Bemutatkozott a tízhüvelykes Galaxy Tab 2

Farkas Norman - 2012. február 26.

A Samsung bejelentette legújabb táblagépét, melyet a héthüvelykes Galaxy Tab 2 nagyobb kijelzővel szerelt testvéreként tarthatunk számon. Az újdonság ugyan nem mutat sok előrelépést a kisebb társához viszonyítva, mégis sikeres termék lehet a méretes, 10,1 hüvelyk átmérőjű érintőképernyőjével.

A koreai gyártó nem is olyan régen, körülbelül két héttel ezelőtt rántotta le a leplet a 7 hüvelykes Galaxy Tab 2-ről. Már akkor számítani lehetett egy nagyobb változat megjelenésére is, mely nem is sokáig váratott magára.

A 10,1 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású, kapacitív PLS érintőképernyővel, 1GHz-es, duplamagos processzorral, 1GB RAM-mal és – változattól függően – 16, vagy 32GB kapacitású, microSD kártyával bővíthető belső tárhellyel felszerelt tablet rendelkezik Bluetooth(3.0), WLAN (+WiFi Direct) modulokkal, igény esetén A-GPS-szel, illetve HSPA+ (max. 21Mbps letöltési sebesség) modemmel is kérhető. A TouchWiz kezelőfelülettel megspékelt Android 4.0 ICS rendszert futtató masina 7000mAh teljesítményű akkumulátort, szabványos hangkimenetet, valamint egy-egy USB 2.0 és microUSB csatlakozót kapott. A 257 x 175 x 9,7 milliméteres és 588 grammos eszköz előlapján egy VGA-, hátlapján pedig egy 3 megapixeles, 720p HD felvételek rögözésére alkalmas kameraegység figyel.

Egyelőre sajnos nincsenek információk a Galaxy Tab 2 (10.1) várható áráról, de annyi bizonyos, hogy valamikor márciusban kerül az üzletek polcaira.

Vissza