Bemutatkozott a Chromecast

Czipperer Dia - 2013. július 25.

A Google tegnapi sajtóeseményén a Nexus 7 és az Android Jelly Bean 4.3 mellett bemutatta a Chromecastot is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy számítógépes, webes tartalmaikat a TV-n is élvezhessék.

Hogyan is működik a Chromecast?

Ez az aprócska szerkezet, amely első ránézésre egy pendrive-ra hasonlít, HDMI-n keresztül csatlakozik a TV-hez, meghajtásáról pedig egy USB táp gondoskodik. A készüléket internetképessé teszi, így Wi-Fin keresztül elérhetjük tartalmainkat. A kütyün Chrome OS fut.

 

 

Gyors, egyszerű, sokoldalú

A Chromecast előnye, hogy nemcsak számítógépes adatainkhoz tudunk hozzáférni, hanem Android és iOS eszköztámogatással is rendelkezik. Segítségével könnyedén nézegethetünk például online videókat TV-nken (a YouTube oldalán a lejátszó fölött jelenik meg a Chromecast gomb), és kezelése sem bonyolult. Tehát bármilyen zenét, képet, videót, webes tartalmat elérhetünk TV-nken, melyeket gépünkről, különféle eszközeinkről vezérelhetünk, sőt, válthatunk is közöttük.

 

 

A Chromecast használata más cégek számára is adott, tehát nem csak a YouTube tartalmakat, hanem a Pandora rádiótartalmait és a NetFlix videóit is sugározhatjuk készülékünkre. Emellett még Google Play, Google Music, Chrome, Mac és Chromebook Pixel támogatással rendelkezik. 

Ár és elérhetőség

A Chromecast 35 dolláros áron (kb. 8 ezer forint) lesz kapható, ám egyelőre csak az Egyesült Államokban.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza