Már decemberben indul az iPhone 5S próbagyártása?

Farkas Norman - 2012. november 15.

Alig néhány hete landolt a piacon az Apple legújabb okostelefonja, ám a pletykák szerint már év végén kezdetét veheti az iPhone 5S próbagyártása.

Míg az androidos gyártók általában évente rukkolnak elő egy-egy zászlóshajóval, addig az Apple csak kétévente tesz le az asztalra egy hardverében lényegesen megújult iPhone modellt, amelyet többnyire egy kisebb újításokkal felszerelt utód követ. Így volt ez az 3G-3GS és a 4-4S esetében is és várhatóan az iPhone 5 után is egy ráncfelvarrt telefon jön majd a sorban.

A DigiTimes értesülései szerint az Apple már decemberben el akarja indítani az iPhone 5 utódjának - nevezzük iPhone 5S-nek - próbagyártását, melyet már 2013 első negyedévében követhet a sorozatgyártás, így a megszokottnál jóval korábban köszönthetjük a piacon a következő iPhone-t.

Korábban az év közepén megrendezett WWDC során mutatkoztak be az Apple friss modelljei, ezért az iPhone 5S bemutatója is leginkább ekkorra várható, ám ez a hagyomány az iPhone 4S őszi bemutatójával megszakadt, s az iPhone 5-öt is csak az esős évszakban üdvözölhettük.

Tény, hogy csak egy pletykáról van szó, mégsem lenne meglepő, ha a vártnál korábban landolna a piacon az iPhone 5 utódja, hiszen az iPad 3-at leváltó Retina képernyős iPad is igen hamar megérkezett. A kérdés csak az, hogy az Apple vajon miért gyorsít a tempón? Talán attól tart, túlságosan elhúznak mellette azok a gyártók, amelyek nála aktívabban frissítik portfóliójukat?

 

[Forrás: Übergizmo]

Kulcsszavak: iOS, Apple, iPhone
Vissza