Érkezik az eddigi legfenntarthatóbb Nokia okostelefon

Kütyü Magazin - 2022. szeptember 1.

Egy vadonatúj, fenntarthatóságra alapozó előfizetési szolgáltatást jelentetett be a HMD Global, a Nokia telefonok gyártója: érkezik a Circular. Ezzel párhuzamosan négy új készülék is megjelenik, köztük az eddigi legkörnyezetbarátabb Nokia okostelefon, a Nokia X30, amelyben az alumínium 100%-ban újrahasznosított, míg a felhasznált műanyagok 65%-a származik újrahasznosításból. Mindezek mellett a még felelőségteljesebb, megújult csomagolás és a már hagyományosnak számító hosszú élettartam a garancia arra, hogy a teljes Nokia portfólió sikeresen újulhasson meg.

“A HMD Globalnál azt szeretnénk, hogy az emberek a lehető legtovább használhassák a telefonjaikat. Ezért bevezettük a Circulart, a körforgásra alapuló előfizetési modellünket, amely jutalmazza azokat, akik meghosszabbítják telefonjuk életciklusát. Készülékeink gyártása során egyre több újrahasznosított anyagot használunk, az évekig folyamatosan érkező frissítésekkel pedig újra és újra megerősítjük a hosszú élettartamra vonatkozó ígéretünket. Törekszünk arra, hogy vállalatként is megéljük a fenntartható megközelítést, és továbbra is keményen dolgozunk a holnap védelméért.” – mondtaFlorian Seiche, a HMD Global ügyvezető igazgatója.

 

Circular – egy előfizetés, amely a fenntarthatóság jegyében definiálja újra a mobilhasználatot

De mi is az a Circular, a forradalmian új előfizetési szolgáltatás, amely az ígéret szerint a Nokia okostelefonok és táblagépek használatának egy fenntarthatóbb és problémamentes módját kínálja? Az előfizetés keretében a döntés a felhasználó kezében marad: igény szerint bármikor cserélhet készüléket, vagy mondhatja le az előfizetését extra költségek nélkül az első három hónapot követően, de számos környezetbarát jutalommal ösztönzi a HMD Global az embereket, hogy hosszabb ideig tartsák meg telefonjukat. A Circular úgy minimalizálja a készülékek bolygónkra gyakorolt negatív hatását, hogy távol tartja őket a hulladéklerakóktól, és egy második élet lehetőségét kínálja számukra.

Az előfizetéses modell keretében a Nokia készülékek újrahasznosításon, felújításon és egy újbóli előfizetésen mennek keresztül, vagy jótékonysági akcióban vesznek részt, és egy olyan helyre kerülnek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Emellett teljes szabadságot biztosít a vállalat az előfizetés megválasztásában és megváltoztatásában, ráadásul bármilyen véletlen sérülés, elvesztés vagy lopás esetén külön havi költségek nélkül oldják meg a helyzetet – szükség esetén gyors cserét ajánlanak. ​

 

Nokia X30 5G – az eddigi legkisebb ökolábnyom az eddigi legjobb PureView fényképezési élmény mellett

A Nokia X30 5G 100%-ban újrahasznosított alumíniumvázzal és 65%-ban újrahasznosított műanyag hátlappal készül – így lett a váztól egészen a dobozig az eddigi legkörnyezetbarátabb Nokia okostelefon. A 100%-ban FSC tanúsítvánnyal rendelkező és 94%-ban újrahasznosított papírból készült doboz a csökkentett csomagolási méretnek köszönhetően a szállítással járó CO2-kibocsátás is alacsonyabb. A kisebb méretet a töltőfej kihagyása teszi lehetővé, a lépéssel így még tovább csökken az e-hulladék mértéke.

A teljesítmény tekintetében továbbra is teljesen kompromisszummentes X30 prémium funkciókkal, és az eddigi legjobb fényképezési élménnyel érkezik: az 50 megapixeles PureView kamera optikai képstabilizátorral (OIS) és a mesterséges intelligenciával karöltve készít lenyűgöző, ultraszéles látószögű, élénk éjszakai felvételeket. A kamerát a karcálló, de a fény 98%-át átengedő Corning® Gorilla® Glass DX+ üveg védi, a tartalom pedig a 6,43 hüvelykes PureDisplay kijelző élénk színeinek és egyenletes megjelenítésének köszönhetően kel életre a telefonon.

