Nokia HERE az App Store kínálatában

Farkas Norman - 2012. november 21.

Máris elérhető az iOS alkalmazásboltjában az ingyenes offline navigációt nyújtó Nokia HERE alkalmazás. A HTML5 alapú szoftver még nem tökéletes, de már most használhatóbb az Apple saját térképénél.

Mint tudjuk, a Nokia szinte minden platformot le akar fedni legújabb térképszoftverével, mely a HERE nevet viseli.

A HERE iOS rendszerre szánt változata már meg is jelent az App Store felületén. Az ingyenesen letölthető, HTML5 alapokra épülő szoftver rövid idő alatt nagy népszerűségre tehet szert, hiszen a platform felhasználói gőzerővel keresik az alternatívákat, melyekkel kiválthatják az Apple gyengécske térképét. A HERE egyébként címkeresésre, helykeresésre, útvonalak tervezésére és hangutasításokkal kísért gyalogos navigációra is képes,ráadásul mindezeket offline módban is tudja biztosítani, ugyanis képes a térképek lementésére. A tömegközlekedési eszközökkel való útvonaltervezés és az útinfó szolgáltatás kizárólag online üzemmódban, azaz aktív internetkapcsolat mellett érhető el.

Bár a Nokia HERE alapvetően használhatóbb az Apple Mapsnél, mégis messze van a tökéletességtől. A The Verge tapasztalatai szerint a szoftver még nem működik elég olajozottan, s a kezelőfelületére is ráférne még egy kis finomítás.

A Nokia HERE iOS-re szánt verzióját innen töltheted le.

 

 

 

[Forrás: wpcentral]

 

Vissza