Jönnek az Intel Xeon processzoros Fujitsu szerverek

Kütyü Magazin - 2020. február 27.

A Fujitsu frissen bemutatott, új szupergyors szervereivel a felhasználó szervezetek rövidebb időn belül optimalizálhatják nagy adatmennyiséget feldolgozó alkalmazásaikat, és gyorsabban felismerésekhez juthatnak az adatokból. A PRIMERGY és PRIMEQUEST szerverek következő generációja a legújabb második generációs skálázható Intel Xeon processzorokkal dolgozik.

Az áttörő számítási teljesítményt nyújtó, új Fujitsu szerverek még jobb ár-érték arányhoz juttatják a szervezeteket: nagyobb egy magra jutó teljesítménnyel, továbbfejlesztett gyorsítótárral, az Intel Deep Learning Boost technológiájával megvalósított beépített MI-gyorsítással, és olyan frekvenciaszinttel rendelkeznek, amely még a késleltetés szempontjából legkényesebb feladatok elvégzését is felgyorsítja. Az Intel Optane perzisztens memória lehetőségeit maradéktalanul kiaknázó, új szerverek megfizethető nagy kapacitással ötvözik a perzisztens adattárolást. 

Az Intel frissített processzorai magasabb szintre emelik a teljesítményt: 44%-kal nagyobb gyorsítótárral, 3,9 GHz frekvenciaszinttel és jobb rendszerskálázhatósággal. Mindennek köszönhetően az új Fujitsu PRIMERGY és PRIMEQUEST szerverek kimagasló ár-teljesítmény arányhoz juttatják gazdáikat. 

Az új processzorok elérhetőek lesznek a Fujitsu feladatra optimalizált, Intel által tesztelt adatközpont-megoldásában is (Intel Select Solutions for Microsoft SQL Server Business Operations). Ez a megoldás új Xeon Gold 5218R processzort és Intel Optane perzisztens memóriát tartalmazó, előkonfigurált PRIMERGY RX2540 M5 szerverekre épül. A Fujitsu további, második generációs, skálázható Intel Xeon processzorokat futtató Intel Select megoldások bevezetésére készül.

„A gyors és egyszerű bevezetés kulcsfontosságú a szervezetek számára, amelyek igyekeznek lépést tartani napjaink szolgáltatási követelményeivel és a növekvő adatfeldolgozási igénnyel. A Fujitsu megoldásaival gyorsan kialakíthatók a jelenleg elérhető legfejlettebb processzortechnológiára épülő, feladatra optimalizált adatközponti infrastruktúrák. Az Intellel együttműködve, örömmel bocsátjuk a legújabb megoldásokat ügyfeleink rendelkezésére, és segítjük a szervezeteket infrastruktúrájuk átalakításában, az adatokra épülő elemzések készítésében és az üzleti teljesítmény felfuttatásában” – mutatott rá Christian Leutner, a Fujitsu európai termékértékesítésért felelős vezetője. 

„Az ellenőrzött teljesítmény érdekében a Fujitsuval és hozzá hasonló partnerekkel közösen jelenünk meg a piacon a kipróbált, kulcsrakész Intel Select Solutions rendszerekkel. Az innovatív második generációs skálázható Intel Xeon processzort és az Intel Optane perzisztens memóriatechnológiát a Fujitsu piacvezető szerverrendszereivel ötvöző, új megoldások egyedülálló előnyöket kínálnak a szervezeteknek a megnövelt teljesítménynek és a sokféle használati területen érvényesülő jobb ár-érték aránynak köszönhetően. Ezeket a konfigurációkat napjaink nagy adattömeget feldolgozó alkalmazásaira optimalizáltuk, és szigorú benchmark vizsgálatoknak vetettük alá, hogy megbízható teljesítményt nyújtsanak az üzleti működés szempontjában kritikus feladatok elvégzéséhez” – tette hozzá Jennifer Huffstetler, az Intel alelnöke és az Intel Data Platforms Group Xeon processzorokért és memóriáért felelős stratégiai igazgatója.

Ár és piaci bevezetés

A frissített második generációs skálázható Intel Xeon processzorokkal dolgozó Fujitsu PRIMERGY és PRIMEQUEST szerverek közvetlenül a Fujitsutól vagy SELECT viszonteladó partnereitől rendelhetők meg, régiótól és rendszerkonfigurációtól függő áron. 

Vissza