A Dell megújította az egyik legnépszerűbb laptopját

Kütyü Magazin - 2022. január 7.

A Dell Technologies bemutatta az új XPS 13 Plust, amely a vállalat eddigi legnagyobb teljesítményű eszköze.* A modellt az alapoktól tervezték újra, modern és stílusos, ugyanakkor rendkívül hatékony technológiai fejlesztéseket kapott.  Az XPS 13 Plus az első XPS 13 laptop, amelyet a 12. generációs Intel Core 28 W-os processzorokhoz terveztek. A modell nagyobb méretű, mint az elődje, illetve 55 százalékkal jobb légáramlást biztosító ventilátorokkal rendelkezik. Ennek ellenére a zajkibocsátás nem növekedett.

Útra kész

Az eszköz megszakítás nélkül, hosszú időn át használható, köszönhetően a modern akkumulátortechnológiának. Az Express Charge 2.0 pedig kevesebb mint egy óra alatt körülbelül 80 százalékra tölti fel a laptopot, így a felhasználók gyorsan töltéshez juthatnak utazás közben is. Mindemellett a modell kimondottan könnyű és vékony, nagyobb teljesítményt biztosít, de a súlya nem növekedett.

 

Zavartalan élmény, letisztult kialakítás

Az XPS 13 Plus kialakítása minimalista és modern. Az elegáns billentyűzet, a funkcióbillentyű-sor, az érintőpad és a tenyértámasz letisztult, ikonikus megjelenést biztosít, amely könnyű tapintású, valamint ívelt, kényelmes élekkel egészül ki. Nincs felesleges felület, a modern, szegélyig futó kezelőfelületek egyszerűbbé teszik a kialakítást, és letisztult, harmonikus külső felületet eredményeznek. 

A rács nélküli billentyűzet minden egyes leütéskor kényelmes, egyenletes és hatékony működést biztosít. A felső sora könnyebben használható, köszönhetően az új érintésvezérlésnek, amely lehetővé teszi a médiavezérlő és a funkcióbillentyűk közötti egyszerű váltást. Továbbá a hagyományos érintőpadot egy üvegfelületű érintőpad váltotta fel, amely haptikus visszajelzést ad az érintésre. 

Az XPS 13 Plus világos (Platina) és sötét (Grafit) színben érhető el.

 

Különleges látvány és hangzás

Az új XPS 13 Plus laptop esetében a látványt és a hangzást egyaránt továbbfejlesztették. A négyoldalú InfinityEdge kijelzők továbbra is szinte keret nélküli vizuális élményt nyújtanak, valamint a képernyő rétegeinek számának csökkentésével javult a kép élessége és csökkent a termék súlya. A továbbfejlesztett négy hangszórós kialakítással nagyobb hangerőt és széles dinamikatartományt biztosít. Két felfelé fordított hangszóró lett elrejtve a billentyűzet alatt, a vázon pedig lefelé irányuló hangszórók találhatók, így tökéletes hangzást biztosítanak zenéhez, filmekhez és konferenciahívásokhoz.

 

Tudatos gyártás és csomagolás 

Ez az első XPS, amely megújuló vízenergia felhasználásával készült, jelentősen csökkentve az alumínium karbonlábnyomát. Mivel ez a laptop 100 százalékban újrahasznosítható, a Dell 2030-as céljainak megfelelően újra felhasználható lesz az új számítógépekhez.

A tudatos, minimalista szemléletmód a kialakításon túlmutatva kiterjed a gyártás és a csomagolás folyamatára is. A vállalat egyszerűbb és hatékonyabb gyártási folyamatot alakított ki, amely szem előtt tartja a környezetvédelem iránt régóta fennálló elkötelezettségét. Néhány lépés kihagyásával, valamint kevesebb bevonat és anyag felhasználásával – de a felhasznált anyagok magasabb szintre emelésével – csökkentette a keletkező gyártási hulladék mennyiségét és összességében a karbonlábnyomát. A vadonatúj csomagolóanyagok 100 százalékban fenntartható forrásból származó vagy megújuló anyagokból készülnek, papírra nyomtatott dokumentációval, amely segíti az újrahasznosíthatóságot. 

 

Együttműködés és vizuális élmény 

A Dell Technologies a számítógépek köré épülő ökoszisztémák fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet. Az új Dell UltraSharp 32 4K videókonferencia-monitor elnyerte a CES innovációs díját. Az UltraSharp webkamerával, visszhangszűrős kétnyalábos mikrofonokkal és 14 W-os hangszórókkal ez a monitor a lehető legjobb együttműködést és vizuális élményt biztosítja, már-már a valóságos jelenlét érzetét keltve. 

Az új Dell UltraSharp 32 4K az első monitor a kategóriájában, amely IPS Black panellel rendelkezik.** Az IPS Black panellel és a VESA DisplayHDR 400 technológiával a monitor lehetővé teszi a tartalom részletgazdagabb megtekintését, a ComfortView Plus pedig csökkenti a káros kékfény-kibocsátást, és megőrzi a színek élethűségét. 

A termék videókonferenciákra is tökéletesen alkalmas. Az új UltraSharp Microsoft Teams-tanúsítvánnyal, valamint adatvédelmi és hatékonyságnövelő funkciókkal rendelkezik. A modellt használva a felhasználó könnyedén be- és kikapcsolhatja a némítást, engedélyezheti/letilthatja a kamerát a SafeShutter segítségével, valamint gyorsan be-, és kijelentkezhet. 

Az új monitor platinaezüstszínű és kifinomult kialakítású, így jól kiegészíti az otthoni és irodai tereket. A kinézete letisztult maradt, hogy a funkcionalitás veszélyeztetése nélkül elrejthesse az összes látható rendetlenséget. A számos port és csatlakozási lehetőség pedig lehetővé teszi, hogy a monitor a munkavégzés központjává váljon.

 

Elérhetőség

Az XPS 13 Plus Windows 11 operációs rendszerrel és a Dell UltraSharp 32 4K videókonferencia-monitor (U3223QZ) Magyarországon várhatóan a második negyedévben lesz elérhető. 

_________________ 

* 2021 decemberében készített belső elemzés alapján.

** Dell belső elemzése alapján, amelyet a vállalat 2021 augusztusában készített. Az elemzésben a beépített hangszóróval, mikrofonnal és webkamerával rendelkező asztali monitorokat vizsgálták.  

Vissza