A TCL bemutatta a legújabb zászlóshajó termékeit és innovációit

Kütyü Magazin - 2023. augusztus 29.

A TCL, a világ egyik vezető szórakoztatóelektronikai brandje és a világ két legnagyobb tévégyártójának egyike egy online termékbemutató keretében lerántotta a leplet a brand 2023-as csúcsfejlesztéseiről, és izgalmas bejelentések sorozatával készült. Ilyen volt többek között egy forradalmian új Mini LED technológia, egy új, nagyméretű TV-termékcsalád, a magával ragadó, világelső hangzásvilág a Dolby Atmos FlexConnect segítségével, valamint a vásárlók életminőséget is javító fejlesztések az okosotthon-technológiák révén.

Lenyűgöző indítás 2023-ra

A TCL bemutatta a 2023-ban elért lenyűgöző eredményeket és mérföldköveket, amelyek a forradalmi új technológiák fejlesztése iránti elkötelezettségük gyümölcsei: új, innovatív termékék, eredmények és vállalások a fenntarthatóság területén, valamint olyan sportegyüttműködések, amelyek globális szinten is hatást gyakorolnak a közönségre.

A TCL a televíziós piac élmezőnyében található: már most a 98 hüvelykes tévék és a Google TV-k piacvezetője miközben lenyűgöző növekedést volt képesek felmutatni 2023 első felében. A TCL QD-Mini LED TV eladások 114,5%-kal emelkedtek, miközben a TCL QLED kínálata továbbra is lenyűgözi a közönséget világszerte, 69,9%-os növekedés mellett. Az XL Collection eladásaiban mért 67,8%-os növekedés szintén megerősíti a TCL elkötelezettségét a nagyméretű, egyben magas minőségű tévék fejlesztésében. De nem csak a TCL TV-k esetében tapasztaltunk jelentős emelkedést. A K+F beruházásoknak köszönhetően a TCL légkondicionáló technológiája az ipar kiemelkedő szereplőjévé vált: csak az elmúlt évben 13 millió légkondicionáló egységet adtak el.

 

 

A TCL innovatív termékcsaládja nem csak a vásárlókat nyűgözi le. A szakértők is számos elismerést adtak a TCL-nek, ideértve a CES Innovációs Díjat, a MWC Globális Mobil Díjat, a Red Dot Design Díjat és három Expert Imaging and Sound Association (EISA) díjat, köztük a legújabb EISA HOME THEATRE MINI LED TV 2023-2024-et, elismerve a vállalat elhivatottságát, hogy a kijelzőtechnológiák fejlesztésében újra és újra áttörjék a korábbi határokat.

De a TCL nem csak az elismerések megszerzésre összpontosított, vissza is szeretett volna adni valamit: a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét kifejezve a vállalat egy Szénsemlegességi Whitepapert jelentett be, amelyben vállalta, hogy 2050-re eléri a karbonsemleges működést.

 

A Prémium Otthoni Moziélmény újraértelmezése

A TCL büszkén mutatta be új csúcskategóriás TV-jét, a 98 colos TCL QD-Mini LED 4K TV X955-t, amely több mint 5000 full array local dimming zónával és 5000 nites csúcsfényerővel szintet lép a prémium vizuális teljesítmény területén. Ebben az eredményben a TCL forradalmi Mini LED technológiája segített, amely 27,5%-kal növelte a fényerőt, 33%-kal a betekintési szöget és 210%-kal a fényvezérlési pontosságot.

A forradalmi X955-öt kiegészítve a TCL bemutatta a 98 colos XL család legújabb tagját, a QD-Mini LED TV C955-t, amely több mint 2000 local dimming zónával és 2000 nites csúcsfényerővel rendelkezik; valamint a QD-Mini LED TV C755-ről (Európában C805) és a 4K UHD TV P745-ről is lerántotta a leplet.

 

Minden fotel a legjobb helyen van a Dolby Atmos FlexConnect segítségével

A TCL magával ragadó, világelső hangzásvilágot ért el a 2024-es TV-kínálatában a Dolby Atmos FlexConnect segítségével, amely a Dolby legújabb fejlesztése az immerzív hangzás területén. A Dolby Atmos FlexConnect egy új funkció, amely a TV hangrendszerét vezeték nélküli kiegészítő hangszórókkal párosítja össze, hogy még kiterjedtebb, lenyűgöző Dolby Atmos hangzást nyújtson. Intelligens módon optimalizálja a hangot bármilyen szobaelrendezéshez és hangszóró-beállításhoz, lehetőséget nyújtva egy vagy több vezeték nélküli hangszóró hozzáadására anélkül, hogy aggódni kellene az ideális elhelyezés miatt. 

