Itt az elpusztíthatatlan Nokia 3310 utódja

Kütyü Magazin - 2023. május 3.

A HMD Global, a Nokia telefonok gyártója bejelentette a legújabb okostelefonját: itt a Nokia XR21, amely a bizonyítottan strapabíró kialakításával és az egyetlen töltéssel akár két napon át üzemelő akkumulátorával oszlatja el a sérülésekkel és a lehető legrosszabbkor lemerülő telefonnal kapcsolatos félelmeket.

  • Az első Nokia okostelefon, amely ellenáll egy akár 100 baros vízsugárnak
  • Ütés-, por- és vízálló, így bírja a hétköznapok kihívásait – és még többet is
  • Itt az elpusztíthatatlan Nokia 3310 okostelefon-változata

 

A legendás, (majdnem) elpusztíthatatlan Nokia 3310 utódjaként a Nokia XR21 védett az esésekkel, a porral és a vízzel szemben – a nadrágzsebből való kieséstől kezdve a képernyővel lefelé földre zuhanáson át egészen a szakadó esőben való 3 napos túrákig, lényegében bármit átvészel.

“A Nokia XR21 a jól ismert, majdnem elpusztíthatatlan Nokia 3310 okostelefon-változata: úgy terveztük, hogy elhessegesse a telefonokkal kapcsolatos mindennapi félelmeinket. Strapabíróságát jól bizonyítja, hogy ellenáll akár egy 100 bar nyomású, 80°C-os hőmérsékletű vízsugárral egyenértékű hatásnak is. Ráadásul annyira bízunk az új, minden eddiginél erősebb kialakításban, hogy a legrosszabb esetre felkészülve egyéves képernyőcsere-garanciát is vállalunk.” ​ – nyilatkozta Adam Ferguson, a HMD Global termékmarketing-menedzsere.

A Nokia XR21-et egy 100%-ban újrahasznosított alumíniumból öntött váz köré tervezték, és tartós anyagokból készült készüléktest, valamint egy Corning Gorilla Glass Victus kijelző védi.

 

Ütés-, por- és vízálló

A Nokia XR21 tudatos kialakítása és a kiváló anyaghasználata – beleértve a szuperstrapabíró képernyőt és az ütésálló hátlapot – megbízható megoldást nyújt a telefonokkal kapcsolatos aggodalmakra, beleértve az akkumulátor váratlan lemerülését vagy a betört képernyőt.

A telefon MIL-STD-810H strapabírósági tanúsítvánnyal rendelkezik, így ütés-, por- és vízálló, a HMD Global tesztjei során pedig simán átvészelte az 1,8 méteres esést, egy órán keresztül a 1,5 méter mély vizet és azt is, amikor ugyanolyan nyomás érte, mintha egy a brit tűzoltósági tömlőt irányítottak volna rá.

 

 

Az időjárás és az akkumulátor többé nem állhat az utadba

A Nokia XR21 tartóssága kiterjed az akkumulátor élettartamára is: egyetlen töltéssel akár két napot is kibír, ráadásul még akkor is számíthatsz rá, ha kellemetlen vagy szélsőséges időjárási körülmények közé kerülsz.

Még -20°C és +55°C közötti hőmérsékleten sem fog cserben hagyni – ez utóbbi csupán egy fokkal marad el a Föld legforróbb helyén, a kaliforniai Death Valley-ben mért legmelegebb hőmérséklettől. A 6,49 hüvelykes képernyő pedig nedves kézzel, esőben vagy akár kesztyűben is használható, így tökéletes ahhoz, hogy töltés nélkül is végigkísérjen egy hétvégi fesztiválon, egy egész napon át tartó túrán vagy egy családi kiránduláson.

 

 

AI-val támogatott szórakozás

Az OZO playback funkcióval ellátott sztereó hangszórók magával ragadó hangzást biztosítanak, hogy a ne maradj le a videók, zenék és podcastek egyetlen részletéről sem. Zajos környezetben pedig a 96 dB-es sztereó hangszórók Audio Boost módja fogja kiszűrni a kellemetlen háttérzajokat, így tökéletes lesz egy nyári piknik mellé, amikor a barátaiddal éppen közösen hallgatnátok valamit.

A fotózást a legjobb AI-alapú képalkotási algoritmusok, mint például az AI portré mód, a Night Mode 2.0 és a Flash Shot támogatják, hogy bármikor kiváló minőségben örökíthesd meg a pillanatot. A két gyorselérési gomb segítségével pedig még gyorsabban elérheted kedvenc alkalmazásaidat és funkcióidat.

Kívül-belül biztonságos

A Nokia XR21 négy évig garantálja a havi biztonsági frissítéseket, három évig érkeznek hozzá a rendszerfrissítések, ráadásul három év korlátozott gyártói jótállás és egyéves képernyőcsere-garancia is jár hozzá.

Ár és elérhetőség

A Nokia XR21 fenyőzöld és éjfekete színben lesz elérhető Magyarországon 6/128 GB-os változatban, 249 990 forint ajánlott fogyasztói áron, június elejétől.

Vissza