A hazai E-sport Grassroots mozgalmak támogatása

Kütyü Magazin - 2023. október 31.

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a Magyar E-sport Szövetség szervezésében a HUNESZ- ESTB konferencia, a Magyar Sport Házában.

Ebben az évben a European Grassroots Esport nemzetközi projekt (Erasmus+ Sport Cooperation Partnerships; Projektvezető: ISCA Sport és Kulturális Szövetség, résztvevő országok: Magyarország, Dánia, Hollandia, Németország) keretében megfogalmazott célokkal összhangban az edukációs konferencia a közösségépítő és fejlesztő grassroots keretrendszer jelenlétét járta körbe.

 

 

A European Grassroots Esport projekt keretén belül a HUNESZ pályázatot írt ki azon magánszemélyek, szervezetek, csoportosulások számára, akik e-sporthoz kapcsolódó, alulról szerveződő aktivitást kívánnak megvalósítani 2024-ben. A pályázati támogatás teljes hozzáférést jelent a szövetség tudásbázisához, a szakmai bíráló bizottság november 22-ig várják a pályaműveket. A pályázati kiírás megtekinthető és letölthető a www.hunesz.hu weboldalon.

A European Grassroots Esport projekt egy olyan, Erasmus+ keretein belül megvalósuló, nemzetközi összefogásra épülő program, amely arra tesz kísérletet, hogy elérhetővé tegye a fiatal e-sportolók és játékosok számára, hogy értékteremtő közösségeket hozzanak létre, találkozzanak online és offline, mindezt egy kiegyensúlyozott és fizikailag aktív életforma mellett.

 

 

A projekt arra a kérdéskörre reagál, hogy hogyan lehet alulról szerveződően működő, befogadó és felelős e-sport klubokat és szervezeteket kialakítani, illetve igyekszik választ adni azokra a kihívásokra, amelyekkel ezek a klubok a kezdeti időszakban szembesülhetnek. A projekttagok számára fontos az is, hogy a projektben megszülető dokumentumok és kutatási anyagok nemzetközi, uniós szinten is alkalmazhatóak legyenek, így a kutatási terület a teljes európai e-sport világot igyekszik lefedni. 

Vissza