Négyévesnél fiatalabb mobiljukat adják el a legtöbben a Rejoy.hu-nál

Kütyü Magazin - 2023. május 19.

A Rejoy.hu platformon keresztül magyar eladók által értékesített okostelefonokról gyűjtött érdekes statisztikákat a piactér. A top20-as listából kiderül, hogy a legtöbben 2019-es modellévből származó készülékeket, így például iPhone 11-et, Samsung Galaxy S10-et és Huawei P30-as okostelefonoknak kerestek új gazdát. Az eladási statisztikák szerint a régebbi, fiókban heverő készülékeket is érdemes eladni, hiszen például egy nyolcéves iPhone 6S készülék akár 29 ezer forintot is megérhet felszereltségétől és állapotától függően.

A felújított, bevizsgált okostelefonokat legalább egy év garanciával árusító, illetve használt okostelefonok piactereként is funkcionáló Rejoy.hu toplistát közöl a platformján keresztül a legnagyobb számban értékesített készülékekről. Ennek célja, hogy a potenciális ügyfelek meggyőződhessenek arról, hogy nem csupán két-három éves készülékeket érdemes értékesíteni, az ennél régebbi, akár a fiókban porosodó készülékeket is hamar pénzzé lehet tenni a Rejoynál.

Ezeket a telefonokat adja el a legtöbb magyar ügyfél

Bár a Rejoyon keresztül a legnagyobb számban eladott húsz készülék közt számos, legfeljebb két-három évvel korábbi modellévből származó készülék megtalálható, több mint harmaduk (35%) ötévesnél, negyedük pedig hatévesnél is idősebb típus. Ez jól szemlélteti, hogy nem érdemes otthon, a fiókban őrizgetni a nem használt készülékeket, hiszen még több év után is értéket képviselhetnek.

 

Ezekből a modellévekből származik a 20 legnagyobb számban eladott mobil

 

A magyar eladók által a Rejoyon keresztül értékesített készülékek top 20-as listáján a legtöbb készülék a 2019-es modellévból származik, tehát nagyjából négy éves készülékeiktől válnak meg a legtöbben. Ebben az évben jelent meg például az egyébként még ma is jó teljesítéményt és akkuidőt nyújtó iPhone 11, valamint Pro és Pro Max változatai, a népszerű Samsung Galaxy S10-sorozat típusai, illetve a kiemelkedően jó kamerával szerelt Huawei P30 és Pro kiadása.

Jó pénzt lehet kapni egy régi okostelefonért is

Figyelemre méltó trend, hogy a nyolc évvel korábban piacra dobott iPhone 6S a hetedik legnagyobb számban továbbértékesített készülék – egy nagyobb tárkapacitású, jó állapotban megőrzött példányáért akár 29 ezer forintot is megad a Rejoy. Egy sérülésmentes állapotban megőrzött iPhone 7-esért akár közel 33 ezer forintot is kaphat az eladó, egy iPhone 8 pedig akár 48 ezer forintot is érhet – tárhelymérettől és a készülék külső-belső állapotától függően.

A társaság előzetes árajánlatot már a paraméterek online megadása után ad a vásárlóknak, végleges árajánlatot pedig a szervizlaborban 3 munkanapon belül lezajló bevizsgálást követően ad az ügyfeleknek. A készülék teljes árát 30 napon belül akkor is átutalja az eladónak a Rejoy, ha senki sem vette meg a mobiltelefont, de aki azonnal szeretne pénzéhez jutni, egy kicsivel alacsonyabb összeget már a bevizsgálást követően megkaphatja – a gyorsabb pénzhez jutást egyelőre a bolgár és román piacokon lévő ügyfelek közül részesítik többen előnyben.

2022. szeptembere óta e készülékek különböző felszereltségű és állapotú modelleit értékesítették az ügyfelek a legnagyobb számban a Rejoy.hu-n

Kulcsszavak: okostelefon, Rejoy
Vissza