Telekommunikációs cég a használt készülékek piacán

Kütyü Magazin - 2023. október 2.

Október 2-től A+ prémium minősítésű felújított készülékek vásárolhatók a Telekomtól. A vállalat ezzel is szeretné azt támogatni, hogy a digitális világ tüneményeihez való hozzáférés még szélesebb kör számára legyen elérhető.

A Magyar Telekom már ötödik éve a legnagyobb forgalmú mobiltelefon- és tablet értékesítő a magyar online kiskereskedelmi piacon – a GKID eTOPLISTA rangsora szerint*  – és ezúttal új termékkategóriával bővíti kínálatát: október 2-tól már felújított készülékek is elérhetők webshopjában. 

A vállalat felismerte, hogy használt készülékek vásárlása során erős bizonytalansággal kerülnek szembe a vásárlók, hiszen nehéz előre megítélniük a használt készülék valódi állapotát. A helyzeten az sem segít, hogy legtöbb esetben ismeretlentől van lehetőség vásárlásra, így az eladó megbízhatósága is kérdéses. 

Éppen ezért, telekommunikációs szolgáltatóként fontosnak tartják azt, hogy mint ismert, nagymúltú szereplő álljanak ebben is ügyfeleik oldalán. A Telekomnál elérhető használt készülékek a felújítást végző beszállítónál típustól függően, 56 műszaki teszten esnek át, majd ezt követően cserélik a hibás alkatrészeket, biztosítják az adatok törlését, a szoftverfrissítést és a fertőtlenítést. 

 

 

A kínálatban csak A+ prémium minősítést kapott telefonok érhetők el, amellyel szinte új állapotú, csak minimális esztétikai hibával bíró, legalább 85%-os akkumulátor kapacitással rendelkező és töltővel, töltőkábellel ellátott készülékeket biztosítanak. Nem csak a készülékek adnak újszerű élményt, de a vásárlás folyamata is, hiszen ugyanúgy a Telekom webshopjában elérhetők, mint az újak. 

„A felújított készülékek elérhetőségének biztosításával hisszük, hogy nálunk minden eszköz elérhetővé válik egy helyen, amire ügyfeleinknek szüksége lehet a digitális világ kihasználásához, igényeikhez és élethelyzetükhöz igazodva, személyre szabottan. Amellett, hogy ezek a készülékek új társaikhoz képest kedvezőbb áron érhetők el, az őket választó ügyfelek nem csak az eszköz élettartamát növelhetik, de egyúttal az elektronikai hulladék mennyiségét is csökkenthetik” – mondta Pereszlényi Zoltán, a Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A Telekomtól vásárolt felújított készülékekre is természetesen igaz, hogy a vásárlást követő 1 évben a kellékszavatossági feltételek mentén segítséget nyújt a vállalat. 

__________________________

*eTOPLISTA módszertan: A GKID immár 8. éve állítja össze a legnagyobb forgalmú e-kereskedők rangsorát. A kutatócég az eTOPLISTA összeállításakor csak a magyar nyelvű, forintban árazó, magyarországi operációval működő e-kereskedők sokaságát és online kiske-reskedelmi értékesítésből származó forgalmát veszi figyelembe. A részesedések a 2022-es naptári évre vonatkozó, online értékesí-tésből származó forgalom szerint kerültek meghatározásra. A rangsor alapjául szolgáló sorrendet az online vásárlói mintákon végzett kutatások, publikus adatgyűjtések, valamint a kínálati oldali felmérések és kereskedői adatszolgáltatáson alapuló forgalmi modellezé-sek segítségével határozza meg a GKID. Azon kereskedőknél, ahol az online értékesítésből származó forgalom nem transzparens, vagy publikusan hozzáférhető, a nyilvános rangsorba kerülés feltétele volt a GKID által előzetesen becsült forgalmi súly írásban történő hitelesítése és a nevesítéshez való hozzájárulás. Az eTOPLISTA csak rangsort közöl, a kereskedőkhöz kapcsolódó egyéni forgalmi adatokat a GKID nem hozza nyilvánosságra.

Kulcsszavak: telefon, Magyar Telekom
Vissza