Élethű, gazdag színekkel teli képek és erőteljes hangzás a mindennapi szórakozáshoz

Kütyü Magazin - 2023. március 17.

A Sony Europe B. V. bejelentette, hogy a BRAVIA X80L az első olyan új Sony tévékészülék, amely 2023-ban kiskereskedelmi forgalomban megvásárolható. Ezek a 4K HDR tévék hat különböző méretben készülnek, hogy a legkülönbözőbb enteriőrökhöz illeszkedjenek, és bevezessék az embereket a blockbuster filmek és izgalmas játékok izgalmas világába.

Az X80L számos olyan technológiával rendelkezik, amelyek együttesen működnek, hogy egy lenyűgöző szórakoztató csomagot nyújtsanak. Az ultra-wide Triluminos Pro színpalettával és a tartalmakat valós időben elemző 4K HDR X1 processzor teljesítményével, amely intenzív kontrasztot, csúcsfényerőt és természetes színeket jelenít meg, az X80L az otthoni szórakoztatás központi eleme lesz.

A Dolby Vision egy olyan technológia, amelyet gyakran a nagy mozikhoz társítanak, és amely ezen az X80L TV-n is megtalálható. Mindenben, amit az ember néz, teljes potenciált szabadít fel, ultraélénk színekkel, élesebb kontrasztokkal és mély textúrával ruházza fel a képeket.

 

 

A hangzást az egyedülálló X-Balanced hangszóró biztosítja az izgalmas, kiváló minőségű hangélményért, erőteljes basszusokkal.

A minimalista és időtálló TV-t úgy tervezték, hogy bármilyen belső térbe illeszkedjen. Az elegáns Flush Surface Bezel két állású, fekete, karcsú talpon ül, amelyet úgy terveztek, hogy széles és keskeny bútorfelületekhez egyaránt illeszkedjen, így alatta elhelyezhető egy hangsugárzót, vagy a TV-t akár egy kis szekrényen is el lehet helyezni.

Kizárólag a BRAVIA TV-tulajdonosok számára az X80L készülékkel hozzáférés nyílik a BRAVIA CORE alkalmazáshoz, beleértve a Sony Pictures Entertainment könyvtárat, amelyben elérhető számos új kasszasiker és klasszikus. Elérhető a Pure Stream (a legmagasabb streaming minőségben), és az IMAX Enhanced filmek legnagyobb elérhető gyűjteménye, valamint megtekinthetők a kulisszák mögötti Studio Access felvételek. Az X80L megvásárlásakor 5 film választható, amelyeket akár 4K HDR minőségben is ki lehet váltani, és 12 hónapig korlátlan streaming is élvezhető.

 

 

Az X80L nagyszerű TV a játékosok számára, mivel felismeri, ha egy játékkonzol be van kapcsolva és csatlakoztatva van a HDMI 2.1 porthoz, ekkor automatikusan átvált az Auto Low Latency Mode-ra, így zökkenőmentesebb, gyorsabban reagáló játékmenet élvezhető. A nagy kontrasztú jelenetekben az Auto HDR Tone Mapping technológiának köszönhetően a képernyő legsötétebb és legvilágosabb részein is láthatók a fontos részletek. Az Auto Genre Picture Mode funkcióval nem kell aggódni a beállítások átállítása miatt, amikor a különböző típusú szórakozási lehetőségek között váltogat a felhasználó. Az X80L egy új, dedikált Gaming menüvel is rendelkezik, amely a távirányító egyetlen gombnyomással elérhető. Ennek köszönhetően egy helyen gyorsan megtalálhatók a játékteljesítmény optimalizálásához szükséges beállítások. Ide tartozik a VRR (be vagy ki), a Motion Blur Reduction, amely a kép simaságának javítása érdekében tompítja a képernyőt, a Black Equaliser, amely világosabbá teszi a képernyőt, és feltárja a játékban elrejtett objektumokat, és még sok más. Ráadásul a testreszabható célkereszt funkció segíti tökéletesíteni a célzást.

A Sony X80L tévékészülékei már kaphatók Európában. A Sony hivatalos weboldalán lehet tájékozódni az elérhetőségről, az árakról és a rendelési információkról: www.sony.eu

 

 

BRAVIA X80L 4K HDR LED TV (85”, 75”, 65”, 55”, 50”, 43”) jellemzők:

• A 4K HDR Processzor X1 több mélységet, textúrát és természetes színeket ad vissza az objektumalapú HDR remaster technológiával.

• Google TV: Több mint 700 000 film és TV-epizód egy helyen. A Google TV összegyűjti és rendszerezi mindenki kedvenc tartalmait az alkalmazások és előfizetések közül. A keresés egyszerű - csak meg kell kérdezni a Google-t. Elég csak annyit mondani, hogy "Hé Google, keress akciófilmeket", és máris lehet keresni alkalmazások között. 

• BRAVIA CORE filmélmény: A BRAVIA CORE alkalmazásban elérhető kiváló minőségű 4K UHD filmek streamelése, kizárólag bizonyos Sony TV-ken

• Minden játékbeállítás egy helyen: A Gaming Menüvel gyorsan kezelhető a játék képbeállításai és a segédfunkciók is egyetlen kényelmes felületen.

• Az X80L nagyszerű tévé játékokhoz. Felismeri, ha egy konzol csatlakoztatva és bekapcsolva van, és automatikusan átvált az Auto Low Latency Mode-ra HDMI 2.1 szabványban, így zökkenőmentesebb, gyorsabb játékmenetet biztosít.

• Az innovatív X-Balanced hangszóróegységek kristálytiszta hangminőséget biztosítanak, anélkül, hogy a televízió karcsúságát befolyásolnák.

• Fokozott szórakoztatás: Úgy lehet megtapasztalni a magával ragadó és izgalmas filmes tartalmakat, ahogyan azt a készítők tervezték a Dolby Vision támogatásával.

• Továbbfejlesztett TV-élmény a BRAVIA CAM támogatásával: Videós csevegés a barátokkal és a családdal.

• Minden Eco beállítás egy helyen: Az Eco Dashboard egy helyen tartja az összes felhasználói beállítást, így azok könnyebben módosíthatók egyenként vagy egymás után. Az Easy Setup (Egyszerű beállítás) opcióval a felhasználók optimalizálhatják a beállításokat a megtekintési környezetükhöz.

• A Flush Surface Bezel (süllyesztett felületű keret) a lényegre, vagyis a képre összpontosítja a néző figyelmét, maga a tévé pedig modern és minimalista, így bármilyen belső térbe illeszkedik.

• A két állású, fekete, karcsú TV-talp maximális kényelmet kínál, és úgy tervezték, hogy széles és keskeny bútorfelületekhez egyaránt illeszkedjen.

Új csatornaszerkesztő alkalmazás

A Sony új eszközével sokkal egyszerűbbé válik a tévé csatornasorrendjének személyre szabása. Androidos telefonra letöltve a csatornák sorrendjét egyszerű húzással, vagy a csatorna megkeresésével és a kívánt szám megadásával lehet megtekinteni és megváltoztatni.

Kulcsszavak: Sony, BRAVIA, televízió
Vissza