 

Nokia G60 5G – hosszú élettartammal a fenntarthatóságért

100%-ban újrahasznosított műanyagból készült hátlap és 60%-ban újrahasznosított műanyagból alkotott váz – a fenntartható módon gyártott Nokia G60 G50 most először hozza el az X-széria hosszú élettartamát a G-szériába. A telefon a "3-3-3" ígérettel – három évig érkező rendszerfrissítések, három éven át járó havi biztonsági javítócsomagok és három év kiterjesztett garancia – segíti elő, hogy mindenki külön költségek nélkül használhassa még tovább a telefonját.

 

A Nokia C31 –háromnapos akkumulátor-üzemidő és hosszú élettartam, megfizethető áron

A Nokia C31 a népszerű C-sorozat legújabb darabja: a megszokott tartósság mellett a telefon egy továbbfejlesztett, 6,7 hüvelykes HD+ kijelzőt és hosszú, háromnapos akkumulátor-üzemidőt kínál, mesterséges intelligenciára alapú akkumulátorkímélő funkciókkal kiegészítve. A Nokia C31 Android 12 rendszerrel, a Camera by Google által támogatott tripla hátlapi- és szelfikamerával, valamint por- és nedvességállósággal felturbózott védelemmel érkezik. A garantáltan két éven át járó rendszeres biztonsági frissítések ráadásul maximális biztonságot és kiemelkedő tartósságot nyújtanak a világ egyik legszigorúbb gyártási szabványának megfelelő IP52-es védelem mellett - mindezt rendkívül kedvező áron.

 

Nokia T21 – megbízható erőmű az egész család számára

Az új Nokia T21 tablet is hozza mindazt a tartósságot, amit egy Nokia készüléktől elvárhatunk: kívülről az ellenálló alumíniumház és az antennákat védő, 60%-ban újrahasznosított műanyagból készült burkolat, belülről pedig a két éven át érkező rendszerfrissítések gondoskodnak a hosszú távú használatról. A piacvezető védelem és az akár három éven át érkező havi biztonsági frissítések1 tökéletes választássá teszik az egész család számára. Elődje sikerére építve ráadásul most olyan, a Nokia-rajongók által igényelt funkciókat is megkapott, mint a HD-videostreaming, a hanghívás, vagy az NFC-fizetés.

Az NFC a vállalkozást is segítheti az érintésmentes fizetés támogatásávan és az NFC-címkék beolvasásával, míg a Second Screen funkció lehetővé teszi, hogy a Nokia T21 egy Windows PC másodlagos képernyőjeként üzemeljen. Ha pedig a kreatív munka kerül előtérbe, a jegyzetelést és rajzokat is magasabb szintre emelő, a tablettel kompatibilis toll segít.

 

 Az új Nokia hangeszközök is a fenntarthatóság útjára léptek

Az új, teljesen vízálló Nokia Portable Wireless Speaker útközben is megbízható hangzást biztosít, mindezt ráadásul 100%-ban újrahasznosított külső kialakítás és akár 22 órás akkumulátor-üzemidő mellett.

Az új Nokia Clarity Earbuds 2 Pro 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült töltőtokban érkezik, és a hibrid aktív zajszűréssel gazdag, zavartalan hangélményt nyújt.

 

Nokia Portable Wireless Speaker 2

  

Ár és elérhetőség

A Nokia X30 5G égkék és jégfehér színben, 8/256 GB változatokban lesz elérhető Magyarországon, 239 990 HUF ajánlott fogyasztói áron, október elejétől

A Nokia G60 5G fekete színben, 6/128 GB változatban lesz elérhető Magyarországon, 149 990 HUF ajánlott fogyasztói áron, szeptembertől

A Nokia T21 szénszürke színben, 4/64 GB változatban, Wi-Fi opciókkal lesz elérhető Magyarországon, 104 990 HUF ajánlott fogyasztói áron, október végétől

A Circular az Egyesült Királyságban és Németországban már elérhető kiválasztott készülékekhez a Nokia.com/phones oldalon. A HMD Global az elkövetkező hónapokban tervezi a rendszer globális bevezetését.

Vissza