Kalibrálás után a rendszer összekapcsolja a TV hangszóróit az összes kiegészítő eszközzel, hogy a legjobb hangteljesítményt kínálja, és személyre szabott Dolby Atmos élményt nyújtson a hallgató otthonában.

Egészséges és inspiráló otthonok

A TCL tisztában van vele, hogy az otthonunk nagyszerű termékei nem csak a szórakoztatásról szólnak. Innovatív légkondicionáló technológiájuk révén folyamatosan fejlesztik a FreshIN, a GentleCool és a többi termékcsaládot, valamint 2023-ban bemutatták a világ első FreshIN+ 2.0 légkondicionálóját is. 

A tiszta levegő mellett a TCL modern hűtőtechnológiája és energiahatékony mosással kapcsolatos megoldásai is tökéletesen illenek a jelen és a jövő korszerű otthonaihoz.

Élvezze a könnyed olvasást a TCL NXTPAPER telefonokkal

A TCL hisz abban, hogy a nagyság otthon kezdődik, de túl is mutat az otthonon. A mobiltermékek esetében a TCL büszke arra, hogy a telefonjaiban megvalósította a díjnyertes NXTPAPER technológiát a TCL 40 NXTPAPER és a TCL 40 NXTPAPER 5G modellek esetében. Mindkét telefon kiemelkedő kényelmet kínál a szemünk számára. Az iparági vezető pozíciót kiegészíti a TÜV által elismert tanúsítvány, amellyel a hardver alacsony káros kékfény-kibocsátását ismerték el. Egy integrált érzékelő ezenkívül automatikusan beállítja a kijelző fényerejét és a színhőmérsékletet a napszak és a környezeti jellemzők alapján, hogy mindig megfelelő vizuális élményt nyújtson, valamint lágy fényt biztosítson éjszakára, tovább emelve a szemünk kényelmet. A kijelző nem veri vissza a fényt – a tükröződésmentességet a TÜV is elismerte –, ugyanis papírszerű matt hatású textúrával tervezték. A különlegesre tervezett NXTPAPER felhasználói felület lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy válasszanak a teljes színválasztékú manga vagy a fekete-fehér élmény között, így fedezve fel egyéni preferenciáikat.

Ez a technológia egészen mostanáig csak bizonyos TCL táblagépeken és laptopokon volt elérhető, de a felhasználók hamarosan lehetőséget kapnak arra, hogy a teljes színválasztékkal rendelkező, papírszerű NXTPAPER kijelzőt a zsebükbe csúsztassák, egy nagyszerű Android telefon részeként.

Új szintre emelik az Extended Realityt

A TCL fáradtságot nem kímélve kutatja a kiterjesztett valóság (AR) innovációkat, ebben pedig a TCL RayNeo X2 frissített változatával új magasságokat ért el. Ez a világ első olyan AR szemüvege, amely binokuláris full color Micro-LED optikai waveguide technológiával rendelkezik. A 2023-as CES-en történt fantasztikus bemutatkozását követően ezek a forradalmi AR szemüvegek most lenyűgöző frissítéseket kaptak, így felhasználóbarát kapcsolatot teremtenek a valós és a digitális világok között. A kijelző rendkívüli frissítése több mint 1000 nit fényerőt biztosít, valamint az eszközön egy stílusos lencseszűrő is található, amely kiszűri az erős fényt, így a felhasználók élvezhetik a látványos AR vizuálokat még a közvetlenül őket érő napfény esetében is. A finomított szoftver olyan funkciókat vezet be, mint a hangvezérelt közeli navigáció az úti célok okos kereséséhez, valamint az arckövető valós idejű fordítás a globális kommunikációhoz. A diszkrét RayNeo gyűrű lehetővé teszi, hogy intuitív módon navigáljunk a tartalmakban, így nincs szükség a folyamatos, teljes kart igénybe vevő érintésekre. Az orrpárnának és a kiegyenlítettebb súlyelosztásnak köszönhetően a kiterjesztett valóság könnyedén viselhetővé válik.

A TCL örömmel jelenti be, hogy a RayNeo X2 hamarosan megrendelhető lesz – kezdetben Kínában lesz kapható egy korlátozott mennyiség, néhány héten belül. A következő lépés a külföldi bevezetés lesz a közeljövőben.

Kulcsszavak: TCL, telefon, televízió
Vissza