Márciusban érkezik a Nokia G11 és G21

Kütyü Magazin - 2022. február 14.

Két új készülékkel bővíti G-szériáját a HMD Global, a Nokia telefonok gyártója. A finn vállalat a hosszú használatra tervezett, de megfizethető készülékek iránti elkötelezettségét a Nokia G11 és G21 esetén egyaránt háromnapos üzemidővel és három évig érkező biztonsági frissítésekkel húzza alá, és továbbra is fenntartható fogyasztásra, a hosszabb termékciklus kihasználására ösztönzi a vásárlóit. Bár mindkét készülék esetén a kiemelkedő tartósság és piacvezető biztonság volt az alapgondolat a tervezőasztal mellett, a Nokia G21 még hatékonyabb, 50 megapixeles kamerával, nagyobb memóriával és még több tárhellyel érkezik.

Nokia G11 és Nokia G21

Páratlan védelem, hosszú távra tervezve

A Nokia G11-re és G21-re három éven keresztül érkeznek havi biztonsági frissítések (ez meghaladja az árkategória átlagát1), így az személyes adataink védelmét segíti a megbízható és  mindig naprakész védelem is.

A széria új tagjainak köszönhetően már a megfizethető telefonokra is megérkezett a maszk mód: az arcfelismerő új funkciója biztosítja, hogy az arcfeloldás akkor se okozhasson problémát, ha nem tudod levenni a szájmaszkot a feloldáshoz.

Mindemellett mindkét készülék készen áll az Android 12 fogadására, így még éveken keresztül élvezhetjük a rendszer legújabb, legizgalmasabb funkcióit.

Az extra kényelem érdekében mindkét telefonra előtelepítettük a Spotify és ExpressVPN alkalmazásokat. A Spotify3 segítségével azonnal elérhetsz akár 70 millió zenét és 3,2 millió podcastet, a 30 napos ExpressVPN4 próbaverzió pedig a fokozott adatbiztonságért felel. És persze a karrieredről sem feledkeztünk meg: teremts kapcsolatokat és ismerj meg különböző szakértelemmel rendelkező embereket a szintén előretelepített LinkedIn alkalmazásban!

Telefonok, amikkel többre lehetsz képes

A klasszikus telefonok örökségét az okostelefonok világába ültettük át: a páratlanul hosszú, háromnapos akkumulátor-üzemidővel5 még egy hétvégi kiránduláson sem okozhat fejtörést az otthon felejtett töltő, a vadonatúj Super Battery Saver üzemmód pedig akár négy órával6 is meghosszabbítja a használatot a gyári androidos akkumulátorkímélő módhoz képest. A mód segítségével kiválasztható, hogy pontosan hol történjen az energiatakarékosság, és már 20% töltöttség mellett is bekapcsolható – nem kell kivárni az Androidon alapértelmezett, néha már túl kockázatos 10%-ot. Ha pedig mégis elérkezett a töltés ideje, a 18 W-os gyorstöltéssel hamar ismét indulásra kész lehetsz.

 

 

Gyorsabb válaszidő, magával ragadó szórakozás

Most először hozzuk el a G-szériába a 90 Hz erejét: a megnövelt képernyőfrissítési ráta az internetböngészéstől kezdve a videónézésen át mindent sokkal gördülékenyebbé tesz. Mostantól ráadásul már a Nokia készülékeken is elérhető lesz a HD minőségű Netflix-streamelés, így lényegében tényleg bárhol folytathatod a kedvenc sorozatod otthon félbehagyott epizódját.

 

 

Lélegzetelállító fotózás

Az alacsony fényviszonyok mellett is gyönyörű fotókat produkáló triplakamerákkal bárki professzionálisnak tűnő képeket készíthet: a G11-et 13 megapixeles, a G21-et pedig 50 megapixeles hátlapi kamerával láttuk el, közös azonban az előlapi kamerát is támogató MI, amivel még az esti képeiden is tökéletesen átadhatod majd a hangulatot.

Új külső, hagyományos finn minőség

A két új készülék teljesen megújult, vékonyabb és ergonomikusabb külsővel érkezik. A strapabíró polikarbonátból készült, új forma friss külsőt kölcsönöz a készülékeknek, ugyanakkor természetesen továbbra is a Nokia telefonoktól elvárható tartósság és északi kiválóság adja a design gerincét. A G11 „szénszürke” és „jég” színben, a G21 pedig „északi kék” színben lesz elérhető Magyarországon.

 

Nokia G21

Bővül a hangkiegészítők kínálata is: jön a Nokia Headphones

Segítünk, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb hangeszközt: a legújabb Nokia fejhallgató vezetékes és vezeték nélküli változatban is elérhető lesz. Mindkettőt jó minőségű, 40 milliméteres driverekkel szereltük fel, és mivel különösen fontosnak tartjuk a kényelmes használatot, puha fülpárnázással és összecsukható kialakítással tettük még komfortosabbá a zenehallgatást. A zökkenőmentes használatért a hands-free hívás és az okos hangasszisztens7 felel, a Nokia Wireless Headphonesban pedig a telefonokon már megtapasztalt lenyűgöző akkumulátor-élettartam is visszaköszön: a fejhallgató akár 62 órányi zavartalan, töltés nélküli működésre is képes.

Ár és elérhetőség

  •     A Nokia G11 március végétől lesz elérhető Magyarországon szénszürke és jég színben, 3/32 GB verzióban 59 990 Ft ajánlott fogyasztói áron.
  •     A Nokia G21 március végétől lesz elérhető Magyarországon északi kék színben, 4/64GB verzióban 69 990 Ft ajánlott fogyasztói áron.
Vissza