Extrém körülményekhez tervezték a Sony új külső merevlemezét

Kütyü Magazin - 2015. október 29.

Új modellel bővült a Sony HDD termékcsaládja. Az eszköz képes 1 terabájt adatot biztonságosan tárolni és hordozni extrém körülmények között is. 

A Sony bejelentette új külső merevlemezét, melyet gumiborítású tartós vázzal szerelték fel, amely cseppálló (IPX2), porálló (IP5X) és törésálló. A lemez 1,2 méteres zuhanást is kibír, így megelőzve minden károsodást extrém körülmények között is. A HD-SP1 teherbírása egyszerűbbé teszi a fájlok mentését és tárolását. Méreteinek köszönhetően könnyen hordozható.

A merevlemez biztonsági és szoftveres tulajdonságainak köszönhetően garantált a gyors és biztonságos adatátvitel. Az új, egyedi „Backup Manager 2.0” a biztonsági másolásnál többféle megoldást ajánl fel, a megbízhatóságot a hibrid mentés funkcióval is növelve. A merevlemez automatikus biztonsági másolatkészítéssel rendelkezik, még akkor is, amikor a készülék nincs csatlakoztatva, hiszen kompatibilis olyan felhőszolgáltatásokkal, mint a Dropbox és a Google Drive, így lehetővé teszi a fájlok átmeneti biztonsági másolatának készítését a felhőben, melyeket automatikusan áthelyez a merevlemez csatlakoztatásakor.

Sony HD-SP1

Az egyéb funkciók között található a Password Protection Manager a biztonság szolgálatában és a Data Transfer Accelerator, amely a nagy sebességű USB 3.0-val gyorsan menti, és tárolja az adatokat az 1TB kapacitású merevlemezen. Az USB 3.0 képes 500MB-nyi adatot továbbítani 7 másodperc alatt.

A tartósság és biztonság mellett az eszköz nagy sebességű USB-vel rendelkezik, így gyors és könnyű adattárolást biztosít. A HD-SP1 külső merevlemez kék színben 2015 októberétől érhető el.


 

Vissza