COMPUTEX 2024: „Határokat feszegető versenyzés” versenyautó ihlette DDR5 memóriával, DDR5 CAMM2 memóriával és AI-alkalmazásokkal

Kütyü Magazin - 2024. június 5.

A memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy a COMPUTEX 2024 kiállításra az autóversenyek által ihletett „Kingston: Racing Beyond Limits” bemutatóteremmel tér vissza. 

A vállalat elit versenyzőkké formálja termékcsaládjait az autóverseny olyan elemeinek beépítésével, mint a versenypálya és a boxutca, így a teljesítményt, a sebességet és a tartósságot igazi látványosságként jeleníti meg. A Kingston a technológiai megoldások széles skáláját mutatja be, köztük a korlátozott példányszámban elérhető Kingston FURY Renegade DDR5 memóriát, az új CAMM2 memóriaszabványt és további adattárolási megoldásokat. A látogatókat ezenfelül egy AI PC-bemutató is várja, amelyen a vállalat az önvezető versenyautókat támogató megoldásait is bemutatja.  

„A mesterséges intelligencia forradalmi hatása és sokoldalú, a gépi tanulástól a felhő- és peremhálózati megoldásokon át a generatív AI-ig terjedő alkalmazhatósága teljesen megváltoztatta az iparágat, és egyhangú törekvést váltott ki a teljes potenciál kiaknázására” – mondta Kevin Wu, az APAC-régióért felelős értékesítési/marketing és üzletfejlesztési alelnök. „A COMPUTEX 2024 kiállításon büszkén mutatjuk be új, nagy teljesítményű memória- és SSD-termékeink választékát egy autóverseny tematikájú bemutató keretében, amely hangsúlyozza, hogy a termékeink hogyan felelnek meg a nagy kapacitású és teljesítményű megoldások iránti növekvő igényeknek. A Kingston továbbra is elkötelezett, hogy a kategóriájukban legjobb megoldásokat nyújtsa."

 

 

Kingston: A Racing Beyond Limits bemutatóterem főbb jellemzői

A „Kingston: Racing Beyond Limits” bemutatóterem a vállalat három kulcstermékének erősségét – a teljesítményt, a sebességet és a tartósságot – integrálja egy autóverseny ihlette térben, ahol eddig soha nem látott termékek mutatkoznak be akció közben. 

A Kingston bajnokai: A mesterséges intelligencia segítségével a Kingston elit versenyzők csapatává alakítja át hat termékcsaládját. Többek között a játékok, a tartalomkészítés, a vállalati termékek és a titkosított adattárolás területeit képviselő versenyzők mindegyike a Kingston egyedi erősségeit és szerteágazó képességeit testesíti meg.

 

FURY Fast Lane: A versenypálya-élményt terepen nyújtó FURY Fast Lane a Kingston FURY termékcsaládon belül a turbósebességet nyújtja. A Kingston FURY Renegade DDR5 RGB Limited Edition és a Renegade SSD hajtják a Cooler Master Dyn X versenyszimulátort, amely a szédítő sebesség magával ragadó érzését adja át, a versenypályán történő száguldás érzetéhez hasonlóan. A versenyautókat is finomhangolják a csúcsteljesítmény elérése érdekében – a Kingston FURY Impact DDR5 CAMM2 (Compression Attached Memory Module) egy új memóriamodul-szabvánnyal debütál, amely a kompaktabb méret és alacsonyabb energiafogyasztás mellett nagyobb kapacitást és sebességet kínál. A játékra használt laptopokat és mobil munkaállomásokat célzó új szabvány magasabb szintre emeli a felhasználók számítástechnikai élményét. 

