Mobilos tanácsok fesztiválozóknak

Kütyü Magazin - 2022. július 29.

Két év kihagyás után idén ismét ezerrel dübörög a fesztiválszezon, a koncertek hálójában pedig kifejezetten sokféleképp számítunk hű társunk, a telefonunk segítségére. De hogyan hozzuk ki belőle a legtöbbet, ha már úgyis ott lapul a zsebünkben? A Nokia Mobile összegyűjtött pár gyakori fesztiválhelyzetet, és néhány mobilos megoldást, kifejezetten partiarcoknak. ​

Hagyd otthon a pénztárcádat!

A Nokia telefonokon elérhető NFC segítségével bankkártya és készpénz helyett csak arra kell figyelned, hogy az összeg stimmeljen, és máris fizethetsz. Könnyen elronthatja a bulit, ha folyamatosan az értékeinkért aggódunk – minimalizáld a parafaktort, használd ki a Nokia telefonok NFC funkcióját, és fizess egyetlen érintéssel!

 

 

Beindult a buli, és máris elkeveredtek a haverok – most mi legyen?

Az 5G hálózat hatalmas előnye a sebesség, így bármikor indíthatsz videóhívást, ráadásul a helymeghatározás is pontosabb. Szóval akkor sincs baj, ha elvesztettétek egymást a barátaiddal a tömegben – csak nyomjátok meg a „hely megosztása” funkciót a beszélgetésekben, és hamarosan folytatódhat a közös bulizás.

 

Képes vagy három napon át folyamatosan pörögni?

Bár a powerbank ma már a fesztiválos alapfelszerelés része, még jobb, ha eleve egy olyan telefont gyűrsz, ami külső segítség nélkül is sokáig bírja. Ha pedig biztosra akarsz menni, már a fesztivál elején állítsd be az energiatakarékos üzemmódot, vagy próbáld ki a még takarékosabb, csak a Nokia G-szériás készülékeken elérhető Super Battery Saver módot.

 

Már megint majdnem kiverték a kezemből a telefonom!

Minél strapabíróbb a mobilod, annál nyugodtabban adhatod át magad a bulinak. Vannak olyan koncerthelyzetek, amikor még a katonai szabvány szerinti védelem sem tűnik túlzásnak – érdemes erre is gondolni készülékválasztáskor, és akkor nem lesz gond, ha egyszer-kétszer repül egyet a telefon. Még jobb, ha vízálló készüléket keresel, hogy két csobbanás között még a vízalatti fotózást is kipróbálhasd. Ha gyakran találod magad extrém helyzetekben, válaszd a Nokia XR20 telefont, bírni fogja!

 

 

Nokia XR20 

Megcsúszott egy másik koncert, és itt már nem lett meg az első sor…

A kamerád éjjeli módja még akkor is helyesen adja vissza a pillanatot, ha a színpadtól most csak egy kicsit távolabb találtál helyet. Ha pedig már unalmasak a sima koncertfelvételek, kísérletezz valami újjal! Próbáld ki a Nokia X szériájának Dual Sight (többkamerás) módját, amivel egyszerre tudod majd felvenni a zenekart és a rajongók tombolását – beleértve téged is. A képstabilizálást és az egyéb képjavító megoldásokat pedig bízd egyszerűen a mesterséges intelligenciára.

 

Megtörtént a baj – elveszett a telefonom!

Akkor sem kell kétségbe esni, ha nem találod a telefonod: ha eltűnt, az arcfeloldásnak és az ujjlenyomat-olvasónak köszönhetően úgysem tudja más feloldani, a Google készülékkeresővel pedig előbb-utóbb meglesz a tettes (vagy megtalálod a táskádban, amiben háromszor már nézted, de nem találtad eddig).

Vissza