Játék ötletek nyári vakációhoz

Kütyü Magazin - 2019. július 1.

Mire számíthatsz, ha elkezdődik a nyári szünet, vagyis a gyerekek által olyannyira várt két és fél hónap? Az biztos, hogy rengeteg kalandra, új programra és persze családi nyaralásra. Ahhoz pedig, hogy a nyári vakáció ne csak pihentető, hanem izgalmasan is legyen, nem árt készülni néhány játék és program ötlettel a kicsik és nagyok számára egyaránt. 

Mutatunk néhány apróságot, amikkel akár órákra is le lehet foglalni a gyerekeket, így maga az utazás is nyugodtan telik majd, de a strandon és a szálláson is jól szórakozhattok.

Játék ötletek utazáshoz

Talán az egész nyaralás alatt ez a legnagyobb kihívás: hogyan foglald le akár órákra is a gyereket, amíg az autóban vagy a repülőn kell nyugodtan ülni az érkezésig?

Spinner: Az egyik legnépszerűbb kütyü a gyerekek körében. Bárhol vannak, jó unaloműző ez a kis pörgettyű, ami mellesleg a kézügyességet is fejleszti. Akár már LED-es, bluetoothos  spinnert is szerezhetünk, így a kedvenc zeneszámokat is lehet menet közben hallgatni.

Digitális jegyzetfüzet: Hasonlít a kicsik egyik kedvencére, a mágneses rajztáblára, de a digitális jegyzetfüzet egy olyan LCD rajzoló és író tábla, ami sokkal kisebb helyen elfér és felnőttek számára is ideális, ha a gyereknek épp nincs rá szüksége. Olyan játékokat lehet rajta játszani, mint az amőba, az akasztófa vagy a szórajzoló (ki kell találni a lerajzolt szót).

Szójátékok: A már ismert szójátékok mellett – mint a barkóba vagy szólánc – csak a kreativitás szab határt, hogy mivel kötitek le egymás figyelmét az autóban. Lehet például versenyezni, hogy ki tud előbb egy szót kirakni az autók rendszámának betűiből, vagy hogy ki adja össze hamarabb a számait.

Így foglald le a gyerekeket a strandon

Ha szerencsések vagytok és az egész nyaralást a strandon tudjátok tölteni, akkor is jobb, ha felkészülsz a gyerekek szórakoztatására, hátha megunják az egésznapos fürdést és szaladgálást. 

Játszósátor alagúttal: A kisebbek teljesen odavannak az olyan játszósátrakért, ahova elbújhatnak és nem zavarják őket a felnőttek játék közben és akár kúszhatnak-mászhatnak is benne. A már jól bevált strandsátor helyett csomagold be a gyerekekét, így még a tűző naptól is megvédheted őket! 

Vízibomba: Rendkívül szórakoztató elfoglaltság a gyerekek számára, főleg a meleg napokon. Álljatok körbe és az alaposan megtöltött vízibombákat kezdjétek egymásnak dobálni, amíg valakinél ki nem durran. Akinél kipukkad, pórul jár, hiszen csurom víz lesz, de ez jól fog esni a nagy forróságban.

 

 

Klasszikus strandjátékok: A tollaslabda és strandtenisz kortalan, így nem csak a gyerekeknek nyújtanak szórakozási lehetőséget a parton és a vízben. Ha pedig több ütőt visztek magatokkal, akár családi meccseket is játszhattok. Az olyan klasszikus pedig, mint a buborékfújó egy gyerek játéktárából sem hiányozhat! 

Ezekkel a játékokkal a rossz idő sem probléma

Sajnos előfordul, hogy pont a várva várt nyaralás alatt esős hetet fogtok ki. Néhány játék beszerzésével viszont nincs is szükség sok plusz helyre, hogy jópofa szórakozási lehetőséget biztosítsatok magatoknak az esőnapokra. 

Társasjáték szett: Tárazzatok be néhány kedvenc társasjátékból, így akár órákra is lefoglalható az egész család. Ha nem viszitek magatokkal az összesnek a dobozát, akkor akár 4 féle játékot is be tudtok pakolni csupán egynek a dobozába. Ha pedig légmentesen lezárható zacskókba teszitek, még a strandon is biztonságban lesznek.

Táncszőnyeg: Manapság már nehéz olyan szállást választani, ahol ne lenne TV a szobában. Az unalmas műsorok és mesék helyett viszont felpörgethetitek a bulit egy izgalmas táncpárbajjal! A csomagtartó aljára fektetve észrevétlenül vihetitek magatokkal az egyik legszórakoztatóbb játékot, a táncszőnyeget!

Színezők, papír és ceruza: a gyerekek imádják a színezőket, főleg, ha minél szélesebb színskálával dolgozhatnak. Egy mágikus filctoll készlettel pedig varázslatos rajzok készíthetők. Jobb, ha mindig akad ezekből a táskában, hogy az étteremben legyen amivel leköti magát a gyerek. Lányok különösen tudják élvezni, ha például papírbabákat készíthetnek, amikkel később magukban is tudnak játszani. Ha színes lapokat és ollót is visztek, akkor egy régi klasszikus is a segítségetekre lesz, mégpedig az origami. A neten találtok hozzá rengeteg leírást.

Láthatod, nincs szükség extra táskára a játékok számára. Ha előre felkészülsz, apróságokkal is okozhatsz vidám órákat és nem csak a gyerekeknek, hanem az egész családnak. A fenti ötletekkel pedig garantáltan jól fog telni a nyaralás.

Vissza