Galaxy S4 ihlette Windows Phone mobillal készül a Samsung

Czipperer Dia - 2014. április 2.

Új mobillal készül a Samsung a The Verge szerint. Az ATIV SE névre hallgató telefon, ha minden igaz a Galaxy S4-hez hasonló hardverrel és Windows Phone 8-cal a fedélzetén érkezik.

A Windows Phone alapú Samsung mobil gondolata egyáltalán nem újkeletű. Ha még emlékeztek rá, 2012 decemberében írtunk az ATIV S készülékről, amely akkor az osztrák T-Mobile kínálatában mutatkozott be, illetve ott volt még az ATIV Odyssey is, amely az ATIV SE közvetlen elődjének tekinthető, hiszen külső jegyei kicsit a Galaxy S III-at idézték.

A Samsung most egy újabb Windows Phone rendszerű csúcsmobillal készül, amely várhatóan áprilisban érkezik a piacra a Verizon kínálatában. A készülék azonban Windows 8 rendszerrel a fedélzetén debütál a Windows 8.1 helyett, bár a korábbi kiszivárgott képek alapján úgy tűnt, a Samsung új windowsos mobilja 8.1-gyel érkezik.
 


Az ATIV SE a Galaxy S4-hez hasonló hardverfelszereltséggel kerül majd piacra, 5 hüvelykes (1080p) kijelzővel, 13 megapixeles kamerával. A Samsung úgy döntött, egy négymagos Snapdragon 800 processzorral látja el a telefont a 2 giga RAM és a 16 giga tárhely mellett. Mivel nem áll rendelkezés nagyon sok tárolókapacitás, microSD-vel tovább bővíthető.

A GSMArena február végi cikke szerint a Samsung Huron nevű készülőfélben lévő mobilja azonos az ATIV SE-vel, ám ők még Windows 8.1-es rendszerről beszéltek. Közben a Verge szerint mégsem a legújabb rendszerrel érkezik a telefon. Ám a GSMArena szerint is áprilisra várható a készülék bemutatkozása, így lehet, hogy később kapja meg a 8.1-es frissítést fedélzetére.

Mivel az ATIV SE hardverfelszereltsége nem a legújabb, tekintve, hogy már a Galaxy S5 is piacon van, a készülék a Windows Phone rendszerű Lumia 1520 vagy akár a Lumia Icon alternatívájaként van pozícionálva.

 

Forrás: TheVerge.com

Vissza