 

Az AI ereje: A boxutca az a hely, ahol a versenyautókat szervizelik, és ahol az összegyűjtött adatokat felhasználják a teljesítményük növelésére. A Kingston ebből a koncepcióból merített ihletet, és létrehozta a „hosszú táv” zónát, hogy bemutassa a mesterséges intelligencia felhasználási lehetőségeit. A vállalat meghívta az NYCU Vulpes Racing Team tagjait, hogy állítsák ki az általuk tervezett és megépített önvezető versenyautót. Az autó egy Kingston, AMD és ASUS megoldásokkal felszerelt AI PC-t használ. Az AI PC belsejében található a Kingston FURY Renegade DDR5 memória és a Kenting Bay munkanevű, a piacon még nem kapható PCIe 4.0 NVMe SSD, amely a versenyautó-fejlesztés összes szakaszának lelke a szimulált környezetben végzett kezdeti teszteléstől a nagy adatmennyiségek feldolgozásán és megjelenítésén át az azonnali módosításokig és a pályán nyújtott optimális teljesítmény eléréséig. Emellett a Kingston Server Premier DDR5 RDIMM szervermemória és a DC600M Enterprise SSD adatközpontokra szabott, nagyfokú hatékonysága és alacsony késleltetése megfelel az AI-feldolgozásból fakadó tárolókapacitás és teljesítmény iránti igényeknek. Mivel az AI továbbra is kulcsfontosságú szerepet játszik a különböző iparágak fejlődésében, a Kingston memória és tárolómegoldásai a jövőben is folyamatosan támogatják és felgyorsítják az AI-vezérelt technológiák bevezetését.

 

Az új termékek specifikációi

 

Kingston FURY Renegade DDR5 RGB Limited Edition

Limitált szériás dizájn: A memória elegáns, piros-fekete hűtőbordát idéző megjelenését a versenyautók ihlették, és ehhez a modellhez exkluzív RGB-világítás is elérhető*.

Sebesség: 8000 MT/s 

Kapacitások: 2 darabos kitek, 48 GB (2x24 GB)

• 19 előre beállított RGB fényeffekt, Intel XMP 3.0 tanúsítvány 

 

Kingston FURY Impact DDR5 (CAMM2)

Kisebb kivitel, nagyobb kapacitás: A kétcsatornás üzemmódú memóriamodul kompaktabb, kevesebb energiát fogyaszt, miközben nagyobb kapacitást és sebességet kínál – ideális notebookok, gamer laptopok és mobil munkaállomások felhasználói számára.

Kapacitás: 32 GB

 

XS1000 külső SSD

Új szín: Új, piros változatban az élet megbecsült pillanatainak stílusos formában történő megőrzéséhez.

Interfész: USB 3.2 Gen 2

Sebesség**: 1050 MB/s olvasás, 1000 MB/s írás

Kapacitások***: 1 TB, 2 TB

 

Kenting Bay (kódnév) PCIe 4.0 NVMe SSD

Exkluzív ízelítő: A forgalomban még nem kapható SSD a Gen 4x4 NVMe PCIe teljesítményét nyújtja kompakt M.2 2280 formátumban.

Sebesség****: Szekvenciális írási/olvasási sebesség akár 6000/5000 MB/s

Kapacitások***: 500 GB-4 TB

 

__________________________

*A világítás testre szabható a Kingston FURY CTRL szoftverrel vagy az alaplapi RGB vezérlőszoftverrel. Az RGB-testreszabás támogatottsága harmadik féltől származó szoftverekkel eltérő lehet.

**Belső tesztelés alapján. A sebesség a befogadó hardver és szoftver, illetve a használat függvényében változhat. Az optimális sebességhez USB 3.2 Gen 2 hoszteszköz szükséges.

***A Flash tárolóeszközön megadott tárhely egy részét formázásra és más funkciókhoz használjuk, ezért adatok tárolására nem áll rendelkezésre. Ennek következtében az adatok tárolására ténylegesen elérhető kapacitás kevesebb, mint a termékeken jelzett. További információért tekintse meg a Kingston Flash memóriára vonatkozó útmutatóját.

****PCIe 4.0 alaplapot használó „out-of-box teljesítmény” alapján. A sebesség a befogadó hardver és szoftver, illetve a használat függvényében változhat.

Vissza