Bevételcsökkenés a Vodafone Magyarországnál

MTI Sajtóadatbank - 2013. november 18.

A Vodafone Magyarország Zrt. árbevétele 121,6 milliárd forintra csökkent a 2013. március 31-én zárult üzleti évében az egy évvel korábbi 128,3 milliárd forintról - derül ki a mobilszolgáltató pénteken közzétett vállalati felelősségvállalási jelentéséből.

A társaság az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a bevételek a romló gazdasági körülmények hatására csökkentek ugyan, a vállalat hatékonysága mindezek ellenére jelentősen javult, a működési költségek ugyanis 99,2 milliárd forintról 90,2 milliárd forintra csökkentek. Eközben az alkalmazotti bérek és juttatások összege 0,5 milliárd forinttal 13,8 milliárd forintra nőtt. A társaság által az államkasszába befizetett kötelezettségeinek összege az előző évi 8,7 milliárdról 14,3 milliárd forintra ugrott a 2012/2013-as üzleti évben.

A Vodafone szélessávú mobilinternet hálózatának országos lefedettsége 97,4 százalékosra nőtt. A társaság 2013. március végén országosan 2637 bázisállomással rendelkezett, ezeknek alig 20 százaléka volt önállóan használt torony, a többit más szolgáltatóval közösen használta a vállalat, vagy már meglévő építményre, létesítményre telepítette.

A felelősségvállalási jelentés arra is rávilágít, hogy a bevezetett energiahatékonysági intézkedések hatására jelentősen csökkent a környezeti terhelés és a vállalat szénlábnyoma is. A 13 százalékkal növekvő mobil adatforgalom ellenére 33 százalékkal sikerült csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást. Az így megtakarított, közel 12 ezer tonna szén-dioxid 2160 magyar lakos átlagos éves szén-dioxid-kibocsátásának felel meg.

A Vodafone munkavállalóinak záró létszáma az üzleti év végén 1499 volt, 3 százalékkal magasabb, mint az előző évben. Növekedés elsődlegesen a női munkatársak körében történt, arányuk 2013. március 31-én 53 százalék volt. A munkatársak átlagéletkora 32,9 év. A vállalat proaktívan támogatja a kismamák visszatérését a munkába. A 2012/2013-as időszakban a részmunkaidőben dolgozók száma az előző évekénél magasabb, 25 volt, többségük gyesről visszatérő női munkavállaló. A vállalat figyel a megváltozott képességű emberek foglalkoztatására is, jelenleg 6 ilyen munkavállalót foglalkoztat.

A Vodafone kitért arra, hogy felelősségvállalási politikájának részeként 27 országban hozta létre helyi alapítványát a civil szféra támogatására. A cég Magyarországon tíz éve működtet ilyen alapítványt, ez alatt az idő alatt több mint egymilliárd forint támogatást osztott ki civil partnerei között.

 

 

Vissza