Logitech Wireless Touchpad – Windows-os gépekhez

Farkas Norman - 2011. szeptember 16.

A Logitech előrukkolt vezeték nélküli „tapipadjával”, mely nagyon hasonlít az Apple Magic Trackpad nevű, vele megegyező funkciójú termékére. Az Apple kiegészítőjével ellenétben a Wireless Touchpad a Windows rendszert használó júzerek életét könnyítheti meg.

Az 5 hüvelyk átmérőjű multitouch felülettel rendelkező touchpad egyetlen fizikai gombot sem kapott a tervezőktől. A kütyü használata kényelmessé és egyszerűvé teszi a PC használatát, sőt a többujjas, gesztusokkal történő vezérlésre is lehetőséget biztosít (például: egyujjas vezérlés, kétujjas görgetés, háromujjas vízszintes húzás). Ez utóbbi funkciót alapból nem támogatja a Windows, ezért fel kell telepítenünk egy drivert is a Wireless Touchpad teljes értékű használatához.

Ha megjelenésben nem is, de az energiával való gazdálkodásban felülmúlja a Logitech üdvöskéje az Apple Magic Trackpad-et. A jövevény az energiatakarékosság érdekében nem rádiójelekkel, hanem Bluetooth-on keresztül kommunikál – más vezeték nélküli Logitech eszközökkel is kompatibilis - USB vevőegységével, így akár 4 hónapig is kitarthat a működéséhez szükséges két darab AA elem/akkumulátor.

Várhatóan szeptember végén érkezik az Wireless Touchpad, ára 50 dollár körül alakul. A kiegészítő már előrendelhető a Logitech oldalán.

 


 

 

Vissza