Tápegység a túlhajtás szerelmeseinek? Íme a Thermaltake Toughpower TF3 1550 W

Kütyü Magazin - 2024. március 22.

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

A TF3 1550 W megfelel az Intel ATX 3.0 szabványoknak, akár 200%-os összesített túlteljesítést, 300%-os GPU-túlteljesítést és 70%-os alacsony terhelési hatékonyságot támogatva. A TF3 1550 W emellett nagyszerű GPU-kompatibilitással rendelkezik, két natív PCIe 12V-2x6 csatlakozót tartalmaz, amelyek a legújabb RTX 40-es sorozathoz csatlakoztathatók, és támogatja a 8 pines PCIe-kábeleket az AMD GPU-khoz és más RTX GPU-khoz. A csomagban található egy extra jumper tartozék, ami az alaplaphoz történő csatlakozás nélkül képes áramot szolgáltatni a rendszernek, és rendkívül hasznos tud lenni, ha több tápegységet telepítesz. 

A TF3 1550 W 100%-ban kiváló minőségű, 105°C/221°F-os japán elektrolitikus kondenzátorokkal készül, amelyek előnyös tartósságot és megbízhatóságot nyújtanak. 30mV-os hullámzajnál alacsonyabb kialakítással,<±2%-os feszültségszabályozással és 17 ms-os vagy annál hosszabb tartási idővel rendelkezik, ami szigorúbb, mint az Intel specifikációi, és képes biztosítani a stabilitást. Ez a tápegység kompatibilis a 80 PLUS Titanium tanúsítvánnyal, ami magas, akár 94%-os hatékonysága révén lehetővé teszi az alacsonyabb energiavesztést. Emellett a TF3 1550 W panelén található Turbo Mode gomb megnyomásával a belső ventilátor körülbelül 2400±10%-os fordulatszámot tud generálni, hogy hatékonyan hűtse le a tápegységet teljes terhelés mellett is. Teljesen moduláris tápegységként a TF3 1550 W lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy szabadon válasszák ki a szükséges kábeleket, jobb feszültségmenedzsmentet elérve, csökkentve a gépházon belüli kábeltömeget és növelve a légáramlást. Mi több, a TF3 1550 W beépített ipari szintű védelemmel rendelkezik, beleértve az OCP-t, OVP-t, UVP-t, OPP-t, SCP-t és OTP-t, amely megvédi hardvereidet a gyakori lehetséges problémáktól.

Szeretnéd megbízható és kiváló minőségű tápegységgel ellátni csúcskategóriás rendszered? A TF3 1550 W a túlhajtóknak készült, és a tökéletes választást jelenti számodra! Kompatibilis az ATX 3.0 szabványokkal, támogatja a PCIe 12V-2x6-ot, és 80 PLUS Titanium hatékonysággal rendelkezik, lehetővé téve a csúcskategóriás alkatrészek teljes potenciáljának kiaknázását. 

 

 

A Toughpower TF3 1550 W jellemzői 

Teljesen kompatibilis az Intel ATX 3.0 szabványokkal

A Toughpower TF3 1550 W teljesen kompatibilis az Intel ATX 3.0 specifikációival, melyek akár 200%-os túlteljesítést is támogatnak, eléri a 70%-os alacsony terhelési hatékonyságot, valamint megfelel a szükséges tápegység-időzítési szabványoknak is.

 

PCIe Gen 5.0 támogatás

A Toughpower TF3 1550 W két natív 12V-2x6 csatlakozóval érkezik, amelyek erőteljes és stabil teljesítményt kínálnak, így a tápegység biztosítja a következő generációs GPU-k natív támogatását. A 12V-2x6 csatlakozón feltüntetett teljesítményérték jelzi az ajánlott teljesítményt. (Az Intel tervezési útmutatója alapján.) A TF3 1550 W natív PCIe 12V-2x6 csatlakozója akár 600 W teljesítményt is képes leadni PCIe 5.0-ás grafikus kártyákhoz.

 

A legújabb grafikus kártyákhoz tervezve

Ahogy a grafikus kártyák energiafogyasztása növekszik, úgy nő az energiafelvételi igényük is. A TF3 1550 W-ot sorozatot arra tervezték, hogy támogassa az NVIDIA és AMD grafikus kártyákat: támogatja a 8 pines PCIe-kábeleket az AMD és RTX grafikus kártyákhoz, valamint két PCIe 12V-2x6 csatlakozóval érkezik az RTX 40-es sorozatú grafikus kártyákhoz, melyeknek szükségük van a PCIe Gen 5.0-ás csatlakozófelületre, hogy a grafikus kártyák különböző csatlakozásától függően biztosítsák azok tápellátását.

 

80 PLUS Titanium tanúsítvány

A 80 PLUS Titanium tanúsítvány azt jelenti, hogy a Toughpower TF3 hatékonyan alakítja át az energiát, akár 94%-os hatékonyságának köszönhetően energiát takarít meg, ami alacsonyabb teljesítményveszteséget és hőfelhalmozódást eredményez a tápegység belsejében.

