2012 közepére országosan szupergyors a Vodafone

forrás Prim Online - 2011. szeptember 28.

Töretlenül halad a Vodafone hálózatmodernizációja, olyannyira, hogy már az ezredik bázisállomás modernizációja is megtörtént. Így már csak rövid idő kérdése, hogy a teljes hálózat modern, nagy adatátviteli sebességű, energiatakarékos, valamint 4G-, vagyis LTE-képes legyen.

A Vodafone idén márciusban jelentette be hálózatának modernizációját, amelynek keretében 2012 közepére megvalósítja a „digitális kánaánt”, így a lakosság 99%-a hozzáférhet majd a minden igényt kielégítő, villámgyors mobilinternethez. Az eredeti terveket túlszárnyalva mostanra már az ország területének 60%-án érhető el a korábbinál is jobb minőségű hanghívások és a dupla sebességű mobilnet. A régebbi 2G-s telefont használók a hagyományos 2G-hez képest többszörös teljesítményű „2,5 G”-t, más néven az EDGE adatátviteli szolgáltatást használhatják ki. A korszerűsítés révén a hálózat teljes egészében LTE-képes lesz, azaz a megfelelő frekvenciák megszerzése után a még gyorsabb mobilinternet-szolgáltatás könnyen elindítható.

A vállalat a modernizáció során a környezettudatosságot is prioritásként kezelte, ennek megfelelően a Huawei új, nagyobb kapacitású, nagyobb lefedettséget biztosító berendezései nemcsak jobb szolgáltatást nyújtanak a korábbiaknál, hanem energiafogyasztásuk is kevesebb mint a fele azoknak.

Jelenleg a Vodafone hálózatmodernizációjának gyümölcse az alábbi megyékben érhető el részben vagy egészében: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Zala, Veszprém, Fejér, Somogy.

 

Vissza