LG G Pro 2 – az ütősebb nagytesó megérkezett

Czipperer Dia - 2014. február 13.

A dél-koreai vállalat a mai napon hivatalosan is bemutatta az LG G Pro 2 okostelefont, amelyet minden bizonnyal a február 24-én kezdődő MWC-n is viszontlátunk.

Megérkezett a G Pro nagytesója, az 5,9 hüvelykes megjelenítővel felvértezett G Pro 2. A koreai sajtóeseményen a készülék legfontosabb jellemzőiről lehullt a lepel, ám még többet majd az MWC-n árulnak el róla.

A készülék  nagyméretű kijelzőjéhez 1920 x 1080 pixel felbontás társul. Hátsó kamerája egy optikai képstabilizátorral ellátott 13 megapixeles egység, amellyel a Full HD mellett 4K2K videókat is lehet készíteni. Az előlapján pedig egy 2,1 megapixeles Full HD kamera kapott helyet.

A G Pro 2 belső tárhelye modelltől függően 16 vagy 32 giga, fedélzetén pedig a legújabb Android 4.4 KitKat rendszer teljesít szolgálatot. A készülék meghajtásáról egy négymagos Snapdragon 800 processzor gondoskodik, melynek órajele 2,26 GHz, amit egy csúcskategóriás telefonhoz illően 3 gigabájt DDR3 memória egészít ki. Ehhez a felszereltséghez egy 3200 mAh kapacitású akkumulátor, LTE, NFC és Bluetooth 4.0 modul társul még.
 

A fizikai gombok itt is a hátlapon csücsülnek


Ahogy az már a meghívóból is sejthető volt, a telefon a G Prónál megismert Knock On támogatással rendelkezik, vagyis dupla érintéssel feloldható a készülék. A meghívó szövege azonban nem egészen erre utalt, hanem az LG legújabb biztonsági megoldására, a Knock Code-ra. Ez egy összetettebb funkció, amely a G Pro 2-ben debütált. Lényege, hogy a felhasználók egyedi "kopogási" mintákat adhatnak meg.
 

A készülék 8,3 milliméter vastag és 172 gramm


A G Pro 2 három színben lesz kapható majd: fehér, ezüst és fekete árnyalatokban. A mobil árát és a nemzetközi megjelenést egyelőre homály fedi, remélhetőleg a közeledő Mobile World Congressen a többi feature mellett ezek is kiderülnek majd.
 


A részletes specifikáció a PhoneArena oldalán olvasható.

 

Forrás: TheVerge.com

Vissza