Az újraértelmezett egér: Logitech Cube

forrás Prim Online - 2012. január 6.

A Logitech Cube-ot egérként használva hasonló navigálási élményben lehet részünk, mint amihez az érintőképernyős okostelefonunknál már hozzászokhattunk: az egér felületén ujjunkat végighúzva tudunk görgetni, miközben a Logitech Flow Scroll szoftvere gondoskodik róla, hogy a legpontosabb görgetési élményt kapjuk. A kütyü felhasználójának minden olyan szolgáltatást biztosít, amit egy egértől elvárhatunk, sőt, szükség esetén még prezentációs eszközzé is alakítható.

Amikor a Logitech Cube prezentációs szolgáltatásaira van szükség, egyszerûen csak felemeljük a levegõbe, és egy pillanattal késõbb már át is kapcsol prezentációs módba. Az egér tetejére kattintva elõhívhatjuk a következõ diát, ha pedig vissza kell lépnünk, csak megfordítjuk kezünkben az egeret, és kattintunk egyet.
Ez a zsebrevaló kis egér igazán könnyû, így nem gond magunkkal vinni egy konferenciára, de még akkor sem, ha számítógépünkkel a nappaliból épp a konyhába költözünk.
A Logitech Cube csatlakozását a parányi Logitech Unifying vevõegység garantálja, aminek hátterében a Logitech megbízható 2,4 GHz-es adatátviteli technológiája áll. A vevõegység olyan kicsi, hogy nyugodtan benne hagyhatjuk laptop gépünkben, amikor mennünk kell vele valahová. Ez a kombináció egy vezetékes kapcsolat biztonságát és a vezeték nélküli kényelmet ötvözi. Szükség esetén hat kompatibilis eszközt is csatlakoztathatunk ehhez az egyetlen vevõegységhez, legyen szó akár egy teljes billentyûzetrõl, egy számbillentyûzetrõl, vagy épp egy másik egérrõl.

A Logitech Cube elnyerte a 2012-es Nemzetközi CES Innovációs Formatervezési és Mérnöki Díj elismerését a számítógépes kiegészítők kategóriában.

A Logitech Cube európai megjelenése 2012 januárjára várható. Megrendelhető lesz  €69,99 ajánlott fogyasztói áron.

 

Kulcsszavak: egér, Logitech
Vissza