Nem kap KitKat frissítést az Xperia SP

Farkas Norman - 2014. április 2.

A Sony FrAndroid fórumos csapata szerint az Xperia SP a várakozásokkal ellentétben nem kap Android 4.4 KitKat frissítést, hanem marad a rendszer 4.3 Jelly Bean verzióján.

Mint tudjuk, a Sony gőzerővel bocsátotta ki a frissítéseket készülékeire az év elején, többek között az Xperia SP is megkapta az Android 4.3 Jelly Bean update-et február folyamán. E készülék kapcsán a Sony hivatalosan még nem döntötte el, hogy frissíti-e 4.4 KitKatre, most azonban úgy tűnik, már megvan a válasz a kérdésre.

A farncia FrAndroid fórumon aktív tagokkal képviseli magát a gyártó, akik készséggel válaszolnak a felhasználók kérdéseire. Nemrég azt kérdezték tőlük, hogy az Xperia SP részesül-e KitKat frissítésben, s a válasz szerint a mobil rendszere marad a 4.3 Jelly Bean, azaz a tervek szerint nem kap frissítést.

 

 

Bár a frissítés elmaradása még nem hivatalos – az Xperia SP támogatói oldalán is még az olvasható, hogy kaphat 4.4 KitKat update-et –, tekinthetjük félhivatalosnak, hiszen egy bennfentes csapat informált róla.

Mivel az Xperia SP kiemelkedő ár/érték aránya miatt egy rendkívül népszerű okostelefon, a Sonyt biztosan nagy panaszáradat várja majd, ha valóban elmarad a frissítés. Ráadásul a gyártó nem igen hivatkozhat arra, hogy a készülék nem elég erős a KitKat futtatásához, hiszen a Google új rendszerének közismert előnye, hogy a gyengébb hardverrel szerelt eszközökön is képes gördülékenyen futni.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza