Megjelent a Google legfejletteb AI-ja

Kütyü Magazin - 2024. február 8.

Elérhetővé vált a Google legfejletteb AI rendszere a Google Gemini ultra változata. Magyarországról 8790 Ft havi díj mellett elérhető, 2 hónapos ingyenes próbaidőszakkal, az eredeti hírek szerint csak anygol nyelven, de úgy tűnik magyar nyelven is kommunikál.

Google Gemini Ultra

Iparági pletykákból már lehetett tudni, hogy a héten megérkezhet a Google Gemini legmagasabb szintű változata a Gemini Ultra. A bejelentés ma megtörtént.

A Bard nyugdíjba vonul és helyébe a Gemini lép (a Bard átnevezésre kerül). A mostani Bard már a Gemini Pro verziójával használható 230 országban, magyar nyelven is.

Mostantól azonban elérhetővé vált a Gemini Ultra modellen alapuló Gemini Advanced néven futó szolgáltatás és az ehhez kapcsolódó mobil applikációk is.

A Gemini Advanced tehát a szolgáltatás neve és e mögött álló nyelvi modell a Gemini Ultra 1.0.

A Google saját tájézkoztatója szerint a harmadik fél által készített felmérés szerint a Gemini Advanced a legpreferáltabb chatbot a jelenlegi piacvezetők közül.

 

 

A Gemini Advanced sokkal alkalmasabb az olyan rendkívül összetett feladatokra, mint a kódolás, a logikus gondolkodás, az árnyalt utasítások követése és a kreatív projektekben való együttműködés. A Gemini Advanced nemcsak hosszabb, részletesebb beszélgetéseket tesz lehetővé, hanem jobban megérti a korábbi felszólítások kontextusát is – írja a Google.

A Gemini Advanced jelenleg 150 országban érhető el – köztük Magyarországon is, és többen is jeleztétek, hogy magyarul is tud.

A Gemini Advanced a vadonatúj Google One AI Premium Plan részeként érhető el 19,99 $/hó áron, két hónapos ingyenes próbaverzióval. Ezzel a csomaggal a Google AI és legújabb fejlesztéseink legjavát élvezheti, valamint a meglévő Google One Premium csomag minden előnyét, például a 2 TB tárhelyet. Emellett az AI Premium előfizetők hamarosan a Geminit is használhatják a Gmailben, a Dokumentumokban, a Diákban, a Fóliákban, a Táblázatokban és más programokban (korábbi nevén Duet AI) – írja a Google.

Jönnek a Gemini applikációk

A Gemini mobil applikációkon keresztül is elérhető lesz, először Android-ra, majd iOS-re is. Az App segítségével például készíthetünk fotót és ezen fotó kapcsán kérhetjük az AI segítségét, hangutasításokkal.

Szerző: Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője

Vissza