Számos újítással jelentkezett az OPPO

Kütyü Magazin - 2023. február 28.

Az OPPO egy sor új innovatív technológiát mutatott be a Mobile World Congress 2023 rendezvényen. Az eseményen nem csak a nemrég bejelentett OPPO Find N2 Flip-et, hanem a gyártó számos iparágelső újítását is meg lehetett tekinteni.

Az OPPO vezető okoseszköz márka a Mobile World Congress 2023 szakmai kiállításon számos új terméket mutatott be a Smart Living koncepció keretében. A vállalat az etikus innováció elvei mentén fejlesztett termékeivel új intelligens és összekapcsolt lehetőségeket kíván elérhetővé tenni a világ fogyasztói számára a smart entertainment, smart productivity, smart health és smart learning területeken.

OPPO Find N2 Flip

Az OPPO Find N2 Flip, amelynek a globális forgalmazását nemrégiben jelentették be Londonban, az OPPO első függőlegesen összecsukható telefonja. A készülék 3,26 hüvelykes fedőlapja a jelenleg elérhető felhajtható telefonok közül a legnagyobb. Az 50 MP-es főkamerája, a MariSilicon X NPU és a Hasselblad képalkotó rendszer együttesen professzionális kameraélményt biztosít. Az újgenerációs Flexion csuklópánttal felszerelt Find N2 Flip támogatja a több látószögű FlexForm módot, amely lehetővé teszi a képernyő tetszőleges szögbe állítását 45 és 110 fok között. Az új Flexion Hinge-nek köszönhetően a Find N2 Flip gyűrődése még hosszú távú használat mellett is észrevétlen marad. A Find N2 Flip 4300 mAh-s akkumulátorral és 44 W-os SUPERVOOCTM gyorstöltéssel is rendelkezik, így ez az első olyan flip, amely egy töltéssel egész napos használatra lett tervezve. A márka a vásáron jelentette be, hogy az UEFA Bajnokok Ligája nagykövetei, Michael Owen és Luis Carcia lettek az OPPO Find N2 Flip első globális felhasználói.

 

 

OPPO Wi-Fi 6 Router AX5400

A Qualcomm Immersive Home 216 Platformon alapuló OPPO Wi-Fi 6 Router AX5400 az OPPO első Wi-Fi router terméke, amely támogatja a Wi-Fi 6 AX5400 szabványt, és képes 2,4 GHz+5 GHz-es kétsávos Wi-Fi jel biztosítására egyidejűleg. Az OPPO saját fejlesztésű interferencia megelőző algoritmusa a hálózati gyorsító technológiával és nagy teljesítményű antennákkal való ötvözése nagyobb lefedettséget, fokozott stabilitást és nagyobb adatátviteli sebességet tesz lehetővé. Elegáns, hengeres megjelenésének és rejtett antennáinak köszönhetően tökéletesen illeszkedik egy modern, minimalista otthonba, míg az egyedi belső szerkezet javítja a hőelvezetést.

 

 

OPPO Zero-Power Tag

Az OPPO Zero-Power Tag az első olyan prototípus, amely az OPPO Zero-Power kommunikációs technológiáján alapul. A 6G-korszak IoT igényeinek megfelelően az eszköz a saját működéséhez szükséges energiát a környezeti rádióhullámokból gyűjti össze olyan technológiák segítségével, mint az RF jelgyűjtés (RF signal harvesting), a visszaszórás (backscattering) és az alacsony fogyasztású számítástechnika (low-power computing). Ez az első alkalom, hogy az OPPO bemutatta az OPPO Zero-Power Tag azonosítási és pozicionálási képességeit, valamint az RF energiával működő hőmérsékleti érzékelőktől származó adatgyűjtést. 

MariSilicon Y, Bluetooth audio SoC, OHealth H1, OPPO Air Glass 2

Az OPPO emellett olyan intelligens fejlesztéseket is bemutatott, mint például a Bluetooth audio SoC, a MariSilicon Y, az új generációs, ultrakönnyű AR szemüveg, az OPPO Air Glass 2, és az OPPO első egészségügyi okosmegoldása az OHealth H1. A készülék hat egészségügyi funkciót tartalmaz: véroxigén mérést, EKG-t, szív- és tüdő zörejek érzékelését, pulzusszám mérést, testhőmérséklet mérést és az alváskövetést. A szuperkönnyű, mindössze 38g tömegű OPPO Air Glass 2 már tartalmazza a világ első, az OPPO által kifejlesztett SRG-diffrakciós hullámvezető lencsét. A készülék alkalmas látáskorrekcióra is, így szinte megkülönböztethetetlen a hagyományos szemüvegektől. Az OPPO Air Glass 2 számos intelligens funkciót kínál, képes telefonálni, valós idejű fordítást végezni, helyalapú navigációt nyújtani, vagy hangot szöveggé konvertálni a hallássérültek számára. 

 

Kulcsszavak: MWC 2023, OPPO
Vissza