Viber: Hívószám-azonosító funkció Android-felhasználóknak

Kütyü Magazin - 2024. május 7.

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hangalapú kommunikáció globális vezetője bemutatja új hívóazonosító funkcióját, amely nemcsak megvédi a felhasználókat a spamektől, de segítségével a felhasználók maguk dönthetik el, hogy mikor válaszolnak ismeretlen hívásokra. A hívószám-azonosító funkció mostantól Magyarországon is elérhető az Android-felhasználók számára, így ők is élvezhetik az ezzel járó hatékony spam-védelem előnyeit. A hívószám-azonosító funkciónak köszönhetően a Viber-felhasználók egy figyelmeztető üzenetet kapnak a Vibertől, amikor ismeretlen számról érkezik a hívás, amit a rendszer „biztonságosnak” vagy „potenciálisan spamnek” jelöl. 

A hívószám-azonosítás csak egy kiegészítője a számos további adatvédelmi és biztonsági funkciónak, amelyet a Rakuten Viber kínál. A funkció hasznos segítséget nyújt a felhasználóknak, hiszen így felismerhetik, hogy mikor kell felvenniük egy ismeretlen számról érkező hívást. Az alkalmazás felhasználói maguk dönthetik el, hogy aktiválják-e az összes fogadott hívás azonosítására szolgáló funkciót, beleértve azt is, ha a hívó fél nem a Vibert használja hívásra. 

 

A Spam Probability Indicatort (Spam Valószínűségi Mutatót) egy belső rendszer állapítja meg számos tényező alapján, beleértve a korábbi, más Viber-felhasználóktól érkező spamhívásokról szóló jelentéseket is. A hívás befejezése után a felhasználónak további lehetőségeket kínál fel, például újratárcsázást, jelentést, üzenetküldést, szerkesztést, valamint a kontakt mentését. A Rakuten Viber arra ösztönzi a felhasználókat, hogy a Jelentés gomb megnyomásával jelentsék a spam-hívásokat, így segítve a rendszer fejlesztését és mások védelmét a beérkező spamektől.

„Izgatottan várjuk, hogy a védelem és a tudatosság egy újabb szintjét nyújthassuk felhasználóinknak” – mondta Ofir Eyal, a Rakuten Viber vezérigazgatója. „A hívószám-azonosítás biztonságérzetet ad a felhasználóknak, hiszen senki sem szereti, ha spam-hívásokat kap. Ez egy újabb lépés, amellyel még nagyobb irányítást adunk a felhasználók kezébe.”

A funkciót a következő napokban fokozatosan vezetik be a Viber 21.1.3-as vagy újabb verziójú Viber-verziót futtató Android-eszközökön. A felhasználók a hívószám-azonosítást az alkalmazás Beállítások menüjében a "Hívások és üzenetek" menüpontban engedélyezhetik. A funkció minden felhasználó számára ingyenesen elérhető lesz.  

Vissza