98 colos QLED tévé a Samsungtól

Kütyü Magazin - 2023. július 10.

A Samsung Európában* is bemutatja az új, 98 colos QLED Q80C készüléket, amellyel tovább bővíti prémiumkategóriás termékportfólióját. Magyarországon július 10-től előrendelhető a készülék. Az új eszközzel még szélesebb választékot nyújt a felhasználók számára, hogy a képminőség és a formatervezés szempontjából is minél egyedibb megoldások közül választhassanak. 

„Az elmúlt évek tendenciája azt mutatja, hogy a felhasználók egyre inkább a nagyobb képernyőket részesítik előnyben. A Samsungnál a készülékek tervezésekor és kivitelezésekor figyelembe vesszük visszajelzéseiket – mondta el Jose Barreiro-Lopez, a Samsung Europe Visual Display Office alelnöke. – A QLED termékcsaládunk új, nagyméretű tagja különösen izgalmas, még magával ragadóbb szórakozási élményt nyújt. A filmezés moziszintű élmény lehet, a sporteseményeket szinte úgy követhetjük végig, mintha a stadionban ülnénk, gaming közben pedig akár a játék részeseinek is érezhetjük magunkat. Az egyedi technológia új világot nyit a szórakozásban, miközben lenyűgöző képminőséget biztosít a magasabb szintű szórakozás érdekében.”

 

 

Bemutatkozik a 98 colos Q80C QLED TV

A Q80C a mesterséges intelligencia (MI) világát hozza el. A készülék Neural Quantum Processzor 4K felszereltséggel érkezik és az MI felskálázás technológiájával igazítja a képminőséget a szupernagy képernyőhöz, amelynek köszönhetően a megjelenített képek még mélyebbek és élesebbek lesznek. A Quantum HDR+ technológiának köszönhetően pedig a feketék sötétebbek, a fényerő magasabb, így a részletek jobban kivehetők**. A Quantum Dot megoldással a felhasználok így a legvilágosabb jelenetektől kezdve, az erős színekkel teli képeken át, a lehető legtöbb tartalmat magas minőségben tekinthetik meg. A Samsung képernyőin megjelenő élénk színeket a PANTONE ellenőrzi. A Szemkímélő üzemmódra váltva csökkenthető a szem terhelése, így a felhasználók akár hosszú órákon keresztül is kényelmesen merülhetnek el kedvenc tartalmaikban. A Szemkímélő intelligens képbeállítási mód, amely a beépített fényérzékelő, valamint a napnyugtára-napfelkeltére vonatkozó információk alapján automatikusan állítja be a képernyő fényerejét és tónusát. Az esti órákban a Szemkímélő mód csökkenti a kék fény szintjét, így a képek melegebb tónusának köszönhetően kevésbé terhelhetik a szemet.  

 

 

A Q80C Szupervékony kialakítása szinte bármilyen belső térhez illik. Lenyűgöző kávája letisztult látványt nyújt, miközben kiváló, prémium minőségű hangzást biztosít. A Q80C készülékbe épített Dolby Atmos hangszórók lenyűgöző hangminőséget biztosítanak, így a felhasználók 3D-moziszerű hangélménnyel élvezhetik kedvenc műsoraikat. A Mozgáskövető hangzás – OTS Lite – és a Q-Symphony funkció által a készülék hangszórói, a kompatibilis hangprojektorokkal, összehangolt, 360 fokos hangzást biztosítanak a felhasználók számára.

 

 

Minden kedvenced egy helyen

A 2023-as Samsung televíziók mindegyike Smart Hub funkcióval érkezik. Az intuitív felhasználói felület egyetlen platformon, kényelmesen teszi elérhetővé a szórakozás megannyi formáját. A játékok a Q80C Motion Xcelerator Turbo+ rendszeren zökkenőmentesen futnak, és a FreeSync Premium Pro funkciónak köszönhetően a felhasználók a HDR-játékok, a filmek és egyéb tartalmak lejátszása közben is megtapasztalhatják a nem mindennapi felhasználói élményt. 

 

 

A Philips Hue Sync a szórakozás új dimenzióját nyújtja. Az együttműködés során a két vállalat olyan világítási beállítást alkotott, amely egyszerre magával ragadó és intelligens, miközben gyönyörűen szinkronizálható a tévézési- vagy játékélményekkel.

 

 

A Samsung 98” Q80C QLED TV július 10-én 10 órától előrendelhető Magyarországon a hivatalos értékesítés pedig várhatóan július 24-én indul. Akik a Samsung Webáruházában 2023. július 31-én, 9 óráig megrendelik a 98” Q80C QLED TV készüléket, azok egy ráadás Samsung HW-Q930C/EN hangprojektort kaphatnak. Emellett ugyanebben az időszakban élhetnek a ráadás 50.000 Ft-os készülékbeszámítási kedvezménnyel, ami a Samsung Webáruházban feltüntetett árból lesz levonva. A tájékoztatás nem teljes körű, a promóció pontos részletei a vállalat honlapján olvashatóak. 

______________________

*Egész Európa területén elérhető lesz.

**A sorozat előző tagjaihoz képest.

Kulcsszavak: QLED TV, Samsung
Vissza