Apple Pay kihívón dolgozik a Samsung?

Czipperer Dia - 2014. december 18.

Egy friss jelentés szerint a Samsung hadat üzenhet az Apple-nek, legalábbis, ami a mobilfizetést illeti. A dél-korei gyártó a legfrissebb hírek szerint egy rivális platformot fejleszt.

A Re/code számolt be arról, hogy a Samsung egy mobilfizetési platform fejlesztésén munkálkodik. A jelentés szerint a gyártó egy mobilfizetési megoldásokat fejlesztő stratuppal, a LoopPayjel tárgyal, hogy megalkossák az Apple Pay riválisát.

A megoldás révén a Samsung mobiltulajdonosnak nem kell majd bank- és hitelkártyájukat használni a vásárlások során, mobileszközükkel érintéssel is fizethetnek majd az arra alkalmas helyeken. A telefonok tehát a LoopPay technológia révén vezeték nélkül továbbítanák a tárolt kártyaadatokat a fizetési terminálnak.

A Mashable megkereste a Samsungot az üggyel kapcsolatban, ám egyelőre nem kaptak választ kérdéseikre.

Az Apple Payt debütálása óta egyre többen használják az Egyesült Államokban. Bár egyelőre még csak mindössze 220 ezer helyen lehet vele fizetni országszerte, ám a vállalat keddi bejelentése szerint az elmúlt hetekben több bank (összesen 10) és kiskereskedelmi egység is csatlakozott már a platformhoz.
 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza