Képeken a BlackBerry Q5 elveszett utódja

Farkas Norman - 2014. április 9.

Napvilágot látott néhány élőfotó a BlackBerry Q5 ráncfelvarrt utódjáról, mely korábban Kopi néven vált ismertté. Az alsóbb árszegmensbe szánt mobil valószínűleg sosem kerül az üzletek polcaira a kanadai gyártó és a Foxconn együttműködéséből született új termékstratégia miatt.

A BlackBerry új feje, John Chen korábban kifejtette, hogy nem tűr semmilyen információszivárogtatást a cégnél, mivel azok az ipari kémkedés eszközei, tehát büntetendő cselekménynek tekinthetők. Bármennyire is szigorú a vezető, valószínűleg nem zavarják különösebben az alábbi képek, melyeken a BlackBerry Q5 társaságában pózol annak utódja, a Kopi, ugyanis ez a modell valószínűleg sosem fog piacra kerülni.

A Kopiról annyit érdemes tudni, hogy alig különbözik testvérétől: dizájn frontján csak fémes keret árulja el, hogy nem a Q5-tel van dolgunk, tudás terén nincs ismert változás, az pedig nyilvánvaló, hogy egy, az alsóbb árszegmensbe szánt BlackBerry 10 alapú mobilról van szó.

 

 

Hogy miért nem kerül piacra a Kopi? Nos, ennek pontos okát nem tudjuk, de nagy valószínűség szerint a BlackBerry és a Foxconn együttműködése miatt alakultak így a dolgok. A megállapodás alapján a Foxconn az ázsiai régióra koncentrál kedvező árú BB10-es megoldásaival (melyek után jutalékot fizet a BlackBerrynek), míg a kanadaiak a felsőkategóriás modellek tervezésével foglalatoskodhatnak. Tehát az alsó- és középkategóriás BlackBerryket a Foxconn tervezi és gyártja, s csak a csúcsmodellekből köszön vissza a kanadaiak munkája. Mivel az alsókategóriás Kopit a BlackBerry alkotta meg, nincs helye az új piaci felosztásban.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza