Chrome OS fut a Google miniszámítógépén

Czipperer Dia - 2015. április 2.

A Google bemutatta Chromebitet, a Chromebook család legújabb tagját, amely leginkább egy pendrive-ra hasonlít, azonban minden olyan fontos összetevővel rendelkezik, mellyel a Google böngésző alapú laptopjai is.

A Google egy új eszközt mutatott be, mely a Chromebit nevet viseli. A mobilstick méretű kütyü kisebb, mint az iPhone 6, mégis egy számítógép funkcionalitásával rendelkezik.

A Chrome OS rendszerű eszközt kedden mutatta be a keresőóriás más, alacsony árcédulás Chromebook masinákkal karöltve, és az is kiderült, hogy a kütyü még ebben az évben piacra kerül.

A vállalat az Asusszal közösen dolgozott az eszközön, melybe 2 gigabájt RAM-ot, Rockchip 3288 processzort és 16 gigabájt tárhelyet pakoltak. Az ára is kedvezőnek ígérkezik, 100 dollár alatti árcédulával érkezik majd.
 


Két porttal is felszerelték: egy HDMI és egy USB bemenettel rendelkezik. Az előbbi révén egy kijelzőhöz vagy tévéhez csatlakoztathatjuk az eszközt, míg az USB 2.0 porthoz billentyűzet vagy egér csatlakoztatható. Ezek bármelyikre viszont Bluetoothon keresztül is kapcsolódhat hozzá – amennyiben erre alkalmas kiegészítőnk van –, ugyanis a Chromebit a Wifi mellett Bluetooth 4.0 adatkapcsolatra is képes.

Egyelőre a pontos megjelenésről és árról nem beszéltek, de várhatóan nyáron kerül majd piacra.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza