2022-ben is a Kingston Digital szállította a legtöbb SSD-t a viszonteladói piacon

Kütyü Magazin - 2023. november 21.

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP ma bejelentette, hogy a TrendForce az első számú külső SSD-szállítónak nyilvánította a viszonteladói szegmensben a 2022-es év egészét tekintve. A TrendForce alábbi számai alapján a Kingston szállította a 2022-ben összesen forgalmazott 114 millió SSD 28 százalékát.

A legfrissebb adatok szerint 2022-ben helyreállt a kereslet és a kínálat dinamikája a globális SSD-piacon. Ez azután következett be, hogy megszűnt az integrált áramkörök (IC-k) hiánya, ami 2021-ben még akadályozta a piac működését. Ennek ellenére 2022-ben 114 millió darabra csökkent a globális SSD-szállítás, ami 10,7%-kal alacsonyabb az előző évinél. Mindazonáltal a Kingston maradt az első számú SSD-szállító, 2022-ben is megőrizve szilárd előnyét, és növelve piaci részesedését 2021-hez képest. A piaci kihívásokat is figyelembe véve, az öt legnagyobb külső (nem félvezető) szállító a teljes szállítási volumen közel 60%-át tette ki 2022-ben. Az eredmények megerősítették a Kingston egyértelmű vezető szerepét az SSD-gyártásban, tekintettel arra, hogy a második helyen álló beszállító a teljes viszonteladói piac mindössze 9%-át tudhatta magáénak.

Mivel a 2023-ban még mindig nehézségekkel küzdő világgazdaságban korlátozott volt az asztali és a noteszgépek szállítása, a modulgyártók a nagy költségterhet okozó készletek kezelése érdekében versenyképes árakat szabtak meg szállítási stratégiáikban. A harmadik negyedév végéhez közeledve a piaci hangulat gyors ütemben megváltozott, elsősorban a NAND Flash szállítók határozott termeléscsökkentése miatt. Ez a változás különösen megmutatkozott az SSD-k költségdinamikájában, ami végül az alacsonyabb költségű készletekkel rendelkező modulgyártóknak kedvezett.

 

 

A játékfuttatáshoz szánt PCIe 4.0 NVMe SSD-k iránti kereslet továbbra is meghatározza a piaci környezetet, és arra készteti a modulgyártókat, hogy a SATA-ról folyamatosan a PCIe-re térjenek át. A TrendForce előrejelzése szerinti az NVMe-frissítések valószínűleg növelni fogják a márka ismertségét és a szállítási volument. 2022-ben a Kingston bővítette termékkínálatát a kedvező ár-érték arányú (value) és a nagy teljesítményű meghajtók szegmensében, valamint a külső és titkosított kategóriákban. A 2022-ben bevezetett új NV2 NVMe kliensmeghajtó rövid időn belül, idénre a Kingston kínálatának legnépszerűbb meghajtójává vált – piacra kerülése óta több mint 12 millió darabot adtak el belőle világszerte. A díjnyertes Kingston FURY Renegade SSD sikerét követően a Kingston konzol- és PC-gamerek számára ideális hűtőbordás modellel frissítette kínálatát. Ez is jól mutatja, hogy a Kingston továbbra is a kiváló minőségű NVMe-megoldások fejlesztésére összpontosít.

 Amellett, hogy a vásárlási trendekre reagálva bővíti termékportfólióját, a Kingston színvonalas értékesítési támogatást is biztosít ügyfeleinek, és hozzáférést nyújt számukra belső termékszakértőihez és mérnökeihez. Ennek köszönhető, hogy a vállalat több mint három évtizede megbízhatóságáról és hatékony támogatási hátteréről ismert az ügyfelek körében. A Kingston SSD-piaci első helyezése nem is annyira meglepő, tekintve, hogy ugyanez a vállalati filozófia immár 20. éve biztosítja a DRAM-divízió számára a legnagyobb külső memóriamodul-szállítónak járó elismerést.

„Megtiszteltetés, hogy ebben az évben is mi állunk az első helyen. A Kingston a kezdetektől fogva, világszerte szilárdan kitartott az ügyfelei és a viszonteladó partnerei iránti elkötelezettsége mellett, és ezeknek az erős és tartós kapcsolatoknak köszönhetjük SSD üzletágunk figyelemreméltó növekedését. A TrendForce friss eredményei bizonyítják csapatunk elkötelezettségét és kemény munkáját. Hálásak vagyunk az elismerésért és a velük együtt elért sikerért” – nyilatkozta Tony Hollingsbee, a Kingston EMEA SSD üzletágának vezetője.

Vissza