A Technics bemutatta Reference Class kategóriájú, közvetlen hajtású lemezjátszóját

Kütyü Magazin - 2017. augusztus 31.

A Technics bejelentette Reference Class SP-10R prémium, analóg, közvetlen meghajtású lemezjátszóját, amely várhatóan 2018 nyarának elején jelenik meg a piacon. A hírrel egy időben a Technics a csúcstechnológiát felvonultató, és a világon az egyik legjobb zaj-jel viszonyt (S/N) és forgási stabilitást nyújtó lemezjátszó egy prototípusát is bemutatta az idei IFA szakvásáron.

Minden eddiginél kiválóbb minőségű Technics lemezjátszó

A 2016-ban debütáló, rendkívüli elismerésnek örvendő SL-1200GAE/G és az idei évben korábban megjelent SL-1200GR bemutatkozása után a Technics új prémium szintre lépett az SP-10R lemezjátszóval.  Az új lemezjátszó egyesíti a Technics legmodernebb digitális és analóg technológiáit, és a gyártó lemezjátszói közül az eddigi legkiválóbb jel-zaj viszonyt (S/N)*, forgási stabilitást, sebességingadozást biztosítja.

A páratlan SP-10R prototípusban egy mag nélküli motor adja a közvetlen hajtást, amely egy 7 kg súlyú lemeztányért forgat, így nyújtva kimagasló audiominőséget.

Reference Class kategóriájú lemezjátszó a kimagasló teljesítményért

Az SP-10R teljesen új, mag nélküli, közvetlen motorhajtásán és a korábbi, SL-1200G lemezjátszóból már ismert ikerrotoros rendszeren kívül az erőteljesebb és precízebb hangzáshoz a rotor mindkét oldalán állórész tekercsek találhatóak.

A nagy súllyal rendelkező lemeztányér, akárcsak az SL-1200G-ben háromréteges szerkezet, amely bronzból, öntött alumíniumból és csillapító gumi rétegekből áll. Az egyes rétegek sajátfrekvenciájának optimalizálásával a külső rezgések elnyelődnek, és csak a gyönyörűen kristálytiszta audioélmény lesz hallható.

Az SP-10R ultraalacsony zajszintű tápegységgel is rendelkezik, amely a transzformátoros tápegységekhez képest jobban elnyomja a nemkívánatos zúgó hangokat és rezgéseket. A tápegység nem a lemezjátszóban található, így a zavaró zajok nem terjednek tovább a lemezjátszóba, hogy éles és tiszta maradjon a hangzás.

Piaci bevezetés

A Technics ütemezése szerint az SP-10R nyár elején jelenik meg a piacon, és az új lemezjátszó kompatibilis lesz az SP10MK2 (1975-es kiadás) és az SP-10MK3 (1981-es kiadás) lemezjátszókkal, amelyek elismertek voltak a professzionális rádióstúdiókban is, és amelyeket világszerte a mai napig nagy becsben tartanak a zenerajongók. A Technics tervei szerint egy lejátszókart és egyéb tartozékokat tartalmazó teljes lemezjátszórendszer is megjelenik majd a termékkínálatban.

Vissza