Mivel navigálunk Windows Phone 8 alatt?

Farkas Norman - 2012. november 5.

Minden Windows Phone 8 alapú készülékben megtaláljuk a Nokia Location Platform szolgáltatásait, ám az olyan ínyencségek, mint a  Nokia Transport és a City Lens kizárólag a finn gyártó modelljeit gazdagítják.

A Nokia előállít egy cikkel, melyben tisztázza, hogy melyek azok a navigációs szolgáltatások, amelyek minden Windows Phone 8 rendszerű okostelefonban megtalálhatók lesznek, s melyek azok, amelyekkel kizárólag a Lumia mobilokon találkozhatnak a felhasználók.

A Nokia WP 8 rendszerű mobiljain  az offline térképeket, online útvonal-információt, kereső-és tervezőszolgáltatásokat tartalmazó Nokia Location Platform funkcióit a Nokia Maps alkalmazáson keresztül érjük el. A hangos navigáció, azaz a Nokia Drive, valamint a kiterjesztett valóság böngészésére használatos Nokia City Lens, illetve a tömegközlekedésben segítséget nyújtó Nokia Transport is elérhető lesz.

City Lens

 

Az egyéb gyártmányú WP 8 készülékekben ugyan megtaláljuk majd a Nokia Maps által közvetített Nokia Location Platform szolgáltatásokat (offline térképek, útinfó, útvonaltervezés, keresés), de a finnek térképszoftvere helyett a saját POI adatbázissal és egyedi kezelőfelülettel ellátott Windows Phone Maps alkalmazás áll rendelkezésünkre. A Nokia Drive bizonyos régiókban letölthető lesz egyes nem-Nokia modellekre a Windows Phone alkalmazásboltjából, ám az a gyártók és a Microsoft döntésén múlik, hogy hol és mely készülékekkel lesz elérhető a lehetőség. A Nokia City Lens és a Nokia Transport a Lumia modellek kiváltsága marad.

Jó hír, hogy elérhető a fejlesztők számára a Nokia Location Platform,így hamarosan debütálhatnak azok a navigációs alkalmazások, amelyek a finn gyártó térképszoftverére épülnek, mégis minden WP modellre elérhetők lehetnek.

 

 

Windows Phone Maps

 

 

 

 

[Forrás: Nokia Conversations]

Vissza