ScreenShield védőfólia teszt – Motorola Atrix 4G mobilon

Farkas Norman - 2012. február 14.

Ahogy ígértük, górcső alá vettük a Fox Hunter Kft. védőfóliáját a ScreenShield "személyében". Tesztünkben nem „csak” egy prémium kijelzőfóliát, hanem egy, a teljes készüléket bevonó védőfólia-csomagot vizsgáltunk meg.

Bevezetés

Nem kérdés, hogy amikor végre megkaparintjuk a legfőbb vágyunk tárgyát képező kütyünket, akkor szeretnénk megőrizni annak épségét. Ehhez kínál segítséget a ScreenShield, mely nem csak remek kijelzőfóliákat, hanem az egész készüléket beborító – és védelmező – megoldásokat is rendelkezésre bocsát a cél érdekében. Az utóbbi kategóriából választottam ki a teszt tárgyát, melyet a Motorola Atrix 4G készülékem védelmére használtam fel.

Mi van a dobozban?

Amikor megérkezett a ScreenShield csomagja, rögtön tudtam, hogy egy professzionális termékkel van dolgom. Míg a hasonló pakkok, melyekkel korábban találkoztam, csak magát a fóliát és némi leírást tartalmaztak, addig a ScreenShield esetében egy teljes felszerelést találtam a dobozban. A ScreenShield fóliák mellett többnyelvű felhasználási útmutató, egy applikációs spray, valamint egy mikroszálas törlőkendő és egy gumispatula is várt rám.

Felhelyezés

A fóliák felhelyezését nem szabad elkapkodni. Ha úgy érezzük, hogy nincs elegendő időnk rá, akkor halasszuk inkább máskorra.

A munka előkészületeket kíván, melyeket érdemes pontosan betartani. Először portalanítottam az asztalt, majd kikapcsoltam a telefont, aztán por-és zsírmentesítettem a fóliára váró felületeket. Ezt követően alaposan kezet mostam (különös tekintettel az ujjbegyeimre) és befújtam az ujjbegyeimet az applikációs spray-vel.

Az előkészületeket követően lehúztam a fóliát az alapról és azt is gondosan bepermeteztem – értelemszerűen a ragadós felét - az applikációs folyadékkal. Óvatosan a helyére illesztettem a fóliát, mely nagy örömömre sehol nem lógott ki, mindenütt pontosan illeszkedett az Atrix határvonalaihoz. Miután a fólia sikeresen a helyére került, a spatula segítségével kiszorítottam a bent ragadt lég- és folyadékbuborékokat, s közben aggódva figyeltem, ahogy a készülék belsejébe szivárog a kipréselt applikációs folyadék egy része a széleknél.

Szerencsére ez nem okoz károsodást, hiszen a felhelyezés előtt kikapcsoltam a telefont (sőt az aksit is kivettem) és a termék leírása szerint a száradási idő 24 óra. Így tehát nincs veszély, ha – a használati utasítást betartva – nem kapcsolom be a megadott ideig az Atrixot (a biztonság kedvéért 2 napot vártam a mobil használatba vételével, probléma nélkül működik). Ettől függetlenül érdemes odafigyelni, hogy a készülék hangszórójába és egyéb belső részeibe ne, vagy csak minimális mennyiségű folyadék kerüljön.

A folyadék és a légbuborékok „kispatulázása” után a mellékelt kendővel szárazra töröltem a készüléket.

A fent leírt módon helyeztem fel a kijelzőre, a hátlapra és az oldalélekre szabott védőfóliákat is. Az installáció után hátradőltem és gyönyörködtem a munkában, mellyel rendkívül fontos lépést tettem a készülékem tartós védelméért.

Tapasztalatok

A fóliák tökéletesen méretre szabottak, rendkívül pontosan illeszkednek az óvandó felületekre, így nem fenyeget a veszély, hogy felgyülemlik a por és a piszok a széleknél, továbbá a fólia felválásától sem kell tartani.

A csomagban található applikációs folyadék mennyisége több mint elegendőnek bizonyult, pedig abszolút nem takarékoskodtam vele, amikor a fóliákra fújtam belőle. Ez dicséretes és tükrözi azt, hogy a gyártó nem akar spórolni az anyaggal a felhasználó kárára.

A felhelyezett fóliák tökéletesen átlátszóak, kicsit sem torzítják az általuk fedett alkatrészek látványát, s ez különösen fontos a képernyő tekintetében. A védőfólia felülete kemény, ujjunk könnyen csúszik rajta, s ugyanez sajnos nem mondható el a legtöbb hasonló termékről. Külön pozitív élmény volt a számomra, hogy míg az Atrixom „csupasz” képernyője bőszen gyűjtötte az ujjlenyomatokat, addig a ScreenShield alkalmazásával jelentősen csökkent e kellemetlen jelenség előfordulása.

Két héttel a felhelyezés után semmilyen kopást, vagy sérülést nem tapasztaltam a fólia felületén, az anyag ellenáll a karcolódásnak.

Még a ScreenShield kijelzőfólia sem képes ellenállni a zsírosodásnak, amikor telefonálás során az arcunkhoz ér. Ezt azonban nem rónám fel negatívumnak, hiszen nem létezik olyan megoldás, mely az effajta szennyeződést teljesen ki tudná védeni. Én az ilyen „zsíros” esetekben a fóliákhoz kapott törlőkendővel szoktam eltávolítani a szennyeződést, mely kiválóan megfelel a célra.

Végszó

Azt hiszem, a fent leírtakból kiderül, hogy nagyon pozitív véleménnyel vagyok a ScreenShield termékeiről. A fóliák használata nem csak védelemmel kecsegtet, hanem segítségükkel az ujjlenyomatok gyűjtése is abbamarad. További pozitívum, hogy a felhelyezett fóliák tartósan a helyükön maradnak, jól passzolnak az adott készülékre, ellenállnak a karcoknak és alkalmazásuk nem követel semmilyen kompromisszumot, ami a kütyü használhatóságát érinti.

A ScreenShield áráról még nem esett szó, de most ezt a lényeges témát is körüljárjuk. A Fox Hunter Kft. által forgalmazott védőfóliák meglátásom szerint kiváló ár/érték aránnyal rendelkeznek. Bár nem tartoznak a legolcsóbb termékek közé a kategóriában, árukért cserébe – meghatározott feltételek szerint teljesülő - élettartam garanciát és kiemelkedő minőséget kapunk. A gyártó webáruházában (ScreenShield.hu) elérhető, készüléktípus alapján választható ScreenShield védőfóliákat két kiszerelésben rendelhetjük meg: az egyik „csak” kijelzőfóliát, a másik pedig egy teljes készülék beburkolására elegendő fóliát tartalmaz. Az előbbi csomag ára 3990 forint, az utóbbi, terjedelmesebb pakk pedig 5490 forintot kóstál.

Ha fontos számodra a kütyüd védelme, akkor bátran ajánlom, hogy próbáld ki a ScreenShield termékeit. Remélem, hogy Te is legalább olyan elégedett leszel velük, mint én.

Vissza