Aki új okostelefont vesz az eMAG-nál, egyszerűen eladhatja online a régit

Kütyü Magazin - 2024. június 14.

Mivel a legnépszerűbb mobiltelefonok átlagára az elmúlt négy évben megduplázódott, az eMAG a Rejoy.hu-val közösen kialakított, teljes mértékben online igénybe vehető Easy BuyBack programon keresztül az eMAG vásárlói régi telefonjuk eladásából származó extra pénzt is beforgathatják új okostelefonjuk megvásárlásába. 

Az eMAG platformján új telefont vásárló ügyfelek megadhatják az eladni kívánt régi okostelefonjuk típusát és állapotát, hogy arra (első körben egy becsült) ajánlatot kapjanak. Ha készülékük ez alapján alkalmas a programban való részvételre, akkor azt csomagautomatán vagy futárszolgálaton keresztül a Rejoy.hu szervizébe küldhetik állapotfelmérésre és értékbecslésre. Az elküldött készülék státuszáról az ügyfelek valós idejű frissítéseket találhatnak az eMAG fiókjukban. Az állapotfelmérést és értékbecslést követően az ügyfelek egy-három munkanapon belül banki átutalással kaphatják meg a régi készülék árát az eMAG-tól.

Az új program elindításával egyidejűleg az eMAG 2024. június 30-ig tartó pénzvisszafizetési kampányt is indított, amelynek keretében a megvásárolt új készülék típusától függő értékű utalványokat kínál azoknak az ügyfeleknek, akik sikeresen vásároltak új telefont, és adták el egy régi készüléküket az eMAG.hu-n.

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság statisztikái*  szerint itthon csak minden tizedik ember adja el régi okostelefonját, amikor újat vásárol, és körülbelül a felhasználók 15 százaléka ajándékozza el régi készülékét – míg tízből öt ember a fiókban hagyja régi készülékét annak életciklusa végén. 

"Azt látjuk, hogy az emberek általában háromévente cserélik újra a telefonjaikat, és az új generációs okostelefonok egyre drágábbak. Egyszerűen igénybe vehető és intuitív új visszavásárlási programunk révén az eMAG ügyfelei a piacon kapható legújabb telefonokat vásárolhatják meg kedvezőbb áron úgy, hogy régi telefonjaikat a platformunkon keresztül adják el.  A legtöbben néhány évente váltanak új készülékre, és egy néhány éves okostelefon eladása az új készülék árának jelentős részét fedezheti. Szeretnénk lehetővé tenni, hogy minél többen, jó áron és egyszerűen férhessenek hozzá a legújabb technológiához, ezért régi telefonjaikat néhány perc alatt, teljes egészében online úton értékesíthetik. Arra számítok, hogy az eMAG és a Rejoy.hu együttműködésének köszönhetően idén sok ezer új készülék talál majd új gazdára” – mondta el Daradics Kinga, az eMAG Magyarország ügyvezető igazgatója.

"Tavaly tavasszal, az iPhone 15 bevezetésével volt az első sikeres együttműködésünk az eMAG-gal. A sikert követően most még hatékonyabban kihasználjuk a két vállalat közötti szinergiákat. Az együttműködéstől azt várjuk, hogy tovább növeljük a magyar magánfelhasználóktól piacunkra érkező készülékek arányát. Ráadásul az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy az eMAG ügyfeleinek többsége az elmúlt két-három évben piacra dobott készülékeket értékesíti, amelyek a legnépszerűbbek a felújított kínálatunkban. Ez tovább támogatja üzleti célunkat, hogy újabb és jobb telefonokat hozzunk a kínálatunkba” – nyilatkozta Blaumann Bence, a Rejoy.hu ügyvezetője.

Az eMAG és a Rejoy.hu együttműködése a felújított okostelefonok területén a magyar piac mellett további két országra, Romániára és Bulgáriára is kiterjed.

_____________________

*https://nmhh.hu/cikk/226447/Miert_olyan_rovid_a_mobilok_elete

Kulcsszavak: okostelefon, Rejoy, eMAG
Vissza