Elismert ex olimpiai vezetővel erősít az Európai E-sport Szövetség

Kütyü Magazin - 2024. április 29.

33 tagország, köztük Magyarország részvételével, újra alakult az Európai E-sport Szövetség (EEF). Hazánkat teljes jogú tagállamként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nevében, Biró Balázs György, a szövetség főtitkára és Kis Balázs külkapcsolatokért felelős elnökségi tag képviselte.

A lengyel fővárosban tartott újra alakuló ülést bő egyéves előkészületi munka előzte meg, melyet a HUNESZ nemzetközi kapcsolatokért felelős szervei is támogattak. 

Az EEF újonnan megválasztott elnöke Andrzej Kraśnicki lett, aki a lengyel olimpiai bizottság volt elnökeként az Európai Olimpiai mozgalom egyik elismert képviselője. Személyével az európai e-sport és az olimpizmus kapcsolata jelentősen erősödhet. A Szövetség céljai között szerepel az egységes fellépés az európai e-sport élet és , annak támogatása, fejlesztése, népszerűsítése, bajnokságok szervezése, valamint egy egészséges európai e-sport ökoszisztéma kialakítása és közelítése a hagyományos sportok világához.

 

 

Az újjáalakult EEF munkájában a Magyar E-sport Szövetség is aktív szerepet vállal a következő években, ugyanis a varsói közgyűlésen Biró Balázs Györgyöt, a HUNESZ főtitkárát a 3 fős Ellenőrző Bizottság tagjává választotta az EEF Közgyűlése.

“Örömmel tölt el, hogy a Közgyűlés bizalmat szavazott és tovább folytathatom az Európai E-sport Szövetségben megkezdett munkát. Fontos, hogy Magyarország nem csak alapító, de továbbra is aktív Bizottsági tagja is az egységes európai integrációnak. Azon fogok dolgozni az elkövetkező években, hogy támogatva a vezetőség munkáját egy erősebb, transzparensebb EEF jöjjön létre, amely elfoglalhatja méltó helyét a kontinentális e-sport szövetségek között és ebből mi magyarok is minél jobban profitálhassunk.” – mondta Biró Balázs György, a HUNESZ főtitkára.

 

 

Az Európai Esport Szövetség újonnan megválasztott tisztségviselői:

Elnök: Andrzej Kraśnicki (Lengyelország)

Elnökségi tagok:

Chester King (Nagy Britannia) 

Mia Kraljević- Ćalasan (Montenegró)

Boban Totovski (Észak-Macedónia) 

Elin Yoojung Moen (Norvégia)

Karol Cagan (Szlovákia) 

Sammi Kaidi (Svédország) 

Alper Afsin Özdemir (Törökország)

Ellenőrző Bizottság tagok:

Biró Balázs György (Magyarország)

Arantza López (Spanyolország)

Chris Jonasson (Svédország)

Vissza