDigital és a Media Markt üzletekben. Az OPPO A16s hivatalos megjelenésével a márkának már három okostelefonja (OPPO A16s, OPPO Reno5 5G, OPPO Reno5 Z 5G), valamint három vezeték nélküli fülhallgató modellje, az OPPO Enco Buds, az OPPO Enco Air és az OPPO Enco Free2 érhető el a magyar piacon.

Extra könnyű váz, prémium megjelenés

Az OPPO A16s vastagsága 8,4 mm, súlya pedig csupán 190 g. A könnyű, vékony, rendkívül szigorú gyártási folyamatokkal pontosan illesztett 3D panelekből készülő váz kifinomult megjelenést kölcsönöz a készüléknek. Az íves kialakítás növeli a tartósságot, az előlap erős és hajlításálló. A kis méretnek és az igényes, ezüstmetál fényű festékkel permetezett keretnek köszönhetően a készülék bármilyen elegáns környezetben megállja a helyét. Az OPPO A16s Magyarországon Pearl Blue (gyöngyház kék) színváltozatban kapható, a készülék IPX4 minősítésű (cseppálló) víz elleni védettséggel rendelkezik.

 

HD+ Eye Care kijelző

Az OPPO A16s 6,52 hüvelykes szemkímélő LCD folyadékkristályos kijelzővel rendelkezik, amely amellett, hogy kiváló képi megjelenítést biztosít, az automatikus fényerő szabályozásnak köszönhetően hosszú időn keresztül történő használat mellett sem fárasztja a szemet. A készülék a képernyő feloldása után automatikusan állítja be a felhasználó szeme számára ideális fényerőt. A Sunlight Screen funckió erős napfényben megnöveli a képernyő fényerejét, így nem szükséges kézzel árnyékolni, illetve alacsony fényviszonyok esetén a Moonlight Screen akár 2 nitre is lecsökkentheti a fényerőt, ami hasznos lehet egy hosszabb éjszakai utazás során. Az intelligens háttérvilágítás funkció megtanulja, hogy a felhasználó hogyan módosítja manuálisan a fényerőt különböző fényviszonyok között, majd később ennek megfelelően automatikusan szabályozza a beállításokat.

 

Ultra-Clear Triple kamera rendszer

Az OPPO A16s három hátsó kamerája függőlegesen van elrendezve, ami megkönnyíti a fókuszálást, emellett vizuálisan is karcsúbbá teszi a telefon hátlapját. A hátlapon egy 13 megapixeles fő kamera, egy 2 megapixeles mélység (bokeh) kamera és egy 2 megapixeles makró kamera található. Az elmosódott háttér effektus segítségével igazán látványos portrékat, a makró kamerával pedig közeli tárgyakról is nagy kontrasztú, élénk színű képeket készíthetünk. A pillanat megörökítése után manuálisan is beállíthatjuk a képek telítettségét, fényerejét, a színhőmérsékletet, vagy alkalmazhatunk egyet a gyári szűrők közül (pl. Warm, Mist, Country, Travel, Food, Film, Autumn). Az OPPO A16s 8 megapixeles előlapi kamerájával minden eddiginél tisztább szelfiket készíthetünk.  A bőrtónust és az arcszínt tovább optimalizálhatjuk az automatikus AI Beautification algoritmus segítségével, amely csoportos szelfik készítésekor is alkalmazható mind az előlapi, mind pedig hátlapi kamerával készült képek esetében is.

 

Nagy kapacitású és hosszú élettartamú akkumulátor

Az OPPO A16s 5000mAh-os akkumulátorával akár 34 óra hívási idő vagy 21,02 óra Youtube videó lejátszás is elérhető, ami elegendő az intenzív használathoz ingázás, vagy hosszabb utazások alkalmával is. A nagy teljesítmény mellet az optimális energiafelhasználást számos intelligens funkció támogatja. Ha az akkumulátor töltöttségi szintje 5% vagy alacsonyabb, a szuper energiatakarékos Super Power Saving Mode móddal még akár 1,84 óra beszélgetési idő érhető el. A Super Nighttime Standby funkció hatékonyan képes csökkenteni az akkumulátor éjszakai fogyasztását: ilyenkor a készüléknek a normál energiaigény csupán 1,21%-ára van szüksége a működéshez. Az Optimized Overnight Charging funkció a felhasználó alvási szokásait figyelembe véve az éjszaka folyamán 80%-ra tölti az akkumulátort, majd a felhasználó ébredése előtt éri csak el újra a 100%-os töltöttségi szintet.

 

Intelligens biztonsági megoldások

A készülékben beépített hőmérséklet-érzékelő figyeli a telefon hátlapjának hőmérsékletét töltés közben, és csökkenti a töltési áramot, ha a hőmérséklet túl magas. Az OPPO A16s USB-C típusú csatlakozóval rendelkezik a korábbi generációkban használt Micro-USB csatlakozó helyett. Vízzel vagy más folyadékkal való érintkezés esetén a készülék automatikus lekapcsolja az áramellátását, megakadályozva ezzel rövidzárlat okozta károsodásokat.

 

Teljesítmény és tárhely

Az OPPO A16s nyolcmagos MediaTek Helio G35 (MT6765G) processzorral rendelkezik a zökkenőmentes teljesítmény érdekében. Az OPPO A16s tárkapacitása 4 GB + 64 GB, ill. a készülék memóriája bővítő kártyával, akár 256 GB-ig növelhető. A Dual Channel Acceleration támogatás lehetővé teszi, hogy a készülék megszakítás nélkül váltson a mobilhálózat és a Wi-Fi között. Az OPPO A16s automatikus karbantartó algoritmusa alvás közben eltávolítja a telefonról a felesleges fájlokat, így másnap a telefon zavartalanul működik.

Az OPPO a globális okostelefon-piac negyedik legnagyobb szereplője*, a márka 2021. július 1-én kezdte meg hivatalos működését a magyar piacon.  A vállalat 6 kontinens, több mint 40 országban van jelen, több mint 40.000 alkalmazottja van, világszerte 6 technológiai innovációs intézettel, 4 termékfejlesztési K + F központtal, egy londoni design központtal rendelkezik, valamint több mint 7 milliárd dollárt tervez kutatás-fejlesztésre fordítani a következő 3 éves időszakban. Az OPPO Magyarországon teljeskörű szervízszolgáltatással és magyar nyelvű ügyfélszolgálattal áll a vásárlók rendelkezésére.

______________ 

* Canalys piackutatás Q1 2021: https://www.canalys.com/newsroom/canalys-worldwide-smartphone-market-Q1-2021

Kulcsszavak: OPPO, okostelefon
Vissza