Itt a könnyen javítható Nokia G42 5G

Kütyü Magazin - 2023. június 28.

A HMD Global, a Nokia telefonok gyártója bejelentette a vadonatúj, könnyen javítható okostelefonját, a lenyűgöző lila színekben érkező Nokia G42 5G-t.

Ha jártál már úgy, hogy véletlenül kicsúszott a kezedből a telefonod, utána jó eséllyel egy költséges javítással vagy hónapokon át egy törött képernyővel kellett megbirkóznod. A Nokia G42 5G Quickfix-javíthatósággal érkezik, így ha baj történik, nem kell azonnal a szervízbe rohannod vele: bármikor, akár otthon is kicserélheted az összetört képernyődet, a meghajlott töltőcsatlakozódat vagy a régi akkumulátorodat*.

Az iFixittel együttműködve a Nokia G42 5G egyszerű és logikus, lépésről lépésre haladó javítási útmutatókkal és megfizethető cserealkatrészekkel biztosítja a telefonod hosszú élettartamát.

A WSGN trendelőrejelző gurui által kiválasztott 2023-as év színe, a „Digital Levendula” nyomán a Nokia G42 lenyűgöző lila színben érkezik, ráadásul ez az első olyan könnyen javítható okostelefonunk, amely 5G-s kapcsolattal** segít, hogy bármikor stílusosan, a saját tempódban fotózhass, vásárolhass vagy akár streamelhess. A hátlap ráadásul 65%-ban újrahasznosított anyagokból készült, maga a készülék pedig egy FSC tanúsítvánnyal rendelkező, vegyes csomagolásban kerül a polcokra.

Lars Silberbauer, a HMD Global marketingigazgatója elmondta: „Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy 2023 a lila éve lesz! A Nokia G42 5G nem csak remekül néz ki, hanem egy újabb fontos állomást jelent a fenntartható és otthon is javítható okostelefonok felé tartó úton, ami nálunk ma már alapvető szempont az új készülékek tervezésénél.”

 

 

„Örömmel tölt el, hogy a HMD Globallal való közös munkánk során sikerült áttörést elérnünk a felhasználói gondolkodásban. Ez nem kizárólag a könnyen cserélhető alkatrészekről szól, hanem egy új korszak hajnala, ahol a „csináld magad” szellemiségének elhintésével a fogyasztók egyre többször mondhatnak igent az otthoni javításra és a hosszan tartó, megfizethető minőségre.” – mondta Kyle Wiens, az iFixit vezérigazgatója.

Elképesztő sebesség

Csevegj, posztolj, böngéssz, vásárolj, dolgozz és játssz – akármit is jelentsen számodra az online lét, a Qualcomm Snapdragon 480+ által támogatott 5G-s kapcsolattal bármikor szélsebesen juthatsz el oda, ahová szeretnél. A hatalmas memóriának, a rengeteg tárhelynek és az intelligens háttéroptimalizálásnak köszönhetően ráadásul gond nélkül ugorhatsz egyik alkalmazásról a másikra.

 

 

AI-val támogatott fotózás

Az 50 megapixeles kamera a legokosabb képalkotó mesterséges intelligenciával dolgozik, hogy még a legnehezebb körülmények között is lenyűgözően tiszta felvételeket készíthess.

A portré mód azt helyezi reflektorfénybe, amire éppen fókuszálni szeretnél, míg az éjszakai mód a sötétedés utáni felvételekben segít, amelyek mind remekül festenek majd a 6,56 hüvelykes HD+ kijelzőn. Az OZO 3D hangrögzítéssel pedig pont ugyanolyan jól szólnak majd a videóit, mint ahogyan mutatnak.

 

 

Napokon át üzemelő akkumulátor

A Nokia G42 akkumulátora egyetlen töltéssel akár 3 napig is bírja***, és 800 teljes töltés után is megőrzi az eredeti kapacitásának legalább 80%-át****, ami összesen körülbelül négy évnyi töltést jelent.

Strapabíró és biztonságos

Mint minden Nokia okostelefont, a Nokia G42 5G-t is ellenállónak terveztük: szigorú teszteken keresztül alakítottuk ki a mindennapi kihívásokkal szembeni tartósságát, a 3 éven át havonta érkező biztonsági frissítéseknek és a 2 évig frissülő operációs rendszernek köszönhetően pedig mindig naprakész marad. A hosszú használhatóságot tovább erősíti, hogy a Nokia G42 3 év gyártói jótállással érkezik.

Az Android 13-mal minden eddiginél jobban szabályozhatod, hogy az alkalmazások mely adataidhoz férhetnek hozzá, beleértve az egyes fényképeket, videókat és még a vágólapelőzményeket is. A 3 éven át érkező biztonsági frissítéseknek köszönhetően pedig jó ideig nem kell aggódnod az „elavult védelem” miatt.

Ár és elérhetőség

A Nokia G42 lila és szürke színekben lesz elérhető Magyarországon 6/128 GB-os változatban, 99 990 Ft ajánlott fogyasztói áron, július elejétől. ​

A Nokia G42 otthoni szerelőkészletek és cserealkatrészek Európában és Ausztráliában hamarosan elérhetővé válnak az iFixit.com webhelyen.

Az átlátszó tok segítségével ráadásul most még nagyobb biztonságban tudhatod a Nokia G42-det: a 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült, teljesen újrahasznosítható csomagolású, ultravékony, szinte súlytalan tok megvédi, de nem rejti el a telefonod elegáns kialakítását.

________________________  

* További információk: https://www.nokia.com/phones/en_int/self-repair

​** Az 5G lefedettség korlátozott, és előfordulhat, hogy egyes hálózati szolgáltatók nem támogatják. A tényleges sebesség a hálózattól és egyéb tényezőktől függ.

​*** A HMD Global valós használatra alapuló tesztjei alapján.

**** A HMD Global által tesztelt akkumulátor 800 teljes töltési ciklus után is megőrzi eredeti kapacitásának legalább 80%-át.

Vissza