 

Turbo Fan gomb

A Turbo Mode gombot arra tervezték, hogy maximalizálja a bemenő légáramlást 2400±10% RPM körül, hogy teljes terhelésnél is lehűtse a tápegységet. A felhasználók egyszerűen megnyomhatják a tápegység panelje mögötti gombot a funkció használatához.

 

 

Extra Jumper tartozék

A Toughpower TF3 Titanium 1550 W egy extra jumperrel érkezik, ami az alaplaphoz történő csatlakozás nélkül biztosítja a rendszer áramellátását. Ha egynél több tápegységre van szükséged a rendszered áramellátásához, az extra jumper sokat segít.

 

30 mV alatti alacsony hullámzaj

Csúcsminőségű összeállítás alacsony hullámzajjal. Minden hullámzaj kisebb mint 30 mV +12 V-os, +5 V-os vagy +3,3 V-os kimeneti feszültségeken 0 és 100% közötti terhelésnél, hogy stabil működést biztosítson és megóvja a teljesítménykritikus alkatrészeket a hosszú idejű megbízható működés fenntartásához.

 

Rendkívül szigorú feszültségszabályozás <±2%

Feszültségszabályozása szigorúbb az Intel szabványánál. +5%-os és -7%-os fő síneinél, valamint a ±10%-os a -12 V-os ágnál az értéket legfeljebb ±2%-ra állították, így folyamatos tiszta áramellátást biztosít a kivételes feszültségstabilitásnak köszönhetően.

 

17 ms-os és hosszabb tartási idő

Áramkimaradás esetén előfordulhat, hogy a számítógép leáll vagy újraindul. Garantáljuk, hogy a TF3 1550 W 100%-os terhelés mellett is legalább 17 ms-os tartási időt biztosít a rendszer újraindítása vagy visszaállítása nélkül.

 

Alacsony tranziens válasz

A tranziens válasz azt méri, hogy az áramforrás mennyire képes a terhelésváltozásokra reagálva állandó értéken tartani a kimenetét. Biztosítjuk, hogy az eredmények megfeleljenek a 12 V < 1%, 5 V< 3% és 3,3 V < 5% értékeknek, hogy elkerüljük a PSU kimeneti feszültségénél való eltérést, ami a berendezés későbbi meghibásodását vagy akár leállását okozhatja.

 

50 amper alatti bekapcsolási áramfelvétel

A bekapcsolási áramfelvétel a tápegység vagy elektromos berendezés által bekapcsoláskor felvett pillanatnyi, nagy erősségű bemeneti áram. Ez a kondenzátorok, induktorok vagy transzformátorok feltöltéséhez szükséges nagy kezdeti áramfelvétel miatt következik be. Biztosítjuk, hogy a teszteredmények 50 amper alatt legyenek, hogy elkerüljük a tápegység alkatrészeinek meghibásodását.

 

Stabilabb, mint valaha

A 100%-ban kiváló minőségű japán 105 °C/221 °F-os elektrolit kondenzátorok nagy tartósságot és a kimagasló stabilitást nyújtanak, miközben megbízhatóak maradnak.

 

Nagy áramerősségű +12 V-os egysínes kivitel és csúcskategóriás technológiák

Az erőteljes +12 V-os sín pontosan azt a teljesítményt nyújtja, amire szükséged van a legjobb kompatibilitáshoz. Az LLC használata és a DC-DC áramköri kialakítás stabil működést és fokozott feszültségszabályozást biztosít.

 

Teljesen moduláris kialakítás, alacsony profilú szalagkábelezés

Választható kábeleket kínál a felhasználóknak, miközben a rendszert előnyös feszültséggel látja el. Az alacsony profilú fekete kábelek megkönnyítik a kábelmenedzsmentet, visszaszorítják azok zsúfoltságát és növelik a légáramlást a gépházon belül.

 

Beépített ipari szintű védelem

A hardverek védelméért a Toughpower TF3 sorozat ipari szintű védelemmel rendelkezik: OCP (túláramvédelem), OVP (túlfeszültség-védelem), UVP (alacsony feszültség elleni védelem), OPP (túlteljesítmény-védelem), SCP (rövidzárlat-védelem), OTP (túlmelegedés-védelem).

 

Intel C6/C7-üzemmódok támogatása

A Toughpower TF3 1550 W-ot úgy optimalizálták, hogy az Intel processzorok minden generációjával együttműködjön a maximális energiatakarékosság eléréséért.

 

Elérhetőség és garancia

A Toughpower TF3 1550 W már világszerte megvásárolható a Thermaltake hivatalos kiskereskedelmi és forgalmazói hálózatán keresztül. A tápegységet a Thermaltake tíz év garanciával és a vállalat világszerte elérhető ügyfélszolgálati és műszaki támogatási hálózatával kínálja.

A Toughpower TF3 1550W ajánlott fogyasztói ára: 369,99 USD/ 399,90 EUR (az árak régiónként eltérhetnek)

Kulcsszavak: Thermaltake, tápegység
Vissza