2012-ben is Londonban mutatják be a világ legjobb fotóit

Kütyü Magazin - 2011. november 24.

2012-ben ismét Londonban ünneplik a fotósok krémjét a World Photo (korábban World Photography Festival) és a Sony World Photography Awards rendezvénysorozatok keretében 2012. április-májusában, a patinás Somerset House-ban.

A World Photo, London nyitó hétvégéjére április 27-30 között kerül sor, a Sony World Photography Awards győztes alkotásait bemutató kiállítás megnyitójával egybekötve – ez utóbbit 2012. május 20-ig lehet megtekinteni. Az éves Sony World Photography Awards díjátadó gála és díszvacsora április 26-án, a londoni Hilton Hotelben kerül megrendezésre. A fesztiválon a kiállítások mellett szakmai beszélgetésekre, szemináriumokra, workshopokra is várják a résztvevőket, a 2012-es Sony World Photography Awards zsűrijének és a szakma legkiválóbb képviselőinek közreműködésével. A rendezvény elnöke az ismert író és fotókritikus, Susan Bright lesz, de ott lesz James Reid, a Wallpaper* kép igazgatója; Michael Benson, a Prix Pictet igazgatója, valamint Claudia Hinterseer, a NOOR, egy nemzetközi képügynökség és alapítvány társtulajdonosa.

A londoni fesztivál mindenki számára nyitott, akit érdekel a fotózás világa.

Somerset House

A fesztivál kiemelt programjai:

- City Projects a rendezvény egészét tekintve is újdonság az ún. City Projects, - fő témája a „Portraits of a City” (egy város arcai) - amely a WPO workshopjaként kapcsolatépítési platformot teremt az amatőr és profi fotóstársadalom között. A londoni fesztivál mellett e workshopok New York, Chicago, San Francisco, São Paulo, Birmingham és Manchester városaiban is megrendezésre kerülnek. A City Projects keretein belül született alkotások válogatása után a kinyomtatott verziókat a Manchester Photographic Gallery-ben állítják ki március 1-31 között, majd számos rendezvényen is szerepet kapnak a londoni Somerset House-ban.

- A fotós stúdiójában címmel egy négyestésre tervezett, meghitt beszélgetésre is sor kerül a világ jelenlegi legjobb fotósaival valamint a „Sony World Photography Awards Outstanding Contribution to Photography” (Sony World Photography Awards: a fotóművészet fejlődéséért végzett kiemelkedő munkáért) cím nyertesévelSony World Photography Awards 2012 – győztes alkotások kiállítása. A kortárs fotózás alkotásainak egyedülálló válogatása a legkülönbözőbb témákat öleli fel a dokumentum, sport, portré, divat stb. témaköréből.

- A Beginners Portrait Workshop David Graham-mel lehetőséget biztosít arra, hogy a témában járatlanok még szebb képeket készítsenek. Emellett számos egyéb workshop is fut majd: kiadványtervezés, profi portréfotózás és portfólió elemzés.

További részleteket a World Photography Organisation oldalán találsz az eseményről.

Kulcsszavak: fesztivál, WPO, fotó
Vissza