Megérkezett a TomTom navigációja Androidra

Farkas Norman - 2012. október 5.

Immár Android platformon is elérhető a TomTom navigációja. A térképszoftver rengeteg hasznos funkciót tartalmaz, melyek kiváló útitárssá teszik, ám nagy hibája, hogy nem minden androidos mobillal kompatibilis.

Tegnaptól újabb navigációs alkalmazás áll az Android felhasználók rendelkezésére, ez pedig nem más, mint a várva várt TomTom for Android. Az új program HD traffic szolgáltatást, offline, azaz internet elérést nem igénylő navigációt és ingyenes térképfrissítéseket kínál, így az egyik legjobban használható okostelefonos térképszoftver a világon.

Jó hír, hogy az alkalmazás mos még bevezető áron, 11 440 forintért vásárolható meg a Play Store-ban, később viszont ugyanannyiba kerül majd, mint az iOS-es verzió. Tény, hogy az akciós ár sem alacsony, s ezért sokan maradnak a jó öreg Google Maps-nél, de sokkal valószínűbb, hogy többen lesznek azok a júzerek, akik kompatibilitási gondok miatt nem váltanak TomTomra. A helyzet ugyanis az, hogy a TomTom for Android jelenleg kizárólag Android 2.2, vagy annál újabb rendszerverziót és 480 x 800 vagy 480 x 854 pixel felbontású kijelzőt használó telefonokon hajlandó futni.

Reméljük, hogy hamarosan bővül a kompatibilis kütyük köre, de persze az ár csökkentése sem lenne rossz.

 

Vissza