Új funkciókkal vár a BBM Windows Phone-ra szánt kiadása

Kütyü Magazin - 2014. október 31.

A BlackBerry frissítette csevegőalkalmazásának Windows Phone platformra szánt verzióját, mely megújult invitáló képernyővel, jobb értesítésekkel és szélesebb hangulatjel választékkal várja a felhasználókat.

Bár csak nemrég jelent meg a Microsoft mobil platformján a BlackBerry népszerű csevegőprogramja, máris frissült egy nagyot. A BlackBerry Messenger (BBM) új, 1.2.0.12-es verziójában számos fejlesztés található, amelyekkel a felhasználói élményt szeretnék új szintre emelni a kanadaiak.

Az egyik jelentős előrelépést az új invitáló képernyő jelenti, amely azzal könnyíti meg a BBM kontaktok felvételét, hogy listát alkot a fiókjaink alapján számításba jövő lehetséges ismerőseinkről, másrészt Helyet kapott a programban egy másik, szintén a kapcsolataink szaporítását szolgáló képernyő is. Ezen PIN azonosítónkat és a hozzá tartozó QR kódot láthatjuk és olvastathatjuk be egy másik telefonnal, miközben arra is van lehetőségünk, hogy ugyaninnen mi olvassunk be PIN-t tartalmazó QR kódokat.

Nem árt, ha egy app megfelelő módon értesít bennünket a történésekről, s ez különösen igaz egy csevegőszoftver esetében. Ezt jól tudják a BBM fejlesztői is, ennek jegyében megoldották, hogy már az app értesítéseiben láthassuk, hogy ki írt nekünk és mit. Ennek előnye, hogy a BBM megnyitása nélkül is képben lehetünk, és eldönthetjük az üzenet prioritása függvényében, hogy megnyitjuk-e a programot és válaszolunk, vagy sem.

 

 

A BlackBerry szerencsére arról is gondoskodott a frissítéssel, hogy a Windows Phone mobilt használó BBM júzerek ne csak az alap hangulatjelekkel fejezhessék ki érzéseiket: 16 új emotikon jelent meg a programban. Bár ez igen vérszegény felhozatalnak tekinthető, hiszen más platformokon (BB10, Android, iOS) már elég komoly matricagyűjtemények állnak a felhasználók rendelkezésére, azért egyértelmű a BBM fejlődése WP fronton is.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza