Viber: Új, vizuálisan vonzó és intuitív felhasználói felület segíti a beszélgetések rendszerezését

Kütyü Magazin - 2024. március 7.

Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és a hangalapú kommunikáció globális vezetője, elindítja a csevegőmappákat, amelyek lehetőséget nyújtanak a felhasználók számára, hogy gyorsan megtalálják a konkrét beszélgetéseket, és javítsák a kommunikációjuk kezelését. A felhasználói kényelmet szem előtt tartva tervezett csevegőmappák egyszerűsítik a csevegések szervezését azáltal, hogy lehetővé teszik a témák, csoportok vagy személyek szerinti könnyed kategorizálást.

Az új funkció engedélyezi a felhasználók számára, hogy akár öt egyéni mappát hozzanak létre, valamint egy "Minden" lapot, amely automatikusan tartalmazza az összes többi csevegést. A felhasználók például létrehozhatnak egy mappát a munka, a barátok, a család vagy a kedvencek számára. A csevegések akár több mappához is hozzárendelhetők, és a hozzáadható csevegések száma nincs korlátozva. A felhasználók a mappákat át is nevezhetik, illetve a mappákon belüli összes csevegést olvasottként jelölhetik meg, így könnyebben kategorizálhatják és egyszerűsíthetik kommunikációjukat.

 

 

Az üzenetküldő alkalmazások az egyén életének számos területén meghatározó médiumává váltak, a mappák pedig hatékony és felhasználóbarát módot biztosítanak e beszélgetések kezelésére vagy keresésére, valamint a csevegési élmény testreszabására. Ha például az összes kolléga csevegését egy "Munka" feliratú mappába rendezik, a felhasználók könnyedén kezelhetik a projekteket és feladatokat, vagy koordinálhatják egy másik kolléga születésnapi ajándékát a munkahét során. Hétvégén a "Barátok" vagy a "Család" feliratú mappákat lehet prioritásként beállítani, így könnyebbé válik a szombat esti vacsora megszervezése, vagy egy szülő születésnapi ajándékának megszervezése egy testvéri csoportos csevegésben.

Az egyes mappák tetején látható olvasatlan jelvény számmal jelzi az adott mappán belül az olvasatlan csevegések számát. Minden egyéni csevegés, csoportos csevegés, csatorna és közösség hozzáadható ezekhez az egyéni mappákhoz. Bizonyos kivételek érvényesek, mivel a rejtett csevegések, a vállalkozások üzenetei és az ügyfélinterakciók nem kerülhetnek be ezekbe a mappákba.

"A mai rohanó digitális világban, ahol az üzenetküldő alkalmazások kiemelkedő szerepet játszanak az emberek mindennapi életében, a Rakuten Viber a mappákkal lép a színre. Legújabb funkciónknak köszönhetően az időmegtakarítási lehetőségek felszabadításával és az egyszerűség előnyeinek kihasználásával magasabb szintre emelhetők a beszélgetések és megőrizhetők a tartalmas kapcsolatok" – nyilatkozza Ofir Eyal, a Rakuten Viber vezérigazgatója.

A mappák fokozatosan, globálisan kerülnek bevezetésre, és a következő hónapokban minden felhasználó számára elérhetővé válnak a Rakuten Viber 22.0 vagy újabb verziójával. A 10-nél több csevegéssel rendelkező felhasználók az alkalmazás megnyitásakor kapják meg a funkciót. A mappákat úgy is aktiválhatjuk, hogy a fő csevegőképernyőn a Továbbiak menüpontra kattintunk, majd a Mappák kezelése lehetőséget választjuk, és hozzáadjuk a csevegéseket.

Vissza