A Viberrel egyszerűbb az iskolakezdés

Kütyü Magazin - 2023. szeptember 8.

Újra elkezdődött az iskola, de ahelyett, hogy visszatérnél a régi rutinodhoz – itt az ideje, hogy kialakíts egy újat, amely jobban igazodik az igényeidhez. A Viber segíthet abban, hogy rendszerezett maradj, ne felejts el semmit, ne maradj le semmiről, és közben jól érezd magad.

A diákok és a pedagógusok a tanulásra, a fejlődésre és a kapcsolatokkal teli tanévkezdésre készülnek. Digitális világunkban a kapcsolattartás és a szervezettség fontosabb, mint valaha. A Viber, a sokoldalú kommunikációs applikáció ideális társ az iskolába visszatérés időszakában is. Megmutatjuk, hogyan lehet hasznos társ a Viber az iskolakezdés során.

Megbízható emlékeztető

Vannak még olyan könyvek és füzetek, amelyeket be kell szereznünk? Szükségünk van más iskolai felszerelésre? Hány óra lesz holnap?

Rengeteg mindent kell észben tartani nap mint nap, és a dolgok még bonyolultabbá válnak egy új tanév kezdetén. A Viber Jegyzeteim amellett, hogy minden feladatot rögzít (és jelöli, ha elvégeztük őket), emlékeztető is beállítható hozzájuk. A teendők listáját továbbíthatod az ismerőseidnek vagy egy csoportos beszélgetésbe is, hogy mindenkit időben tájékoztathass. Továbbá, ha valaki küld egy Viber-üzenetet instrukciókkal, pl. hogy mit kell megvenni, akkor ez az üzenet egyszerűen áthelyezhető a Jegyzeteimbe, és automatikusan feladattá tehető.

 

 

A legfontosabb információk forrása

Mindenkivel előfordul, hogy a figyelmünk éppen akkor lankad, amikor valami fontos dologra kellene emlékeznünk. Mi a házi feladat? Mit hozz magaddal holnap az iskolába? Mikor lesz a dolgozat? 

A Viber csoportok ebben a segítségünkre lehetnek. Létrehozhatsz egy csoportos beszélgetést az osztály összes diákjával vagy a szülőkkel, és minden hiányzó információt megkaphatsz. Egy csoportnak 250 felhasználó is tagja lehet, így nem kell kihagyni senkit. Tanárként a Viber ideális ahhoz, hogy fontos információkat ossz meg az egész osztállyal – nyiss egy Viber-közösséget, add hozzá a diákokat vagy a szülőket, és állítsd be, hogy csak te (mint admin) írhass benne. Így elkerülheted a szokásos "zajongást", ami akkor keletkezik, ha sokan vesznek részt egy csevegésben, és biztos lehetsz benne, hogy senki sem marad le a fontos információkról. További előnye, hogy ha valaki nem tagja egy közösségnek a kezdetektől, akkor is láthatja az összes hozzászólást az elejétől kezdve, amikor tagjává válik. Mind a csoportos csevegések, mind a közösségek lehetővé teszik, hogy az összes résztvevő véleményt nyilváníthasson közvélemény-kutatásokon keresztül. Továbbá ellenőrizhető, hogy mennyire figyeltek oda és emlékeztek arra, amit mondtak nekik – rendelkezésére áll egy kvíz opció, amellyel gyorsan tesztelhető, hogy tudják-e a helyes választ.

 

 

A megosztás gondoskodás 

A diákok tanulmányai során a fájlok és dokumentumok megosztása mindennapos feladat. A Viber segítségével különböző formátumú fájlokat lehet küldeni és fogadni, így az előadásjegyzetek, prezentációk vagy háttéranyagok megosztása még egyszerűbbé válik. Ez a funkció könnyű hozzáférést biztosít minden szükséges dokumentumhoz, hogy kitűnhess a tanulmányaidban.

Egy nagyszerű hely szórakozáshoz és emlékgyűjtéshez

Ha tetszik egy videó, amelyet az osztállyal készítettél - alakítsd át GIF-fé, és készíts maradandó emléket az egész csoport számára. A Viber segítségével a fényképeket és videókat GIF-ekké alakíthatod, és megoszthatod őket másokkal. Emellett a matricakészítő funkció segítségével az osztály minden tagjának készíthetsz matricát a beszólásaikkal vagy legviccesebb idézeteikkel, de használhatod ezt a lehetőséget tanáraid megjegyzéseinek megosztására is. Csak ne feledd, hogy mindezt mások iránti tisztelettel és a legjobb szándékkal tedd!

Emellett a matricapiacon megtaláhatók az idei szezon egyedi Back2School matricái (mobilon elérhetők az alábbi linken: viber://more/stickermarket/stickers.541600), amelyek színt visznek az új tanév első napjaiba.

Hogy felrázzuk egy kis agytornával, és beindítsuk a tanulási "gépezeteket", a Viber egy szórakoztató kvízzel is készült nektek, valamint egy különleges lencsével is, amellyel a felhasználók ellenőrizhetik a helyesírási tudásukat is.

 

 

Elérhető bárhol, bármikor

Nem kell többé időt pazarolnod arra, hogy a megosztott információkat keresd. Akár okostelefont, táblagépet vagy számítógépet használsz, a Viber több platformon is elérhető. Ez a platformokon átívelő kompatibilitás biztosítja, hogy az eszközöktől függetlenül hozzáférhess az üzeneteihez és kapcsolatban maradhass bárkivel.

És még ha esetleg nem emlészel, hogy pontosan kivel cseréltél valamilyen fontos információt, a keresési lehetőség mindent megkönnyít: írd be az emlékezetes kulcsszavakat, és az összes olyan csevegés, amelyben ezek megtalálhatók, fel lesz sorolva. Így könnyen megtalálod, amire szükséged van.

Összefoglalva, a Viber kiváló eszköz az iskolába való visszatérés időszakában, mivel számos kommunikációs és szervezési funkciót kínál, amelyek megfelel a diákok és a pedagógusok igényeinek. A felhasználóbarát kezelőfelületnek, az adatvédelmi funkcióknak és a sokoldalúságnak köszönhetően a legjobb választás a kapcsolattartáshoz, a szervezettséghez és a produktivitáshoz a tanév során. Mindez és még sok más dolog teszi a Vibert az egyik kedvenc kommunikációs alkalmazássá. Ahogy készülsz egy újabb tanévre, fontold meg, hogy a Viberrel bővítsd az eszköztárad, egyszerűsítsd a kommunikációdat, és fokozd a tanulmányi sikereidet.

Vissza